Změna podsvícení>Palubovka,topení,budíky ,TID

Sekce šílenců,díky nímž se starej Adam Opel obrací v hrobě !!!

Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas

Odpovědět
Adiss
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adiss »

stabilizátor máš jen na to aby ti náhodou neblikali při snížení napětí.. na žárovce pokles napětí nepoznáš ale dioda je citlivá.. ale pokud máš v serii 3-4 diody není třeba tohle řešit.. a

PS (odpory odcházej jen když maš blbě spočítaný vykon)nebo vadný kusy.
Opel Corsa 1.5TD JOY
Obrázek
Obrázek
System

Příspěvek od System »

jakej je nejjednodužší způsob jak to zařídit, aby budíky (topení zatim neni tak důležitý) svítili modře? někdo řiká že diody, někdo zase že budou svítit málo. a hlavně je tam prej ještě nějaká filie takže to bude svítit do hněda :roll: mam B r.v.94...předem díky za odpovědi
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

čus,nechtěl jsem tam pájet diody,páč to neumim,tak jsem koupil ty samý jako origo ale modrý a svítí to gut,teda mi to aspon stačí,ale kupoval jsem je na aukru od nějakýho Poláka. Mají plochý hlavičky,tak svítí víc než ty origo :wink: Jdou do budíků a TIDu :wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jelen

prasklá žárovka v osvětlení panelu

Příspěvek od jelen »

Zdravím, nesvítí mi žárovka na osvětlení středového panelu, neboli ovládání topení, v noci je to docela blbý si to nastavit, nevíte někdo jak na to? já se k tomu zkoušel nějak dostat ale nešlo mi to vůbec, v příručce píšou že se to má dát na výměnu do servisu, no to se mi zase moc nechce, řešil jste někdo takový problém? moc díky
Edit: Všechno máš v tomhle topicu,vyndání plastů ,jaký tam jsou žárovky atd.
chucki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucki »

zkus to tady: viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=0
určitě najdeš jak se k tomu dostat. neni to zas tak složitý
Opel Corsa B 1.4 16V:)
Adiss
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adiss »

pokud nevyčteš z obrázů a navodů-- povytahnovat ty čudliky na ovládání všechny jdou cajk až na prostřední od ovládání motorku topení. tam musis dat plochej šroubovak do tej dirky po-vytažení pak vymrcasit pruduchy topení tam jsou další šroubky a pak už jen tááááhnout ty po***ný plasty ven... nevim jak vy ale mě po téjhle demontáži a montáži zbyl jeden šroubek :D
Opel Corsa 1.5TD JOY
Obrázek
Obrázek
Paluš
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od Paluš »

Havli píše:čus,nechtěl jsem tam pájet diody,páč to neumim,tak jsem koupil ty samý jako origo ale modrý a svítí to gut,teda mi to aspon stačí,ale kupoval jsem je na aukru od nějakýho Poláka. Mají plochý hlavičky,tak svítí víc než ty origo :wink: Jdou do budíků a TIDu :wink:
Kontakt na toho poláka už nemáš z toho aukra ... by mně to zajímalo co to jsou za žárovky či ledky :wink:
wilcza
Člen Corsa Clubu

Příspěvek od wilcza »

ja to menil za origo modry a staci mi jak to sviti...v noci to neosilnuje a vypada to hezky tak nevim...zda se mi ze to pak taha oci :?
ba_djjour
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ba_djjour »

wilcza: a ako presne vyzerajú tie origo modré žiarovky? ja mám pred faceliftom teda klasické W5W ale modré som nevidel predávať.
Mici - Corsa B 1,2 16V
Matezzz
Kontaktovat uživatele:

Změna podsvětlení přístrojů >Corsa A

Příspěvek od Matezzz »

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost se změnou podsvetlení přístrojů. Nebo alespoň nějaké materiály jak to vypadá. Protože sem už někde četl že při rozebrání tam cosik vypadne a nedá se to vrátit zpátky....? Případně nějaké rady či tipy na toto théma bych taky uvítal.
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

když jsem měl áčko tak jsem si tam napájel modrý diody, to je asi nejjednoduší a hezky to svítí..
rozebíral jsem to hodněkrát, ale nevím o ničem že by vypadlo, ale odpojit a zapojit náhon je docela záhul, ale dá se to...
I German Style !
Matezzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matezzz »

OK. díky. o modré sem taky uvažéval. A věděl bys kolik tamtoho je a......jak je to s tím náhonem? Je na to nějaká finta nebo tak? To potřebuju všecko polopatě jelikož svoji krasavicu mám teprve dva měsíce a díky hnusného počasí sem ještě nevyjel
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

já jsem kupoval modrý ledky i s paticema přímo místo žárovek za nekřesťanský peníze a svítí to sice hezky, ale málo takže budu vyrábět vlastní z jinejch ledů :?
..s tim náhonem nic moc problém neni, jen (aspoň u mě) si musíš pohrát se samotným usazením toho lanka protože se může staát že ti pak bude cvakat- a to je fakt nepříjemný :D
já to dělal tak že jsem náhon nejdřív vytáh´ z almary, pak sem ho nacvak na budíky, lehce sem za to zatahal z motorovýho prostoru aby se natáh bovden a nasadil zpět na almaru :wink:
btw. nahoď fotky corsice do členů 8) :D
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

Psk s tím náhonem to je taky pravda, ale to už se mi nechtělo dělat, ale když šikovně strčíš ruku tak se zacvakne

Dal bych tam 8 led diod po 4po sérii
a tavnou pistlolí bych je připevnil, tak to mám udělaný i teď já
I German Style !
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Když víš kam šáhnout, tak to jde i po slepu, ven to jde líp :lol: nazpět je to trochu horší. Finta zni : odpoj si náhon na převodovce a můžeš si ho pohodlně vytáhnout i s přístrojovkou a odpojit :roll:
Daewoo Leganza cdx / do města Opel Corsa 1.2i r.v.09.90
Odpovědět