No radeji do nej zainvestuji rozvody ty se nestratí najet 136000 to už by mohla dostat nový řetezFatriX píše:to je cidlo oleja a proc??? skoda toho spravit no problemoo pokud mas karoserii OK atd tak vyměn motor jenom
Úbytek oleje
Moderátor: Arci
- Mafiozik
Re: Úbytek oleje
- Mafiozik
No už jsem zjistil co se děje proč žere olej,díky moderátorům a členům corsa klubu za chvilku dám corsičku blešku sám do kupy.Jde mi to do sání olej tak se tam přidá sběrná nádobka a měl by být klideček.Jsem opravdu rád že se tu najdou lidé kteří umějí poradit Díky všem Mafiozik
- NoX
do sani ti ale olej jit ma, je to tak schvalne...
ale jde ho tam jen trocha, tolik, kolik ty popisujes se tam ztratit nema... pri vetsim ubytku oleje se spis koukej na pistni krouzky, gufera ventilu, nebo tesneni pod hlavou,ale to bys mel olej ve vode, nebo naopak
ale jde ho tam jen trocha, tolik, kolik ty popisujes se tam ztratit nema... pri vetsim ubytku oleje se spis koukej na pistni krouzky, gufera ventilu, nebo tesneni pod hlavou,ale to bys mel olej ve vode, nebo naopak
- Matrix
Trošku oživím tohle téma. Koupil jsem v lednu ségře Corsu viz. podpis, bohužel sem si až cca měsíc po nákupu všiml, že je trochu oleje ve vodě
každopádně se jeho množství doposud nezměnilo, vody nepřibývá a i stav toho oleje je v nádržce stále stejný a víčko od oleje na sobě žádnou emulzi nemá. Olej ale bohužel mizí, na 1.000 km ho musím skoro litr dolít, což mi přijde dost, ale to je maximum. Někdy za stejnou časovou jednotku ale dolívám jen třeba 200 ml je to nepravidelné. Každopádně olej z auta nekape, svíčka má ideální barvu, není černá jak by se předpokládalo, z výfuku mi taky nelítá uhlí, motor jde dobře, necuká, nevynechává, startuje relativně dobře, jízda bez problémů, spotřeba taky OK. Jen nevím kam ten olej pořád mizí. Každopádně jsem díky tomu neprošel emisema, takže ač je už mám, teď řeším čím by to mohlo všechno být a aby se zbytečně neprodražoval provoz neustálým dolejváním oleje. Už se tady i psalo že by to mohlo být těsněním dříku ventilů, ale kdyby to olej spalovalo, předpokládal bych že by to mělo vliv na barvu svíčky. Jinak ještě ani hydroštely neklapou, ani řetěz, není hlučný, snad tedy i olejem hnaný napínák řetězu je snad ještě OK.
Jak teď dál ? Co vyměnit ?

Jak teď dál ? Co vyměnit ?
Opel Corsa 1.0 12V 40 kW, X10XE, 1998, 3dv., 155.000 km
-
- Matrix
Odšroubuju víčko od vody od vyrovnávací nádržky a v ní je bordel od oleje. Voda ale není v oleji, protože na víšku od oleje není taková ta typická bílá emluze.
Opel Corsa 1.0 12V 40 kW, X10XE, 1998, 3dv., 155.000 km