Zadní mlhovka Corsa C
- Pívas
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
- Mr Mart
Ze zákona stačí jedna. Vzpomeňte si na starý škodárny, trabanty atd., jak se tenkrát přidělávaly mlhovky - a dávala se jen jedna.
Podlě mě mlhovka fakt slouží k tomu, aby člověk na dálku poznal, že před nim něco vůbec je a případně přibrzdil - přesnou pozici auta pak už pozná z klasickejch světel.
Podlě mě mlhovka fakt slouží k tomu, aby člověk na dálku poznal, že před nim něco vůbec je a případně přibrzdil - přesnou pozici auta pak už pozná z klasickejch světel.
Opel Corsa C 1.2/55 "Scout"
- Robin
- mikro
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Tak to doufam, ze me nekdo veme pres , abych to nemusel sam od sebe jen tak sundavat. To aspon rovnou vymenim zadni naraznik za nejaky lepsi a zkontroluju si ty zadni mlhovy svetla , jak to s nima mam, jestli tam mam fakt dve a od tovarny jedna nesviti nebo jak.
SNĚHURK@ -> Corsa C 1.7DI bílá - 2003
Sound: Sony CDX-GT410U
front: Hertz HSK-130 @ back: SP-690
Woof: Audison SRx 2S + Hertz HX250
Sound: Sony CDX-GT410U
front: Hertz HSK-130 @ back: SP-690
Woof: Audison SRx 2S + Hertz HX250
-
Výměna žárovek Corsa C zadní mlhovky
Nevíte někdo prosím zda je při výměně žárovky v zadní mlhovce u Corsy C nutno sundat nárazník? Zatím jsem nezjistil jak se k tomu jinak dostat.
Děkuji za radu PN
Sloučeno s obdobným tématem ... Používejte FCI hledat
Děkuji za radu PN
Sloučeno s obdobným tématem ... Používejte FCI hledat
- brody
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
Re: Zadní mlhovka Corsa C
V posledních dnech jsem byl donucen vyzkoušet mlhovky. Na své Corse C má být funkční pouze zadní levou. A ejhle! Nesvítila.
Přestože mám Corsu cca přes rok a je to moje první auto, vůbec jsem nevěděl, kde se mlhovka nachází. Přes různé vyhledávače jsem se prokousal sem, ale 100% návod jsem po přečtení tématu nenašel. A jelikož nechci vozit auto kvůli každé prkotině do servisu, svépomocí jsem mlhovku dokázal vyměnit sám. Rád se pochlubím a poradím i ostatním.
Takže:
1) zvednout zadní levou nápradu a odmontovat kolo pro lepší přístupnost
2) v blatníku uvidíte vpravo dole hvězdičkový šroub (na obrázku 2) + klasickou matku (na obrázku 1), které přichycují plastový kryt - právě ten se musí dostat pryč, aby byl přístup k mlhovce umístěné v nárazníku
3) po sejmutí krytu uvidíte bílou šroubovku na kabelu, ve které se nachází žárovka zadní mlhovky. Pak stačí vyměnit a svítit!
Přestože mám Corsu cca přes rok a je to moje první auto, vůbec jsem nevěděl, kde se mlhovka nachází. Přes různé vyhledávače jsem se prokousal sem, ale 100% návod jsem po přečtení tématu nenašel. A jelikož nechci vozit auto kvůli každé prkotině do servisu, svépomocí jsem mlhovku dokázal vyměnit sám. Rád se pochlubím a poradím i ostatním.
Takže:
1) zvednout zadní levou nápradu a odmontovat kolo pro lepší přístupnost
2) v blatníku uvidíte vpravo dole hvězdičkový šroub (na obrázku 2) + klasickou matku (na obrázku 1), které přichycují plastový kryt - právě ten se musí dostat pryč, aby byl přístup k mlhovce umístěné v nárazníku
3) po sejmutí krytu uvidíte bílou šroubovku na kabelu, ve které se nachází žárovka zadní mlhovky. Pak stačí vyměnit a svítit!
-
Re: Zadní mlhovka Corsa C
Mně se to dnes podařilo bez sundání kola. Stačí heverem zvednout levé zadní kolo kousíček nad zem. Tím vznikne dostatečný prostor mezi kolem a blatníkem, kde se rukou pohodlně vejdete. Pak odmontovat dvě desítkové matice s límcem, vyklopit krytku podběhu u mlhovky a jste tam:-). Na žádný květinkový šroub jsem nenarazil.
Ale díky za radu. V první chvíli jsem si myslel, že bude muset zadní nárazník dolů. To bych rozumně nedal...
Ale díky za radu. V první chvíli jsem si myslel, že bude muset zadní nárazník dolů. To bych rozumně nedal...