Koupě Corsy B> Výběr motorizace
Moderátoři: pdk88, Arci, vaneon
-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
Re: kvalita?
Asi takhle... ve firmě jsme měli jak oplíky Tigru A, Corsu B, Tigru B... tak peugeoty.... 206 2.0 HDI, 206 CC a 306 1.9 XrdT..
mě osobně se peugeoty taky moc líběj a jsem na ně tak trochu zatíženej... ale po tom co jsem zažil se servisama, tak už bych peugeot nikdy nechtěl....
nedá se to srovnat... Oplácký servisy jsou sice drahý... ale zato kvalitní... Peugeoťácký servisy v český republice jsou drahý a naprd... u každýho auta můžu jmenovat závady, který jsme měli na rekamaci nejméně 4x... takže kdybych si měl vybrat jestli 206 nebo Corsu C... volil bych jasně Céčko.. a to bez rozmyslu...
mě osobně se peugeoty taky moc líběj a jsem na ně tak trochu zatíženej... ale po tom co jsem zažil se servisama, tak už bych peugeot nikdy nechtěl....
nedá se to srovnat... Oplácký servisy jsou sice drahý... ale zato kvalitní... Peugeoťácký servisy v český republice jsou drahý a naprd... u každýho auta můžu jmenovat závady, který jsme měli na rekamaci nejméně 4x... takže kdybych si měl vybrat jestli 206 nebo Corsu C... volil bych jasně Céčko.. a to bez rozmyslu...
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)
ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
-
...
Jasně a kolik je podle tebe rozumné investovat do toho Céčka? Nechci auto za 150... A zároveň chci něco s novějším designem... Uvažoval jsem i třeba o třídvířku Astře (té hranatější, tuším že je to B, ale nejsem si jistej). Potřebuju aby to auto bylo spolehlivé, nenáročné a mělo rozumnou spotřebu (do 7mi litrů)... Astra se za 100 sehnat dá... Ale jak je to s její spolehlivostí netuším. Ale je mi jasný, že je to auto od auta...
Zatím Corsičku nemám...ale moc chci!!!
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
Astru 1.7DTI sezenes myslim az v Astre G do Astry F se davali akorat diesly 1.7D a 1.7TD jeste z Ačkový vectry a temhle mtorum dost praskaly hlavy, ja ybch se nebal Astry F gsi bud 1.8 16V a nebo obyc Astry F s motorm 1.6 16V, jinak ty Géčkový Astry si pořád ještě drží cenu
no a Céčková Corsa za peníze do 100tis seženeš akorát hroznej pelech, je lepší poslední B corsu trřeba rok 2000 než první C, ale to platí u většiny modelů 

-
Astra G
Tak jo je to Astra G! Za 99 a nebo 119 se dá sehnat s 1.7 16v DTI (55kW) v červené a třídvířko. Na tipcarsu A prý jede perfektně za super peníz viz http://www.auto.cz/testy/opel-astra-1-7 ... -2001.html
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
-
...
Jo to bude pravda...ale hlavně když to bude baštit 4 litry na sto... Ale taky jsem na netu četl, že je to s kvalitou Aster G vůbec docela nic moc...1.7TD je opravdu "šmejd" ale ten bych nechtěl... Jak to bude třeba s cenou dílů na Géčko? Asi raději Corsu B... Pro mě. Když ona je tak malá a kulatá
Ne taky je to moc sympatické autíčko...

-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
v tom případě myslím, že když si seženeš Béčko kolem roku 2000 ... s ecotecem.. budeš spokojenej ;o)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
-
1.4 16v
Slyšel jsem trošku stížnosti na 1.4ku....že jednička a jednadvojka je spolehlivější... Je mezi 1.0 a 1.2 rozdíl? Teda jede to lépe? Máte vlastní zkušenost? Mám docela přesnou představu jak by měla vypadat! Černá, třídvířko, černý okna (50%), na černo lakované plastové díly, ve předu čirá optika (něco jako má Bloud), lepší repro s rádiem MP3, nižší pružiny - předek max 40,
30. Kola slušivé 15 (možná i 14ky). Berry ty kola který máš na fotkách jsou 165/65 R14 (4x100) a já mám doma pěkné Borbetky 185/60 R14 (4x100) nebude ten rozdíl v šířce vadit? A Berry vidím, že ty se asi nebudeš chtít zbavovat tváskvostné Corsyčky co?
Jinak z výbavy určitě dálkový centrál, posilovač řízení (a hlavně ten nádherný tříramenný volant)!!! Když bude mít klimu bude fajn (ale čím víc techniky tím více se může něco pokazit a pak to více stojí). Taky bych se nezlobil, když budou el. okna. A jako takovou malinkou třešničku navrch, červeně lakované oko na tažné lano...

-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
a na jakou 1.4 jsi slyšel stížnosti?? 8V nebo 16V ?
já mám 1.4 16V čili X14XE a jsem s ní naprosto spokojenej... jinej motor bych do Béčka nikdy nechtěl.. (pokud nebudu mluvit o X16XE nebo X20XE či LET)... mám rok 98 a jsem s ní naprosto spokojenej.. je to nádherně živej motor.. a když ho neupravuješ a jedeš s lehkou noho tak můžeš za těch 7,5 jezdit....(já jezdím cca za 9, ale to proto, že to už není serie a trochu to honím...)... a jedinej problém kterej jsem s tím motorem měl byla výměna vodní pumpy a klíňáku v 50 tis. a to jen proto, že jsem ho měl uvolněnej.. a tím jsem oddělal i tu pumpu...
Takže můžu jen doporučit...
já mám 1.4 16V čili X14XE a jsem s ní naprosto spokojenej... jinej motor bych do Béčka nikdy nechtěl.. (pokud nebudu mluvit o X16XE nebo X20XE či LET)... mám rok 98 a jsem s ní naprosto spokojenej.. je to nádherně živej motor.. a když ho neupravuješ a jedeš s lehkou noho tak můžeš za těch 7,5 jezdit....(já jezdím cca za 9, ale to proto, že to už není serie a trochu to honím...)... a jedinej problém kterej jsem s tím motorem měl byla výměna vodní pumpy a klíňáku v 50 tis. a to jen proto, že jsem ho měl uvolněnej.. a tím jsem oddělal i tu pumpu...
Takže můžu jen doporučit...
-
Bylo to právě kvůli toho řemenu a pumpy. ŽE 1.0 A 1.2 mají řetěz a ten prý maximálně chrastí. To motor nemůže zničit...Nebo tak něco. Psali to na www.tipcars.com
-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
ale já se bavil o klínovým.. a ty zase o rozvodovým.. to je úplně něco jinýho
jak říkám.. já jsem s X14XE naprosto spokojenej...

jak říkám.. já jsem s X14XE naprosto spokojenej...