AutoHifi>>Sekce pro pacienty II.

Pacienti přes muziku se konečně dočkali
Odpovědět
Dudu

Příspěvek od Dudu »

to je přesně ono. Spousta lidí nakoupí 30mm průřez a pak to oholí při vstupu do zesu. Jakej to má význam???
Daj se koupit takový redukce - vstup 50 s červíkem, výstup 20 akorát do zesu. Je to plnej materiál takže to by mohlo svou funkci splnit... Jenže takovádle sranda stojí několik stovek. A když máš 2-3 zesy tak si snadno spočítáš na kolik tě to vyjde :roll:
Dopořučení na mé kamarády: www.lestimekola.cz
Nejen leštění ale také chromování a zlacení :-)
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

Dudu píše:to je přesně ono. Spousta lidí nakoupí 30mm průřez a pak to oholí při vstupu do zesu. Jakej to má význam???
Daj se koupit takový redukce - vstup 50 s červíkem, výstup 20 akorát do zesu. Je to plnej materiál takže to by mohlo svou funkci splnit... Jenže takovádle sranda stojí několik stovek. A když máš 2-3 zesy tak si snadno spočítáš na kolik tě to vyjde :roll:
dudu: a tyhle přechodky mám z 50qmm na 20qmm - a ani mi nemluv kolik sem za ně dal :roll:

a hlavně taky sem to řešil do Capu - jelikož ten Dietz ma vstup max. na 35qmm - tak aby to nebyla prasečina a musel bych holit kabel tak jsem je koupil taky
takže vono už se není čemu divit, když celej montaž. mat. vyjde na 10k - a to je jen 1200,- v těch přechodkách (redukcích)
jenom mi nejde do hlavy - že např. Zealum má psáno (bat. svorky) max 35qmm a 50qmm jsem tam v pohodě nacpal

takže vlastní zkušenost - teď bych radši natáhnul víc slabších kabelu a koupil jeden distr. blok s e 4vsupama a 4 výstupama na 20
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

se mi zdá že z toho děláte až moc horkou polívku...
nestačí prostě kousek oholit a zacínovat aby se cín dostal i pod izolaci k ostatním žilám, tím vznikne vlastně jednotný kus a je to pevný a odolnější proti korozi :-)
music is my life
zatím 160km/h :-)
Dudu

Příspěvek od Dudu »

chyna: to je přesně ta prasárna o kterej mluvím... Proč taháš 50tku když jí pak oholíš... Možná to chce trochu myslet dopředu. Navíc právě díky zeslabení průřezu a cínu v tom místě hrozí zahřátí vodiče. Možná se tomu budeš smát, ale ta teplota může bejt taková že povolí cín. Asi ti nemusím vyprávět co se stane s těma tvejma letovanejma kabelama který jsou oholený a díky svojemu průřezu je těžko dostaneš. Jak jsou ty kabely daleko od sebe? Jak jsou odizolovaný... Osobně to považuju za hazard.

Vtomas: to je přesně ono. Vím to kolik tyhle srandy stojí. Kdybys měl pořádnej kap tak nemáš problém s 50tkou :lol: Má měl 1,2F Dietz a ten měl svorky na 50 mm průřež :shock:
perry15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry15 »

VTomas:děkuju moc za ten odkaz na corner.cz tam maj ty spectrony co jsme o nich četl v carhifi ty kompa 16tky fak tdobrý do těhjc bych časem šel:)
perry15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry15 »

