Airbox - klapka,hadice,výměna filtru

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Kalda
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Kalda »

chtěl sem se jen zeptat proč my GSíčka (čili 1,6 16V) tam nemáme tu červenó hadičku ...
mam tam ten sportovní filtr a mam s tim menší potíže, pač ten kokot co to měl přede mnou oddělal ten původní box a dal tam jen ten kužel ...
no ae de vo to, že v zimě mi kolísaj votáčky na volnoběh, v létě nebo za vlhka to nedělá, v servise mi řekli že to běží furt jakoby na studené chod ... proto to tolik nejede a chlastá to!!!!
nevite někdo jak to vyřešit??? :?:
herri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od herri »

Kalda píše:chtěl sem se jen zeptat proč my GSíčka (čili 1,6 16V) tam nemáme tu červenó hadičku ...
mam tam ten sportovní filtr a mam s tim menší potíže, pač ten kokot co to měl přede mnou oddělal ten původní box a dal tam jen ten kužel ...
no ae de vo to, že v zimě mi kolísaj votáčky na volnoběh, v létě nebo za vlhka to nedělá, v servise mi řekli že to běží furt jakoby na studené chod ... proto to tolik nejede a chlastá to!!!!
nevite někdo jak to vyřešit??? :?:
jedine tak, ze sezenes orig. box a vratis motor do puvodniho stavu. Pokud jsi velké sportovec tak si do boxu kup hadrové bavlněné fitr (superdrahej K&N nebo německej FK za polovinu co mam já) pro lepší pocit a máš to :wink:
Corsa B Joy 1993, 1.4i 44 kW
Kalda
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Kalda »

no jo, jenže to už nebude mit takové pěkné zvuk :lol:
Corsa D 1.4 16V Cosmo
Corsa B 1.6 16V GSi
corpi18

Příspěvek od corpi18 »

měl bych otázečku, nevíte někdo kde je v motoru x10xe škrtící klapka, pročítam to tu a nějak sem to ještě nenašel. je složité to rozebrat a vyčistit ji? po nastartování a při neutrálu mi dosti kolísaj otáčky a asi by to mohlo být zanesenou škrtící klapkou, co myslíte. díky za odpovědi
sice 55 koní, ale už jsem z ní 174km/h vymáčknul, ale byla to fuška :-)
NoX

Příspěvek od NoX »

kdyz ti kolisa volnobeh tak to neni skrtici klapkou ale krokovacim motorkem volnobehu
corpi18

Příspěvek od corpi18 »

aha, a ten motorek se dá nějak pročistit nebo se musí vyměnit? ale stejně bych rači tu klapku vyčistil, aby to aspoň trošku líp jelo, newíš kde je?
sice 55 koní, ale už jsem z ní 174km/h vymáčknul, ale byla to fuška :-)
Odpovědět