Motor OPEL CORSA D 1.2 Z12XEP

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
petersmith
Příspěvky: 2
Registrován: 09 črc 2015, 13:56

Motor OPEL CORSA D 1.2 Z12XEP

Příspěvek od petersmith »

OPEL CORSA D 1.2 Z12XEP 87000 najeto dotaz mám tohohle mazlíka 2008 r.v. a dělalo se mě dost emulze pod víčkem hned z kraje prej je to ok tak jsem jezdil 2 roky uběhli a pak se začal objevovat olej ve vodě nic dramatického a mechanik řekl že kvůli tomu nemá smysl půlit motor řekl jsem si ok pak to začlo mírně víc a taky jsem slyšel názor že se tím zbytečně ničí tak jsem si řekl nechám ho přetěsnit..
Ještě dodatek který s tím může souviset povedly se mě dvě věci za:
za 1., ten motor v zimě není schopný hned jet nevím jestli je to jen můj problém ale musí se nechat pár minut klapat jinak škube šíleně takž e se nedá jet prakticky a já jednou zaspal skočil do ní a nutil jí ject a rozsvítila se kontrolka vypl jsem zapl jsem zhasla auto pak jelo dál otázka mohl prasknout blok motoru ?
za 2., jel jsem za bagrem a nějak jsem si neuvědomil že jsem dal dvojku přetočil jsem v kritické situaci motor na 7500 otáček cca udělalo to huuu a výkon šel dolu pak jsem řadil ok jela v pohodě dál nic se nerozsvítilo stejná otázka + má omezovač otáček ?

tak šel jsem do opelu přetěsnění 26000 s tím že to dělají prsa prý tak jako 26000 se mě dát nechtělo tak jsem si řekl že ji dojedu pak se naskytla příležitost menší servis kde si na to troufli za 12500 cca s tím že dají nové šrouby atp vše jak má být přetěsní hlavu atp .. auto přetěsněné ok vyjel jsem a ztratilo se dost vody normální prý bublina za mnt zase pak zase nakonec olej ve vodě (prý se vyplachuje ze systému 2000 za vyčištění) nakonec jsem jim to vrátil prý to bylo kvůli termostatu dostal se do něj olej odešel dali nový .. nepomohlo auto opět v háji tentokrát vyházelo všechnu vodu - dal jsem na reklamaci přetěsněno (vzali jsi 3000 za materiál) s tím že hlava je ok zkouška těsnosti v pořádku byla nerovnoměrná tím že se přehřála (čidlo teploty nemám ale kontrola nesvítila) vyměněno těsnění opět a teď mám pocit že se opět ztrácí voda sice jen minimálně (tak 4mm) jako na začátku problému ale podle mě není opraveno je možné že je prasklý blok ? a když se zahřeje tak to někde prosakuje + když vyndám měrku po jízdě mam na ní jako bublinku malinko olej nemůže mít bublinku že ne dodám foto .. na víčku nic není nebo jen minimum při kratší jízdě .. olej taky nevypadá nijak zle zatím ..

nějaký rady ? jakékoliv.. jsem už zoufalej :)
Uživatelský avatar
MAMBO
Příspěvky: 504
Registrován: 10 čer 2010, 23:06
Bydliště: Ostrava

Re: Motor OPEL CORSA D 1.2 Z12XEP

Příspěvek od MAMBO »

Vypada to že jsi auto dal do autorizovaneho servisu. Zkus to příště dát tam, kde je aspoň mechanik zároveň majitelem servisu. Odkud jsi? Mi se zdají ty autorizované servisy na nic a to jsem jich prošel, některé i zevnitř.
Corsa B 1.0 5 dveř
petersmith
Příspěvky: 2
Registrován: 09 črc 2015, 13:56

Re: Motor OPEL CORSA D 1.2 Z12XEP

Příspěvek od petersmith »

ne nakonec právě ne nedal ty chtěli 26000 a to bylo na mě moc tohle je malý neautorizovaný servis v žatci .. jinak jsem z Chomutova majitel byl bratrův kamarád ale akorát když jsem to tam dal on odešel..
Odpovědět