Výfucky>Laďáky,duplexy ,ovály atd.

Sekce šílenců,díky nímž se starej Adam Opel obrací v hrobě !!!

Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas

Odpovědět
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

Ondro: ja vim ze to urcite nesnizi spotrebu a nezvedne vykon - maximalne ze to bude mit lepsi zvuk a to je cely, protoze kdyz jedes na emise a mas ho vypalenej tak se to snadno pozna - bohatejsi smes tudiz vetsi spotreba vyssi emise
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

v knize jak na to píšou že to sníží spotřebu tak nevim,já to sám neměřil
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
Termik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Termik »

Já jsem katík vyndal..
Nechápu jak je to možný ale výfuk je teď tižší.
Místo katu mám trubku, pak mám origo střeďák a pak průchozí koncák..

Ještě chci dát místo střeďáku rezonátor. Sání mám zkrácený a velkej kónusofej sportovní filtr.

Mám najeto 58 000 a po vyndání katu to jede lépe. Tam kde jsem jel 130 jsem teď jel 150. Zjištěno včera :D ..

Ještě si počkám na ten rezonátor a nechám to odbrzdit :)
Dříve Corsa, nyní BMW 735iA
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Termik píše:Ještě chci dát místo střeďáku rezonátor.
chlape doporučím... ten rezonátor dej co nejblíž ke svodům.. tzn. tam kde byl katík... protože čím blíž k motoru tím je jeho účinnost lepší a znatelnější... sám ho budu přehazovat místo katíku... a místo střeďáku hoď trubku... ;o)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Muzu dat zkusenost u aut kterym nejde o vykon tak je to jendo zas maj radost, ze jim to rve a asi si pripadaji ze maji zavodaka, kdyz jsem delali auto an zavody a aby to jelo, tak ze tam neni katik to dela akorat horsi, jak tady daval Bloud nejake ty rezonatory a podobne veci jsou rozhodne dobre a pomuze to tomu vykonu sice ne moc ale pomuze, kdezto naopak to muze uskodit kdyz tam nic neni a jen trubka a pocitejte is potrebu ac zanedbatelnou ale vyssi. Tohle nejsou treba jako turbo motory u kterych je dulezite cim rychleji vyfukove plyny jdou ven tim lepe pro motor (to rikali kluci co maji toyoty supry :wink: )
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

tak je lepší kat mít nebo ne???????Ztratí se výkon nebo to bude lepší bez katu????Každý říká něco jiného.Jinak když se vyndá ten střední tlumič tak se sníží o dost výkon,to mám vyzkoušený není tam asi pak ten tlak,který by měl být nebo nevim,mám místo středovýho rezonátor a docela dobrý a místo katu trubku,ale asi bych měl kat dát když to tady tak poslouuchám
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Lepsi je tam dat rezonator misto katu 8)
Obrázek
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

proč myslíš,myslíš že to pojede líp?????chci tam něco dát místo katu,tak nevim co,doufám že to neubere na výkonu,ale zároveň bych chtěl trochu utluzmit ten řev výfuku.
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Ondro, já bych tam ten rezonátor dal.. zvuk Ti to určitě utlumí... tak příjemě dostane hloubku... a pokud je rezonátor co nejblíž svodům tak by měl být i účinnej.. i když všechno je otázkou toho, že ti to přidá jen určitý procento výkonu.. mno uvidíš...

sladas opc
Kontaktovat uživatele:

já mám už rezonátor místo středáku a teĎ chci něco místo katu,utlumit zvuk a neubrat výkon,to chci
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak ten rezonator dej misto katu a na stredak se vybodni, uvidis bude to lepsi 8)
Obrázek
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

jj přesně tak.. já mám zatím rezonátor taky místo střeďáku, ale budu ho házet místo toho katu... ;o) tam má největší účinnost.. jestli chceš utlumit zvuk, tak tam vrať průchozí střeďák... jinak ho moc neutlumíš...

Erik
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik »

Ja jsem vyndal s x14xe katik, za specialni Supersprint trubku s resonatorem.
Obrázek
Za 3 dnu jsem mel katik zpet, uplne na hovno bez katu, nemel döst proti tlak. Zvuk to delal jinej, pripadalo to ze jedes rychle, ale bilo to min haha... Fakt to jelo spatne...

Ale treba kamos, s 160 koni, ma ten supersprintresonar, stat katik, a super... Zalezi na jakej motor, jak udelano atd...
Treba na 8v to bude mit uplne jinej vliv.

Ze se snizy spotreba, je blbost.
Vykon to trosku da.
Dela to trosku vice rachot, a takovej jinej.
Katalysator se nerozbije po 3 letech, to je blbost. Muze se stat, ale nemelo by se.
Kdyz ho mas v prdeli, tak ho klidne muzes nechat pod auto, jen na stk neprojdes, ale to s trubku taky ne...

Jak rikal Bloud, vejfuk je slozitou vec, nejde jen tak rict co a jak :D
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

já mám místo středáku taky rezonátor,ale chci dát ještě místo katu rezonátor,takže tam budu mít 2 rezonátory,tak uvidim jestli to pojede líp než doposud.
Odpovědět