A jinak jsme udělal t ozadn íplat odal tam ovály polepil koberecem a je to hotovo kdyžtak zítar pošlu ale tak nen íto carhofit jako t ovaše:))
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

je to prostě prasečina :( nenůžu si pomoct - myslel jsem nakonec, že rozdíl mezi 50 a 35 skoro nic není, ale ňákej milimetr tam je a do toho terminálu by se to dostalo oholený o pár pramenů (sice to bude ukončený smršťovací bužírkou, ale považuju to i tak jako prasečinu, protože v místě kde ten vodič přichází do terminálu zrovna potřebuju ohyb a bez něj to nejde
chyna: zkoušel jsem to a můžu říct ze fakt to je nahovno - protože když nechytíš všechny prameny kabelu tak to v místě ohybu začne vylejzat :( a já nevim (celé to zacínovat :roll: ) bude to hrozně ukončený :roll: :roll:
mám právě CAP Hybrid od Dietz a tam je terminál 2x35+ a 2x35- a z jednoho terminálu jsem potřeboval aby mi šel kabel hned podél Capu směrem dolu
...a teď si vem jak chceš vyřešit nebo spíš ohnout 50qmm kabel na 2cm :roll: :( to neuděláš ani náhodou - vyřešil jsem to právě tou redukcí 90 stupňů úhel a ty redukce mě vyšly na 200,- pár.
není to sice levná záležitost, ale v tomhle případě to prostě nejde jinak vyřešit
a to nemluvim o 50qmm kabelu - a teď ho dostat do 20qmm díry :roll: :roll: naprosto nemožný a když osříháš jednotlivé prameny - za 1. jak psal Dudu, že ten silnej kabel ztrácí smysl - má naprostou pravdu v tom, když ho nahradíš plnym materiálem (by neměl bejt problém) ----teď myslim tu redukci z 50 na 20qmm
a když to vezmu na druhou stranu - tak na takovym kousku oholeného kabelu nejsou až takové ztráty

už zase píšu romány - ale CHYNA vim, že si budeš o mě myslet, že jsem blázen a že nevim kam cpát prachy, ale vyvedu tě z omylu
tuhle muziku stavim z nejlevnějších možnejch variant jaký jsou ( to toho nepočítám repro a SW - na těch se šetřit nedá pokud chceš ''ZVUK'' - ale sám jsem nepočítal jak do toho může člověk zahučet finančně :( )

takže když zakončim tenhle román - už mě nezabijou posraný 300,- za dvě redukce než se srát s letováním kabelu a stříháním jednotlivejch žil
já nevim původně jsem myslel, že to bude v poho a nikdo nic nepozná, ale když jsem to vyzkoušel - uznal jsem, že je to ve finále hrozná prasečina :cry:

Dudu: mám taky Dietz 10F, ale terimnály jen 35qmm :(
Naposledy upravil(a) Vtomas dne 04 led 2008, 23:50, celkem upraveno 1 x.
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

perry15 píše:A jinak jsme udělal t ozadn íplat odal tam ovály polepil koberecem a je to hotovo kdyžtak zítar pošlu ale tak nen íto carhofit jako t ovaše:))
to nevadí, rád se podívám :wink:
Dudu

Příspěvek od Dudu »

Vtomas: ono ještě tekhle: nevím přesně jakej máš monoblok ale pokud ne víc než 1,5 kW tak je zbytečný ho napájet 50. Ta by měla být součtem průřezu vodičů poté co je rozdělíš v distr. bloku.
K oholení: jakmile ten vodič v jednom místě zúžíš třeba na 20mm tak můžeš celej vodič považovat za 20. Proud protéká v závislosti na nejmenším průměru vodiče - jestli mě teda znaslosti ze základky neklamou :?
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

a co takhle tam prostě dát koncovku ze stříbra nebo ze zlata? prostě menší materiál s větší vodivostí a menším ohmickým odporem?

Vtomas: jasný, já se pohybuju trochu v low endu aty asi míříš trochu víš no. nic proti no..každej sme na jiný straně a já si prostě myslím že na těch mých cca 500W muziku ten cín nic udělat nemůže. nevím jaká je teplota když zes má odběr bůchví kolik Ampér a vzorečky se mi hledat nechce.

měřili ste třeba multimetrem kolik má odpor vodič s neoholenými konci a kolik s nimi?
podle mě je to jedno, ty vodiče když budou ořezaný hned u konce tak to prostě vadit nemůže.
music is my life
perry15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perry15 »

