Povinn ruen

Opel Corsa C14NZ nestartuje

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
sisik
Příspěvky: 9
Registrován: 10 črc 2007 17:21
Bydliště: Vyškov
Kontaktovat uživatele:

Opel Corsa C14NZ nestartuje

Příspěvek od sisik » 02 dub 2016 20:40

Zdarec, bojuju s mojí Corsou už několik měsíců a stále ne a ne ji nastartovat. Ze začátku se mi občas stalo, že nešla nakopnout, ale vždy to bylo tak 1 startování z 10. Pak najednou přestala startovat úplně... Motor točí, ale kabely nahází jikru. Vyměněny kabely, svíčky, cívka k rozdělovači. Podle rad tady jsem si říkal, že by to mohl být ještě snímač klikové hřídele, tak jsem ho zakoupil, ale ten nemůžu nikde najít. Byl jsem pod autem několikrát a buď jsem slepej nebo ho to auto nemá... Mám Corsu 1.4 44kW motor C14NZ rok 1994. Jsem jinak úplnej blbec na auta, ale říkal jsem si, že to bude prostě nějaká kravina a jelikož to auto má manželka jen tak k doktorce a zpět, tak jsem to nějak neřešil. Teď když začalo být hezky tak bych to rád dal do kupy. Poradí někdo čím by to mohlo být? Děkuji moc.

Uživatelský avatar
jamal.jefries
Příspěvky: 2067
Registrován: 12 led 2011 09:17
Bydliště: Varnsdorf

Re: Opel Corsa C14NZ nestartuje

Příspěvek od jamal.jefries » 09 dub 2016 16:14

C14NZ nemá snímač otáček klikovýho hřídele protože ten maj až auta s takzvanym DIS modulem (zapalovací modul).Napadá mě že by mohl bejt v háji rozdělovač protože v něm je čidlo polohy podle kterýho zapaluje válce :-) zkus vyměnit celý tělo rozdělovače ale bacha na nastavení :-) i když na zkoužku jestli to začne dávat jiskru bude jedno jak je nastavenej :-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction

3enit
Příspěvky: 1
Registrován: 03 led 2018 07:24

Re: Opel Corsa C14NZ nestartuje

Příspěvek od 3enit » 03 led 2018 07:32

Ahoj,
mám podobný problém, tak nebudu zakládat nové téma a snad mi někdo poradí zde :-)
Mám Corsu B, r.v. 1995 s motorem C14NZ -> takže taky obyč rozdělovač na vačce.
V teplejších měsících auto startovalo normálně, ale po nastartování se motor třepal, jakoby na tři válce, ale odpojováním svíček jsem se ničeho nedobral. Špatně táhlo a cukalo, ale po zahřátí tento problém zmizel, když se pak s autem jelo ten samý den, i když vychladlo, problém už se neobjevil.
V tomto chladnějším období se to chovalo stejně, jen to startování trvalo déle, ale nakonec vždy naskočil. Včera už ale nenaskočil...
Svíčky dávají jiskru všechny a jsou ,,mokré". Kde by tedy mohl být problém, na co se zaměřit? Pokud se zadaří, chtěl bych dnes změřit tlaky ve válcích, abych vyloučil že to má motor za sebou (na tachometru je kolem 208 tkm, ale kdoví kde je pravda).

Děkuji za případné odpovědi :-)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host