Posilovač řízení>elektrika,hydraulika

Témata týkající se podvozku, brzd, řízení a chlazení. Tato sekce zahrnuje i úpravy těchto částí vozidel.
Odpovědět
souky222
Příspěvky: 653
Registrován: 08 pro 2008, 20:11
Bydliště: lbc

Příspěvek od souky222 »

no v podstatě je to tušim nastavení toho poťáku tak aby ti volant netáhnul
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
xixaoxao
Příspěvky: 17
Registrován: 04 úno 2008, 17:04

posilovač řízení Corsa C

Příspěvek od xixaoxao »

Zdravím všechny a mám dotaz, zda se někdo už setkal s tím, že po nastartování auta se mi volant otočí mírně doleva a tím pádem jede i auto doleva. Abych jel rovně musím volant silou držet ve vodorovné poloze. Předem děkuji za radu.
duskov
Příspěvky: 365
Registrován: 17 říj 2010, 12:14
Bydliště: Česká Třebová

Příspěvek od duskov »

Citace textu od kolegu z UK :-). Mozna to bude stejny problem.

prevzato ze stranek http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthre ... right-left

Repair Corsa EPS fault (hard to turn right / left)
Yesterday I successfully reset the torque sensors on my 2001 (51) 1.2 sXi Corsa C and thought it might be of interest to everyone here since the EPS steering fault is very common and is VERY expensive to fix (£900 + labour) because Vauxhall insist on replacing the whole steering column.

The steering on my Corsa was easy to turn left but very difficult to turn right because the torque sensor had drifted out of calibration, either through wear or through dodgy design – I’m not sure which.

The following procedure requires no special tools and took me only about 30 minutes from start to finish, even though I was a complete noob and had to figure it out myself. Contrary to information I have been told in the past (the reason I didn’t try to fix this before) the whole dashboard does not need to be removed. The process is very simple and you should be able to do this in a similar time.

Sure, it could be made much more complicated if done properly by putting the car on axle stands, using a DVM and wiring adapter etc, but this trial and error method worked fine for me.


1) Remove the driver’s side storage compartment to the bottom right of the steering column by disengaging the clips in the top of the compartment and pulling it forward (towards you). Easily done using a flat screwdriver.
2) Remove the 2 screws keeping the bottom plastic cover in place. They are positioned under the cover and can be seen by looking up from the floor.

You should now see the steering column and the EPS unit clearly.

3) Gain access to torque sensor.
The torque sensor is positioned behind a metal plate that is secured by two screws. The plate can be removed by unscrewing the screws, but since I couldn’t get a screwdriver in there I just bent the plate forward to gain access to the torque sensor.
4) Mark the current position of the torque sensor using a marker pen, white tippex or paint.

The torque sensor is fixed in position by two screws. When the screws are loosened, the torque sensor is free to rotate, which adjusts the voltage offset into the EPS unit. Vauxhall have filled the adjustment slots with hot melt glue and so it may be necessary to remove the glue to make the required adjustment. I didn’t need to, but it may be something worth considering if you can’t get the car to steer properly.
5) Loosen the torque sensor securing screws. It may be worth holding the torque sensor in its current position so that it doesn’t move accidentally.
6) Adjust torque sensor.
The torque sensor may now be rotated freely by hand. Only a slight adjustment is necessary to make a big difference to the steering.
Rotating the torque sensor clockwise steering right easier, but makes steering left harder
Rotating the torque sensor anti-clockwise makes steering left easier, but makes steering right more difficult.
With this in mind, make a SLIGHT adjustment in the required direction.
7) Tighten the securing screws and test drive the car.
8} Repeat steps 5 to 7 until the steering feels light in both directions at slow speeds.


This was my first tutorial, but I hope this helps some people here. I’m quite an ambitious person and was worried about messing this up, but having found how simple it is I would recommend anybody that is having this steering problem whos car is NOT under warranty to try this before spending (£900 + labour) for Vauxhall to fix it. The EPS / steering column can be picked up on Ebay for around £150, but why pay that when it can be done in half an hour for free?


DISCLAIMER

Anybody following these instructions does so at their own risk and I cannot be held responsible for anything that goes wrong. This is the method I used to correct my own steering problem and I have placed this information here for the good of others. Before carrying out this work please make sure you read and re-read these instructions. If you are unclear on anything, don’t do the work. I will not be responsible for damage to you, your car, other people, or damage to anybody’s property. Carrying out this work will invalidate your warranty if you have one. If your car is under warranty take it to a Vauxhall garage and get them to replace the steering column.

Edit: Mozna to nekomu pomuze - k potenciometru vedou 4 vodice (cerny, zluty, zeleny, cerveny). Na zlutem a zelenem vodici musi byt od 2,4 V do 2,6 V (mereno vuci zemi). Je to v podstate delic napeti, takze na obou vodicich by mela byt stejna hodnota.
Naposledy upravil(a) duskov dne 14 bře 2013, 09:53, celkem upraveno 1 x.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
duskov
Příspěvky: 365
Registrován: 17 říj 2010, 12:14
Bydliště: Česká Třebová

Příspěvek od duskov »

Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
xixaoxao
Příspěvky: 17
Registrován: 04 úno 2008, 17:04

Příspěvek od xixaoxao »

Děkuji moc mám ten samý problém co tam anglán popisuje. Hned se na to vrhnu a napíšu jek jsem dopadl.
xixaoxao
Příspěvky: 17
Registrován: 04 úno 2008, 17:04

elektroservo corsa C - jízda doleva

Příspěvek od xixaoxao »

