Snímač otáček klikové hřídele>>zhasínání motoru

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
Uživatelský avatar
Maro
Příspěvky: 879
Registrován: 11 srp 2008, 01:07
Bydliště: Bruntál
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímač otáček klikové hřídele>>zhasínání motoru

Příspěvek od Maro »

Já měl tehdy podobný problém s x16xe.. poprvé jsem měl vadné detonační čidlo a motor jsem nevytočil víc jak 4 tisíce. Po výměně to bylo super. A po druhé jsem měl popraskané svody a lambda směs pořád obohacovala až to obohatila co nejvíc to šlo a motor byl nehorázně přechlastanej.. nevytočil jsem ho víc jak cca 4500, tak proto se na to ptám.
tony
Příspěvky: 66
Registrován: 04 zář 2007, 19:49
Bydliště: chodov

Re: Snímač otáček klikové hřídele>>zhasínání motoru

Příspěvek od tony »

Ahojky všem. koukám a čtu a pořád si nejsem jist. když ráno nastartuju, tak se nerozjedu. auto zacuká a chcípne. po chvilce nastartuju a auto jede bez problémů třeba 100 km. ale někdy mi to udělá, i když je motor teplý. dneska jsem přijel asi po 20 km a cítím nějaký smrádek od motoru. otevřu kapotu a kouří se mi zdola pod lambda sondou, připadá mi to, jako kdyby motor nechladil. ale teplota ukazuje normálně. samo, že olej je dost navíc po výměně a vody je také dost. takže bych cukání a zdechnutí dával za vinu čidlu klikového hřídele a tu teplotu asi čidlu teploty? když špatně vyhodnotí teplotu, tak asi nemusí ani ukazovat teploměr na palubovce? a tudíž nedá impuls na sepnutí ventilátoru?
děkuji za vaše názory.
corsa B 12v 1999 1.0 l
duskov
Příspěvky: 365
Registrován: 17 říj 2010, 12:14
Bydliště: Česká Třebová

Re: Snímač otáček klikové hřídele>>zhasínání motoru

Příspěvek od duskov »

Že by prasklé svody/výfuk?
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
code
Příspěvky: 1
Registrován: 01 črc 2014, 13:32

Re: Snímač otáček klikové hřídele>>zhasínání motoru

Příspěvek od code »

Nevíte kde přesně najdu čidlo klikovky na 1.2 12NZ 33kw? (Corsa B)

foto motoru - http://screencast.com/t/YgwpX5tdo
Jim
Příspěvky: 44
Registrován: 24 led 2008, 16:28

Re: Snímač otáček klikové hřídele>>zhasínání motoru

Příspěvek od Jim »

Dobrý den přeji, má Corsu B 1,2 33kW rok 1996.Asi před měsícem mě chcípl motor za jízdy a nešel nahodit. Kamarád mě odtáhl. Po hodině jsem zkusil a auto jelo. Jen krátce, asi 1km a totéž. Usoudil jsem, že je problém s palivem. Vyměnil jsem filtr paliva, tekla z něj pěkně černá sračka, auto jezdilo asi měsíc(tedy jen popojíždím po městě) a závada se opět projevila. Dneska jsme zkontrolovali průtok paliva-za 1 minutu skoro 2l, vyměnili pro jistotu relé palivovýho čerpadla a profoukli hadici paliva od vstupu do vstřikovací jednotky zpět k filtru. Na nic jsme nepřišli. Tak po přečtení tady tohoto vlákna si myslím, že by to mohlo být čidlo otáček klikovky. Kouknu, kde je a objednám je. Doufám, že pak bude pokoj.
Odpovědět