Cheetah3 - Corsa B 1.5TD "Moly"

1993-2004

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Bobek, Gooder

Fošna

Re: Cheetah3 - Corsa B TD

Příspěvek od Fošna »

To poznáš podle štítku na okně.... origo tam mělo logo GM a pochybuji, že původní majitel by investoval do origo okna :D Jako popravdě je na tom hodně práce... hlavně si myslím, že spodek předního čela bude silně zkorodován a na to pozor... je na něm uchycený stabilizátor. Jinak sundej všechny boční plasty v interiéru a podívej se do vnitřních "kapes" mezi plechy... bývá to tam schnilý. A podívej se na sváry.. z výroby je všechno bodovaný a jestli to někdo měnil, tak tam budou vidět sváry. Nejde o to jestli to je kvalitně nebo nekvalitně opravený ale plechy z druhovýroby nemají dobrou antikorozní ochranu a hned schnijou... já takhle zjistil, že na corse jsem měl měněný celý pravý bok, bylo to dobře opravený ale při bouračce se mi práh zlomil a zaklínil dveře... měl jsem pak problém vytáhnout kámoše z auta. Hodně štěstí a pevný nervy... kdyby jsi potřeboval s něčím poradit, tak se klidně zeptej... každej ti tu rád poradí, dokud teda nebudeš blbnout s tuningem z benzínky :D Je to levný ale časem ti dojde, že je to blbost a byly to zbytečně vyhozený peníze :)
Corsa A 12NC (43PS)--- EX
Corsa B X14SZ (60PS)--- EX
Astra F X17DTL (65PS)--- EX
Zafira A Y20DTH (100PS)
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Na nějaké úpravy se vybodni. Dej to nejprve do dobrého stavu. Na GSi křídla atp to nejezdí :) vím, že to láká, ale budeš takle před sebou hrnout ty vady dál a dál :)

Jinak jak říká Fošna. To co bylo měněné, bude rezavé :-D
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
cheetah3

Příspěvek od cheetah3 »

Tak dnes som si auto zobral zo servisu, vymenené ložiská, olej, filtre, nastavené brzdy aj ručná. Brzdí na ručnú len jedno koleso takže budem musieť kúpiť nové lanká. Inak videl som Corsu zospodu a skoro ma prekotilo, no servisman mi potom ukázal, že to nie je tak zlé, na vek toho auta a nedbalosť predchádzajúceho majiteľa.
Hneď zo servisu som utekal pre GPS a hurá do Brna do Olympie pre GSi. Mám teraz 2 motorčeky na zadný stierač a ani jeden nepotrebujem, tak sa ozvite ak by ste potrebovali.
Inak cesta Brno a naspäť prebehla výborne, GPSko ma naviedlo priamo do Olympie no vybilo sa a do zapalovača mi nejde prúd :? takže som blúdil po Brne až som sa nasral a šiel som po dialnici bez známky zo stiahnutým chvostom ... hneď ako som bol na SK zišiel som z nej a mohol som si vydýchnuť :D .
Vtipné je, že som ešte stále netankoval. :twisted:
Ručička ukazuje kúsok pred červeným polom a kontrolka paliva je funkčná ale ešte nesvieti. Neviete koľko km ešte možem najazdiť keď sa rozsvieti?
schleza

Příspěvek od schleza »

no rezerva by měla být cca tak 6l, takže kolem 80km, podle spotřeby :)
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Hlavně nedojíždět nádrž do prázdna... odděláš tím čerpadlo :) Jinak jestli do budoucna plánuješ zvýšení výkonu, tak opatrně... já jsem na svý astře ladil čerpadlo tak dlouho až prasklo :D
Zafira A Y20DTH (100PS)
cheetah3

Příspěvek od cheetah3 »

OK ďakujem za radu, natankujem radšej skôr :)

No chcel som zvyšovať tlak, je vraj na to v mot. priestore nejaký šrób (Benda mi ho ukazoval) no nebudem do toho babrať až dokial si nebudem istý, že sú v pohode tlaky. Ale zatial mi to výkonovo stačí, som vďačný hlavne za tú spotrebu okolo 4 litre na 100.
Fošna

Příspěvek od Fošna »

Jána astře přidal na čerpadle a na turbu... hulilo to jako prase a jelo to krásně... ale pak prasklo čerpadlo, egr ventil se ucpal sazema a byl jsem nucen ubrat... než jsem to prodal, tak na turbu bylo 0,9baru a črpadlo jen o půl otáčky, ale i tak to pořád hulilo... nový majitel to dal do původního stavu a teď si stěžuje, že to nejede :D
Zafira A Y20DTH (100PS)
cheetah3

Příspěvek od cheetah3 »

No a práve preto ten môj motor nechám radšej tak, aj keď je to ISUZU, to by mohlo zvládnuť 1,2 bar.
Inak, nemáte niekto na predaj použitú funkčnú zváračku CO2? :D
cheetah3

Příspěvek od cheetah3 »

Pomaly sa zbrojím na otvorený vojnový konflikt s koróziou.
http://www.rajce.net/f746468266
Ako mi odporučite postupovať? Plánujem hrdzu, ktorá bude len povrchová zbrúsiť týmito kotúčmi, potom odhrdzovačom natrieť, nechať vyschnúť, odmastiť a natrieť základovkou a potom farbou. Zvolil som dobrý postup?

Pomaly si vybavujem garáž s jamou, a kedže je babkina, mohol by som ju využívať zadarmo, len ju musím celú vypratať :).
Snehurka324

Příspěvek od Snehurka324 »

Důležité před nátěry je to pořádně odmastit můžeš taky ještě použít blokátor rzi nebo penetrátor zastaví to korozi a je to odolný vůči soli a benzinu poté na to můžeš dát základ a vrch nebo použít jednošichtovku třeba alkyton, hostagrund 2v1 apod.
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Já jsem použil Rost Killer od Loctitetu, na to jsem nanesl zinkovou barvu a celé tohle přestříkal Tectylem. Tohle mi doporučil kluk, kterého(mimojiné) živí sváření atd. Je pravda, že nákup jen těch věcí mě vyšel asi na cca 2000Kč, ale věřím, že to funguje :)

S tím od Sněhurky zkušenost nemám. Před tím jsem maximálně zkoušel Resistin Car, co táta měl ještě ve sklěpe.
Prosím -> Obrázek
Snehurka324

Příspěvek od Snehurka324 »

Tak já prodávám barvy :D ... Jinak jsem to udělal i na své corse i do dutin jsem nastříkal blokátor a nemůžu si stěžovat.
Nebo jsou už i základovky který ten blokator mají v sobě ale 0,75 kg stojí kolem 380 ,- ( PRAGOPRIMER ANTIREZ U2000 )
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Já to dělal jedním typem Pragokoru(ta zinková barva) a ta stála taky slušný ranec, na cca 400Kč mě vyšlo asi půlkila :D
Prosím -> Obrázek
Popel

Příspěvek od Popel »

..jenom detail- ta izolačka na volantu by mohla v kombinaci s bagem pozlobit..
Korrpi

Příspěvek od Korrpi »

nepozlobi :wink:
Kdyby to náhodou vypadalo že rejpu,tak to tak je:)

Obrázek Spotřeba SEAT TOLEDO AHF 81 kW / 110 HP
Odpovědět