Při rozjezdu se cosi krátce rozklepe...

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
j.jarinu
Příspěvky: 1
Registrován: 30 zář 2012, 21:03

Při rozjezdu se cosi krátce rozklepe...

Příspěvek od j.jarinu »

Zdravím všechny, vlastním Opel Corsu D s motorem A14XER, benzín. Avšak delší dobu mě trápí zvláštní pocit z klepajícího zvuku pod kapotou. Klepot trvá asi 3 sekundy a je celkem hlasitý (aspoň pro řidiče a spolujezdce). Nezáleží ani zda je motor studený nebo rozehřátý, prostě při každém rozjezdu se zvuk ozve. Ozve se buď při větších otáčkách prvního stupně a nebo po zařazení druhého stupně hned po krátkém rozjezdu. Poté zvuk utichne.
Tak nevím zda je to něco v motoru nebo kolem něj, zkoušel jsem taky zpevnit pár volných plastových částí, abych zvuku zamezil, ale bohužel nic nápadného nebo volného jsem neobjevil. Máte někdo pro tento pro mne nevysvětlitelný jev radu? Díky za jakoukoli radu nebo info. :wink:
tony
Příspěvky: 66
Registrován: 04 zář 2007, 19:49
Bydliště: chodov

Re: Při rozjezdu se cosi krátce rozklepe...

Příspěvek od tony »

Nejčastější klepání dělá výfuk.to by se člověk divil, jak moc se může rozkmitat a klepat o zadní nápravu a nebo na zadni spojler. dále nevím, co máš na Dčku, ale já mám na Béčku rozvodový řetěz a ten klepe při startu, je totiž napínán tlakem oleje. ale píšeš při rozjezdu, tak to může být i silinblok.
Uživatelský avatar
maahdypetr
Příspěvky: 139
Registrován: 20 úno 2012, 00:00

Re: Při rozjezdu se cosi krátce rozklepe...

Příspěvek od maahdypetr »

B-éčko má řetěz místo klínového řemene?
bukelo
Příspěvky: 13
Registrován: 27 zář 2012, 14:27

Re: Při rozjezdu se cosi krátce rozklepe...

Příspěvek od bukelo »

Miesto klinoveho (drazkovaneho) remena nie, ale miesto rozvodoveho remena retaz, ako ktore. Napr. X10XE, X12XE ma retaz.
Obrázek
Odpovědět