Zdravím všechny, tak jsem nastavil kalibrační poťák, při nastartovaném motru, tak že jsem pootáčel doprava, hned jsem mi srovnal volant do vodorovna a poté jsem po dvou pootočení zpět srovna l i sílu serva, tak že auto mi teď jede rovně a do obou stran je síla serva stejná !!!!!!
Tak žádný strach a funguje to super. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
xixaoxao
Příspěvky: 17
Registrován: 04 úno 2008, 17:04

Re: Posilovač řízení>elektrika,hydraulika

Příspěvek od xixaoxao »

Paluš píše:Mám takový menší problém a chci se vás na to zeptat, zda-li máte stejný.
Už když jsem si corsu koupil, měl jsem pocit, že mi na levou stranu jde řízení snadněji jak na pravou. Říkal jsem si ... špatná geometrie ... seřídíme.
Vše jsme seřídili, zlepšení je, ale stále mi jde řízení do leva snadněji než do prava.
Pokud jedu pomalu a zatočím do leva naplno, volant nemá moc snahu se vrátit.
Pokud ale zatočím do prava naplno, volant se mi po puštění vrací podstatně lépe do výchozí - rovné pozice.
Na zpátečku tomá opačný efekt.
Už jsem zkoušel lezcos, ale zatím bez velké změny.
Připadá mi, jakoby na jednu stranu měli jiné rejdy ... myslím tím kružnicové.
Jak jste na tom vy, co máte corsu 1.2 16V s posilovačem ? Jde vám na obě strany stejnou silou řízení ?


Zdravím všechny, tak jsem nastavil kalibrační poťák, při nastartovaném motru, tak že jsem pootáčel doprava, hned jsem mi srovnal volant do vodorovna a poté jsem po dvou pootočení zpět srovna l i sílu serva, tak že auto mi teď jede rovně a do obou stran je síla serva stejná !!!!!!
Tak žádný strach a funguje to super. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
tony
Příspěvky: 66
Registrován: 04 zář 2007, 19:49
Bydliště: chodov

Re: Posilovač řízení>elektrika,hydraulika

Příspěvek od tony »

Ahojky, koukám, koukám, ale pořád tu není případ, že posilovač najednou začne drbat a pak vypne. to nevím, co s tím. jestli to spraví rozebrání poťáku, nebo je problém někde jinde v elektrice. :deejay:
kozorozecek
Příspěvky: 30
Registrován: 01 led 2011, 14:41
Bydliště: Louny

Re: Posilovač řízení>elektrika,hydraulika

Příspěvek od kozorozecek »

zdravim bavite se tu jen o elektrickem servu ja na 1,5td nemel servo a ted jej tam chi montovat ale hidrauliku
servo komplet s čerpadlem a hadicemy už mam ale potřeboval bych videt kde co je jak umisteno čerpadlo a servo
je jasny ale ty hadice kudy ktera ma vest nemate to nekdo nafoceny a nadobka kam patři mam corsu B
dada123
Příspěvky: 15
Registrován: 29 čer 2011, 22:06

Re: Posilovač řízení>elektrika,hydraulika

Příspěvek od dada123 »

Mě taky trápilo elektrické servo,do prava hůř než do leva.U mě stačilo 15 min hraní s potenciometrem a funguje to jak má :)
tokacek
Příspěvky: 18
Registrován: 07 kvě 2011, 09:41
Bydliště: Jeseník

Re: Posilovač řízení>elektrika,hydraulika

Příspěvek od tokacek »

Tak mám taky podobný problém s Corsou 1,2 občas jde servo ztuha auto se jakoby zavlní a zase je to normální. Díval jsem se na ty obrázky co tu dal někdo v angličtině, ale na potenciometru mám nikoliv 4 ale šest drátů, bude to nastavení dle návodu stejné?
Uživatelský avatar
Vašátor
Příspěvky: 188
Registrován: 05 čer 2007, 23:38
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Posilovač řízení>elektrika,hydraulika

Příspěvek od Vašátor »

Ahoj lidi,
pročetl jsem celé toto téma a mám celkem jasno. Moje druhá Corsa B s elektrickým posilovačem EPS udělá zde několikrát zmíněnou vadu - po nastartování volant cukne doleva, doleva lze točit lehčeji než doprava a auto jede při puštění volantu doleva. Po vypnutí motoru volant cukne zpět na své místo (doprava). Chápu-li to správně, je potřeba nastavit potenciometr.

Ale co mi nejde do hlavy ... dnes jsem byl na STK a když technik zkoušel zadní zarezlé brzdy (auto 3/4 roku stálo na větru a dešti - než jsem ho koupil a jel rovnou na STK bo byla prošlá) a honil rafičky sem a tam, celou dobu svítila kontrolka EPS. Jakmile z válců odjel EPS zhaslo a nic. Technik si naštěstí myslel, že to bylo ABS, načež se nechal díky nesouběhu ukecat alespoň na závady typu B a technickou na měsíc :). Napadá vás něco? Nebo to byla jen špatná konstalace hvězd...
Corsa B 1.0 12V r.v.98 ..... Corsa B 1.0 12V 100edition ..... VAZ 2101 r.v.78 ..... VAZ 2103 r.v.73 ..... Triumph GT6 mkIII r.v.73 ..... Tři sestry <III> Lada gang
http://www.classic-oldtimer.cz
Odpovědět