AGR>Zaslepení ventilu

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
Jirka 1.2

Příspěvek od Jirka 1.2 »

máš to zacpaný protože se Ti zasekává ventil.Když si ho teď vyčistil a promazal, tak už by to mělo bejt dobrý a když ne, tak novej, ale stále je lepší novej 3300kč než generálka na motoru.Zaslepujou to jen mladý blbečkové, co zjistěj, že když ho zaslepí, tak to víc jede, ale na jak dlouho a za jakou cenu.Já jsem to docela dost řešil a všude mi řekli, že je to pěkná pitomost.Jen tady Ti každej řekne ať to zaslepíš a dobrý, ale nikdo neví, jak to pak dopadne.
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc »

já kupoval novej už je to asi 3 roky,ale je to stejný jako s tím starým zasekává se a ucpaná spalinama dírá v sání pod ventilem.
opel corsa opc rieger edition
opel performance center
Jirka 1.2

Příspěvek od Jirka 1.2 »

No to je celkem divný že zacpává díry.Jestli chceš, tak Ti můžu dát číslo na toho kamaráda a on Ti poradí, jestli tam náhodou nebude ještě nějakej jinej problém, protože já najezdím celkem dost a tolik se mi to zdaleka nezasírá.U jaký pumpy bereš??
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

tak jak kdy jednou benzina pak pap oil a občas schell nebo omv,jinak kontrolka se mi nerosvicí,ale dnes po pročištění mi to jede o dost lepe
opel performance center
Jirka 1.2

Příspěvek od Jirka 1.2 »

Nevím snad bych jezdíl víc pro ten W-Power a preventivně čistil jednou za 3měsíce WDčkem a snad to bude dobrý.
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

víš co dřív jsem tam neměl katalyzátor tak jestli to bude tím ted ho tam mám týden tak uvidim zda to bude s katem leší a ventil se nebude zasírat
opel performance center
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

No nevim jestli to zaslepujou mladý blbečci :roll: , ale ten ventil tam má být kvuli nižší spotřebě pač odvádí čast spalin zpět do sání=menší spaliny.tím že se to zaslepí ventil si krásně faká, sice na nic ale faká a nezase.... se.Potom to líp jede pač motůrek má čistý vzdoušek a má ho víc pač má o hodně nižší teplotu než ty zajeba.... spaliny. Nevím o tom , že by se něco mělo kazit :lol: . a KDYŽ , TAK ARGUMENT :?:
Dub.-

Příspěvek od Dub.- »

Btw máte nějakej čistící postup toho ventilu pro ty z nás kteří jsou motorově méně zruční? =) mám taky 1,2 33kW a myslím že se to nikdy nečistilo =D s dokumentací by to bylo nejlepčí :help: :pejsek:
Opel Corsa B 1.2i X12SZ
sladas opc
Kontaktovat uživatele:

tak mi ještě poradte jakou díru mám zaslepit???je to motor x12sz
opel performance center
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

myslim ze oba mate 8ventil a ten AGR nema
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Hele dneska sem to delal, mám 1.2 33kw 8v.ten ventil to má foto bohužel nemám ale je jak sou sací svody do motoru tak je tam pátý a ten právě vede z hlavy spaliliny .Zaslepil sem to a je to paráda, práce na 10 minut, stačí hliníkový plech a do něj vyvrtat 2 díry a máš to 8)
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Ty díry jsem myslel pro šrouby.ten plech může být klidne čtvercový, ale je lepší to přibližně přistřihnout.
Jirka 1.2

Příspěvek od Jirka 1.2 »

No je vidět, že máte vlastní hlavu, tak uvidíme kdo dřív dojezdí.
david
Kontaktovat uživatele:

díky

Příspěvek od david »

nazdárek a díky všem, kdo sem přispěl konstruktivníma informacema o zaslepení toho zku...... ventilu.

to Jirka 1.2 - přihlas se do strany zelenejch, protože AGR ventil tam je jenom proto, aby ten motor splňoval jakýsi emisní normy, stejně jako katalyzátor, kterej tam je taky na prd.
Pro motor je nejlepší, když bude spalovat studenej čerstvej, nejlépe vlhkej vzduch a benzín, a ne nějaký už jednou spálený srágory.
Doufám, že mi tady dá někdo za pravdu a ještě jednou díky za rady. O víkendu se do toho pustím na X12XE a uvidíme, jak se to povede, když tak to nafotim. Dobrou s Corsou!!!
Corsa X12XE - moje přítulkyně
já Omega X30XE
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

A já nic zaslepovat nebudu,páč mezi slepejma je jednovokej král :lol: :lol: :lol: A asi to tam ani nemám,když nemám váhu vzduchu a je to jednobod :cry:
Odpovědět