Diagnostika - kontrolka s bleskem

Témata týkající se řídící jednotky, elektroniky, čidel a veškeré kabeláže
Odpovědět
Rouchi
Kontaktovat uživatele:

Nevim

Příspěvek od Rouchi »

Hele mě svítí pořád když jsem byl na diagnostice, tak mi řikali, že mam vadný ARG ventil, ale na emisích prošla v pohodě, tak mi dopořučili to neřešit (pokud s tím nebudou i jiné problémy) takže zatím nebudu nic řešit a pokud by ale byla nějaká rapidní spotřeba, nebo podobně, tak bych asi ventil vyměnil - v servise mi říkali že stojí asi 5500, ale jako může to být cokoli... pokud to bude lambda sonda, tak bude mít auto enormní spotřebu, pokud váha vzduchu, tak při jízdě bude cukat nebo podoné věci, funkce arg ventilu se tady probírala docela hojně, a myslím, že závěr byl takový že to je součástka k "ničemu", která jenom dělá problémy.. ;-)
Corsa B, 1,0 12V 40kW X10XE, r.v. 2000
Teprve na ní začínám dělat, tak díky za rady
styxxy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od styxxy »

ja mam stejnej problem esplit mi rikal ze je to kratkym sanim jak je tam konus ale neverim tobu problem bude jinde podle me
peruc

elektronika motoru

Příspěvek od peruc »

Mám problém s tím,že jakmile ujedu cca.10 km tak se mi rozsvítí oranžová kontrolka s tim bleskem a auto v tom okamžiku chcípne.Po malé chvíli se dá znovu nastartovat,ale dojetí s ním už je minimální,takže po pár stech metrech se celá situace opakuje.Diagnostika mě asi nemine,ale přece jenom,nevíte někdo,čím to může být,abych aspon věděl na co se mám připravit. Díky L.Kubička :?: :?: :?:
neni zbytecne to davat to duplicitne? :wink: by toxik-q
standa PE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standa PE »

sice nepises aky motor ani aky model corsi mas ale pravdepodobne tvoj problem bude v cidle ktory sa tu uz sto krat omiela dokolecka (snimac polohy kluky) :wink:
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázek
peruc

Příspěvek od peruc »

Mám přesně stejný typ,jaký jsi tam uvedl-1,0 12v r.v.98
Deny

Příspěvek od Deny »

Téměř 100 % to bude snímač klikového hřídele,měl sem to samé,naprosto stejné příznaky.
peruc

Příspěvek od peruc »

Jo tak díkes,mrknu na to ještě mi řekněte,kde to tam najdu.Kde je klika v motoru samozřejmě vim,ale ten snímač?Pravděpodobně někde dole ne?Radši mě navedte
standa PE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standa PE »

najlepsie to uvidis ked si pod auto lahnes je to v spodnej casti motoroveho priestora kedze je to pre kluku :lol: a v zadnej casti motora akokeby pod sacim potrubim (pod starterom) nie pri startery to je snimac klepania ale pod
Skoda 120LS 781.136(46KW)r.v.06/82,SC-058AP-(ex)
Opel Corsa B 1.0 12V X10XE(40KW)r.v.06/98-TWEN,SC-747BJ-(ex)
Opel Corsa D 1.4 16V A14XER(74KW)r.v.01/11-Red Magma/Black Zaphire
Obrázek
peruc

Příspěvek od peruc »

Ted jsem koukal do ceníku a ten snímač má stát kolem 1400,- je to možný nebo jsem našel něco jinýho. :?: :?: :?:
matej

diagnosticka zasuvka

Příspěvek od matej »

zdravim ;) chtel sem se zeptat kde najdu v Corse C r.v. 2003 zastrcku na diagnostiku, uz ste nekdo nasel, ci pripojoval na diagnostiku? diky moc :) nerad bych to hledal po celym aute ;)

EDIT: Téma sloučeno. Prosím používej fci: HLEDAT a nezakládej zbytečně nová témata. Suby

omlouvam se, pro priste se poucim ;) srry
Naposledy upravil(a) matej dne 11 led 2009, 21:33, celkem upraveno 1 x.
status_quo

Příspěvek od status_quo »

zdrav já jí mám myslím pod rádiem jak je taková ta přihrádka na středový konzoli dole vedle zásuvky tak je to pod záslepkou jakoby ve stropě týhle přihrádky nevím jak to líp popsat
matej

Příspěvek od matej »

doufam ze nebude vadit ze pouziju obrazet jednoho uzivatele ;)

takze ta zasuvka je jakoby nad tim zapalovacem? jakoby na spodni strane toho topeni ?? :)
status_quo

Příspěvek od status_quo »

jo presne je na spodni strane toho plastu nad kterym jsou ovladace topeni kdyz se ohnes tak to uvidis ja na ni narazil nahodou
peruc

Příspěvek od peruc »

Tak jsem vyměnil snímač klikového hřídele,ale pořád to není ono.Sice už to nechcípá ani se nerozsvicí ta protivná kontrolka,ale je to nějaký divný.Někdy to z ničeho nic cukne jako by tam nešel benzín či co a nebo když jedu na neutrál tak strašně klesnou otáčky až se začne celý auto klepat,ale v okamžiku se zase srovnají,tak nevim.Asi mě ta diagnostika přece jenom nemine.Nevíte čim by to mohlo ještě být?
Deny

Příspěvek od Deny »

Tak tohle chování auta mě něco připomíná.Asi před dvěma lety sem měl úplně stejný problém a byl to krokovej motorek volnoběžných otáček.Výměna u Opla,tenkrát 3600.-Kč.
Odpovědět