zateka

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Uživatelský avatar
fosfat82
Příspěvky: 63
Registrován: 29 lis 2008, 20:36
Bydliště: Slovensko

zateka

Příspěvek od fosfat82 »

cafffte, mam problem zo zatekatim od motora, skusal som liat vodu nasiel som chybu, tieklo mi cez lanko otvarania kufra, radne som to vytesnil. minule po burke zase som mal pod pedálmi pokro, mate skusenot kade este moze zatekat. mam toho plne zuby.

dakujem
Corsa c 1,7Di
FatriX
Příspěvky: 597
Registrován: 03 zář 2010, 20:14
Bydliště: Ostrrava
Kontaktovat uživatele:

Re: zateka

Příspěvek od FatriX »

ja vim asi presne me taky zatekalo a zjistil jsem ze mam dírku v topení jde to vidět když sundáš pylvý filtr tak v rožku a u pedalu v pravo je takova krabice plastova a rožek byl ustiply :)
Marek Sládek
Příspěvky: 185
Registrován: 19 kvě 2011, 19:48

Re: zateka

Příspěvek od Marek Sládek »

Ahoj.
S největší pravděpodobností ti tam zatéká přes zpuchřelé těsnění na víku boxu, kde jsou umístěná relátka pro centrální zamykání a BCM modul. Lanko bovdenu na otvíráni kapoty, jeho průchod do interiéru je hned pod ním, pod tím boxem. Já měl těsněni na prach. Zkoušel jsem to dát na tmel, ale teklo mi tam ještě víc. Pomohlo mi až koupit viko boxu nové s novým těsněmím , samostatně se těsněni nedalo sehnat ani v německu, je totiž do vika vlepené, od té doby je klid. V sadě vika jsou i veškeré šrouby.
Zatékání přes tuto reléovou skřiň s modulem BCM je bolestí našich C .
Když si vlezeš s baterkou pod volant a jakoby se budeš snažit kouknout do vnitřku té skřinky, boxu, samozřejmě potom so sundáš spodní dil tapecu nad pedály, tak tam v té díře i vodu uvidiš, připadně i nahmatáš.
Mára

Ps: cena toho vika byla jestli si to pamatuji cca 60 Euro beze slevy

Edit, tohle je ta skřinka, box.
Obrázek
Corsa C, 1,4/16V/66Kw (Z14XE)/Sport, LPG + FlashLube, sání Green, střešní okno, folie, Defend, leptané VIN, zaslepený EGR, Tempomat, výhřívané sedačky, okna+ zrcátka v ele., Op-Com + LPG Elpigaz diagn., 6,8l LPG / 100Km a jedna usmrcená laň.
Uživatelský avatar
fosfat82
Příspěvky: 63
Registrován: 29 lis 2008, 20:36
Bydliště: Slovensko

Re: zateka

Příspěvek od fosfat82 »

nazdar kamosi, Marek ak si pamatas tak uz si my poradil asi pred 2 rokmy presne cez tu skrinku zatekalo, som to zatmelil stym je pokoj teraz zatekalo ceez bolden ale asi budem musiet este pretesnit, unas drbu burky porazima aj s karou. ale diky páni
Corsa c 1,7Di
Odpovědět