Tak tady je to moje slavný plato:)))a new rádio:)a jako bonus zesi kale ten zatí mmá čas ty woofery co má mprodám a koupím jeden nějakej lepčí má mtaký starý nic moc a jso ut o30tky koupí radši jendu 25 at t odobře hraje a nezabírá moc místa
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

:shock: koukám, že se tady rozjela slušná diskuze :lol:
to bude román č.2
dudu: když to vezmu od začátku - mám sice monoblok 1,5kWrms při 1ohmu (a tak tak hudba pojede) - je to sice digitál a tím menší spotřeba proudu než u analogu
a tím se taky odráží připojovací terminály na + a - na zesilovači, že nejsou tak do velkých průřezů
na ten zesiovač monoblok by bohatě stačil 20qmm kabel od baterky - protože se vejdu do 3,5m napájecího kabelu k zesilovači
věc druhá je taková, že mám ještě 4 kanál Magnat a na tyhle dva zesilovače by už 20qmm kabel stoprocentně nestačil
-když jse kupoval tu 50qmm kabel tak jsem myslel do budoucnosti s tim, ten zesilovač Magnat bude stejnak nahrazen o dost silnějšim 4kanálem od Hifonicsu kterej udává 4x170Wrms do 2Ohmu
takže veškeré kompa budou zapojeny paralelně mezi sebou - tzn. všechno pojede na 2ohmy těch 4x170Wrms
-takže než se zabejvat ňákou 35qmm která by byla natažena jen dočasně - rozhod sem se rovnou natáhnout tu 50qmm (dneska bych spíš volil 3x20 od baterky než jednu 50qmm - díky nedostatku všeho v průřezu 50qmm)
- takže Dudu třeba si myslíš, že jsem blázen a mám všechno zbytečně předimenzováno, ale to je z důsledku toho abych už nemusel šahat do kabelů a veškerého napájení) - stejnak si myslim, že to není konec upgradování muziky v KOZE a po čase tam budu cpát ňákej vysňěnej 5kW subwoofer :roll: :wink:
prostě jsem myslel dopředu a chci zamezit veškerym ztrátám v napájení:lol:

chyna: a teď k tobě :D

souhlasim s tebou v tom když bys nakonci oholil kus kabelu - že bys dejme tomu osříhal prameny a z 50qmm bys udělal např. 20qmm - tak se nemůže nic stát - tím myslim, že pokud by byl tenčí průměr pouze na tom konci tak tam nevznikne žádnej větší odpor, protože je to pouze na kousku vodiče a ne v celé délce
já tou redukcí myslim toto viz. obrázek
chtěl jsem hlavně napsat - já hlavně pojedu bez jakékoliv pojistky na kabelu (hlavní) a tím pádem si nechci dovolit žádnou prasečinu :wink:
s tim, že by sem mi to někde zkratovalo
tu hlavní pojisku beru pouze jako zbytečnej přechodovej odpor

takže asi tak :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

perry: decentní pěkný plato :potlesk:
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

no říkám, já žiju v low endu...
ale nechtěl bych vidět kdyby se to zkratovalo...
já jednou zažil něco podobnýho v služebáku: jel jsme z trnovanský a u sometu jak sou v tom asfaltu vyjetý díry tak sem jel rychle a baterka poskakovala až se izolace na + kabelu přeřezala o kus plechu kterej byl spojenej s - takže malý svařování sem zažil.. ještě že sem měl hasicí přístroj :-)

a už sme asi přišel na to kam dám zesíky. jeden dám pod plato (magnáta 4 kanál) a druhej prostě přidělám na bednu od subu. a už to prdím :-D
music is my life
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

chyna: a to je ono - dřív jsem si myslel, že táhnout kabey ještě v husim krku, že je to největší píčovina, ale postupem času si uvědomuju, že to má něco do sebe - ikdyž má ten kabel dost silnou izolaci

a nechtěl bych vidět zkratovanej CAP - myslm, že by normálně bouchnul :roll:
Odpovědět