CORSA B GSI > Problémy spojené s jejím provozem
Moderátor: Arci
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
CORSA B GSI > Problémy spojené s jejím provozem
Otáčky si dělají co chtějí,i po koupení nového krokového motorku (neoriginál) ,teď mám již v autě nový originál krokový motorek,uvidíme jaké to bude po výmeně.
co se děje dále... po vyřazení rychlosti se rozsvicí ecu , po diagnostice : senzor šktrtící klapky, tak se motor rozebral a vyměnilo se... a stále se rozvicí..po přidáni plynu hned zhasne... dnes se mi stalo že kotrolka svítila pořád a motor mi nejel,jako když bych neměl benzín, (dusení,cukání) myslel jsem že na Jížní spojce nedojedu ani k benzínce!! Zastavím vyblikám závady a chyba 67 (škrtící klapka) to před tím nebylo a stále ta chyba 22 (čidlo na škrtící klapce) . Nevíte co s tím mám už udělat ? z toho auta jsem už fakt neštastnej....
Mám koupit škrtící klapku a vyměnit,jde to vůbec ? Nebo co s tím mám dělat ?
AGR zaslepený nemám
rok 1994
C16XE najeto 95tis.
Rád bych přijel na sraz,ale abych vůbec dojel
Děkuji moc za rady
co se děje dále... po vyřazení rychlosti se rozsvicí ecu , po diagnostice : senzor šktrtící klapky, tak se motor rozebral a vyměnilo se... a stále se rozvicí..po přidáni plynu hned zhasne... dnes se mi stalo že kotrolka svítila pořád a motor mi nejel,jako když bych neměl benzín, (dusení,cukání) myslel jsem že na Jížní spojce nedojedu ani k benzínce!! Zastavím vyblikám závady a chyba 67 (škrtící klapka) to před tím nebylo a stále ta chyba 22 (čidlo na škrtící klapce) . Nevíte co s tím mám už udělat ? z toho auta jsem už fakt neštastnej....
Mám koupit škrtící klapku a vyměnit,jde to vůbec ? Nebo co s tím mám dělat ?
AGR zaslepený nemám
rok 1994
C16XE najeto 95tis.
Rád bych přijel na sraz,ale abych vůbec dojel
Děkuji moc za rady
Opel corsa B 1.6 16V GSI (C16XE) ---minulost--- (ale stále ji mám)
--- nyní Nissan Almera N16 ---
-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím chlape,
tak jak to popisuješ se mi to zdá opravdu na čidlo co je na klapce - jsou tam dvě plastový čidla - krokovej motorek a druhý čidlo - který podle stupně otevření klapky dává signál do ŘJ o tom kolik má šplíchnout benzínu do motoru.. podle mě stačí když vyměníš tohle čidlo...
Celou klapku neměň.. to je blbost..je to hliníkovej odlitek z hliníku s pružinou, která otevírá plíšek a ten přivádí vzduch do motoru.. na tom není co se rozbíjet.. ;o)
tak jak to popisuješ se mi to zdá opravdu na čidlo co je na klapce - jsou tam dvě plastový čidla - krokovej motorek a druhý čidlo - který podle stupně otevření klapky dává signál do ŘJ o tom kolik má šplíchnout benzínu do motoru.. podle mě stačí když vyměníš tohle čidlo...
Celou klapku neměň.. to je blbost..je to hliníkovej odlitek z hliníku s pružinou, která otevírá plíšek a ten přivádí vzduch do motoru.. na tom není co se rozbíjet.. ;o)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)
ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
To cidlo jak rikas,jsem vymenil,a pak tam je jen ten krokovy motorek ? A jaky je rozdil v chybe 22 ro je to cidlo na klapce a chyba 67 skrtici klapka ? Tahle chyba mi dneska svitila poprve a porad a malem jsem ani nedojel... tak doufam az vymenim ten krokac ze to bude oukej,kez by.....
-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl v chybách nevím.. zkus se zeptat Pepexe... ten by to mohl vědět.. nebo u Opla... Tak budu držet palce...
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem na konec přišel sám čím to je . . . všechno je to spojený jedním kabelem,kterej je nějakej špatnej asi někde skřiplej a ten to všechno způsoboval,natáhnul jsem ho,trochu šprajcnul a jezdí to jak jedna báseň,musím je někde sehnat a vyměnit,tak doufám že je konec s trápením . . . .
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
Pokles výkonu při menším obsahu benzínu v nádrži
Už po druhé zjištuju,čím to je že mi motor od 4.5 trochu zeslábne na výkonu...
Odpojím baterku,zapojim,je vyresetováno a jedu,a letí to.. a po chvíli to zas trochu netáhne od 4.5 jak ma... Natankuju plnou,a jede to jak má , je to možný ? Když mám tak v nádrži okolo 15L.
Odpojím baterku,zapojim,je vyresetováno a jedu,a letí to.. a po chvíli to zas trochu netáhne od 4.5 jak ma... Natankuju plnou,a jede to jak má , je to možný ? Když mám tak v nádrži okolo 15L.
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
- ba_djjour
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
- --blaster--
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
pomoc divná vada :D
zdravím mám problém motor šlape jak hodinky naskočí okamžitě ( zásadně nejezdím se studeným motorem) jedu a z ničeho nic to jakoby přestane pálit nevím čím to je ale dělá to nepravidlně, vyměnil sem svíčky a kabely a nic... sviti mi kontrolka motoru protoze mam spatnou vahu vzduchu a kdyz to prestane jet tak zhasne a jakmile zase zacne jet opet se rozsviti nevite co to je? predem diky za rady.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele: