Leštění hliníku, nerezu apod.

O všem a všech Corsách.

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci

Honz@
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ »

supr díky moc, uvažuju že vyleštím mladý límce na alu mají asi jen 1,5 cm, ale bylo by to hezký

edit: to Velbloud: jakou sadu z těch 5 bys doporučil
Fabia Rs
Corsa C 1,3 CDTI + Chip -prodáno
moje felda
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Tak jsem dnes pokračoval ;o) ještě doleštím pořádně límce až do konce a budu mít první dvě hotový ;o) i když se mi už začalo kouřit z vrtačky :roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
styxxy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od styxxy »

jste fakt borci ze takhle lestite ja ted delam ty limce a uz penim u toho abych srovnal ten z oxidovany povrch ktery je maximalne nerovny nemate nekdo nakej trik?
Machyneq
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machyneq »

lidi tak jsem se taky dal do vika....ale brousim srousim lestim lestim, a porad tam mam cerny tupky....nejake rady co s tim?? :(
Iron cross Corsa B
Pučis89
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pučis89 »

Machyneq: vice prebrousit... musi to byt dokonale hladke....
1.5 TD
Machyneq
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machyneq »

tak jako ono to hladke je....ani decka prdel neni tak hladka ale ty tupky tam josu porad :-(
Iron cross Corsa B
Kevin

Příspěvek od Kevin »

Zkušení chlapci žádám o rady... Včera sem si přivezl kola Mangels Triangular Chrom vis foto1:
A jak je známo jsou to ocelové disky... Jsou sice lesklé ale už jima prolezla rez kór když sem je ještě přejel acetonem viz foto2 a chci je dát do pucu a nejradši do nejvíc přibližnému stavu vis foto3:
Mám postupovat podle návodů jako na hliníky jak tady na fóru sou takzvaně odstrańovač starých nátěrů, smirkem a pak tim leštícím kotoučem plus pastou... Nebo mám mít jinej postup když jsou oceloví.? :roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Moje Esmeralda neni slepá...
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Na obrázku 3 to není leštěné.. ale připadá mi to jako chrom. Nechal bych to normálně nachromovat. Pak ti to vydrží dlouho ty kola.
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

určitě na netu najdeš návod jak na chromy :wink:
i spešl pasty na to jsou a ták 8)
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
Lukkas
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukkas »

Jestli z toho sundách chrom, tak to budou obyč plechy :wink: to už nevyleštíš, železo nevyleštíš .. ( na chvíli jo,ale pak to zrezne)
Black Opel Corsa A 1.5D
>Moje Corsa<
Kevin

Příspěvek od Kevin »

Sem si říkal že se to nějak až moc leskne :D
No já sem právě nevěděl páč sem zas hodně slyšel že pochromování stojí za prd a že za chvíli stejně prorezaví a tak... Ale slyšel sem i hodně opačnejch názorů no :?
Kevin

Příspěvek od Kevin »

Takže teda asi nechat pochromovat že.?
Jo a na zadní straně to beru acetonem a slejzá z toho asi ochranej lak a je to pod tim krásně chromoví a jako noví lesklí né jak vepředu...
Boulder

Příspěvek od Boulder »

Záleží kdo a jak chrom dělá. Je dost velký rozdíl, tzv interiérový chrom (cca 10kč / dm). Potom chrom ,kdy se nejdřív leští potom pomědí dále nikluje a až poslední vrstva je chrom. Která se ještě ještí. U prvního interiérového chromu se jen přeleští a nachromuje. Existuje i tzv tvrdochrom (vidle na motorkách, vačky atd..) A ten vydrží hodně.(tyto druhy se dělají žárově nebo galvanicky) Spousta tuning firem momentálně dělá chrom, který vzhledově je jak ty předešlé a nemusí se nic leštit. Jenže je but v podstatě jako lakování, nebo vakuově nanesen. Tímto se dá chromovat prakticky všechno . Ale třeba u kol stačí kamínek a v zimě sůl, no a do roka je po chromu. Takže to jen pro upřesnění co chrom vlastně snese....
Kevin

Příspěvek od Kevin »

:urcite?: No to je právě to ALE :? Právě jak říkáš to je přesně to co sem o tom slyšel... Kamínek a za chvíli je po tom :evil: Jako příští zimu to nevyjede na sníh to zazimuju a bude ale stejně vždy může něco odlítnout. Boulder: co bys mi teda doporučil.? Popřípadě jakým nejlépe spůsobem to nechat pochromovat.?
Crewy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crewy »

oplati se lestit kola kdyz me auto stoji cely rok venku??(samozrejme bych lestil jen kola na leto, na zimu mam plechy :) )
Odpovědět