Elektronika - Alternátor

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Ori

Re: Elektronika - Alternátor

Příspěvek od Ori »

hnědý mám - a červený +

k altíku mám připojený tlustej červenej a hnědej. to znamená že ten tenkej červenej (signální) mi tam chybí.

Jak už jsem řekl, když to takhle nechám jak to mám teď a dám na altík řemen aby se točil, tak mi to chcípne a nepůjde mi nastartovat jako minule. (zničeho nic už to zase jde nastartovat.)

Může to být tím signálním +? Odkud by měl vést?
Corsa B 1.4 16v 3.dv
Corsa B 1.2i 3.dv
FatriX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FatriX »

jinak mám ten samý kabel v aute je natazeny od byterky nebo nekde tam az dozadu :) je nepripojeny k nicemu nevede nevim na co je ale pouzil jsem ho jako + pro zesilovač :) byl totiž na ho....možná je to nějaká příprava pro eletriku na vozik třebas :) nezapojovat ho na baterku :) hrozí zkrat a přepálení drátu(muže shořet auto) v kufru máš druhý konec který chytá o kostru :) tak si ho zapoj třeba na zesák nebo cokoli :) nebo ho nepoužívej
mglore

Příspěvek od mglore »

ori - ten hnedej o kterym pises, ze jde z altiku - je tenkej nebo tlustej....a jestli je to ten tenkej, co je na foto, tak ten tam nepatri!!! ta pozice na altiku je prave pro ten signalni, tlustej kabel ala minus altik je odjinud....
a jak pise fatrix, ten tlustej kabel nikam nezapojuj, jen ho stoc a odizoluj...

jinak altik zapojenej spravne vypada takhle:

http://mglore.rajce.idnes.cz/homer/#IMG_2530.jpg ...horni tlustej cervenej napajeni+, spodni slabej signalni cerv.+,
a minusko na altiku je brany z upe druhy strany, ne odsud...a to minusko jde prave na ten blok, kde se ti to vsechno zchazi uzemeni...
Ori

Příspěvek od Ori »

1
Obrázek
2
Obrázek

Takhle nějak? Kam má přesně přijít to mínus?? Ale už vím že ten kabel je zbytečný a už je obstřiženej v kufru, signální a dobíjení je z jedné strany jako na obrázku 1.

Edit: obrázek 1 zezadu je + a + to nemůžeš připojit na blok. řekl sem známímu jestli mi to udělá, tak přišel a udělal mi to a vše jo OK. měl sem to správně. mínus prej nemusím připojovat, protože to je spojený s kostrou. nebo tak nějak to říkal.
Corsa B 1.4 16v 3.dv
Corsa B 1.2i 3.dv
Odpovědět