Výměna převodového oleje
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
Tak čumakoval som na to a zistil som že tam chyba podstatne viac oleja ako som myslel. Takže neviem vypustit stary olej , lebo oproti panelaku v brne kde byvam nie je žiadna slava, už len pri vymene brzd. dostičiek suseda kricala ze zavola policajtov že robim bordel atd... tak mi prosim poradte aky prevodovy olej zvolit ? a Čo je ten žltý šrobik s pružinkou, može to byť ten kontrolny?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Opel Corsa 1,0 12V 2000 žlutá chi chi
- Svoby
- Moderátor
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
-
dodci: Jde o tzv. stavěcí šroub. Mám takový dojem že jenom "vyplňuje" díru, která slouží k upevnění tyče od řazení (pokud se do ní zasune odpovídající pevná tyčka, např. vrták prům. 5mm), využívá se to při seřizování řazení.
Viz http://www.opelastra.cz/forum/read.php? ... #msg-52119
Mimochodem, dneska jsem se v Opelu ptal na cenu převodového oleje a řekli mi 215,- za litr, bohužel jsem nebyl z láhve schopný zjistit jaký to je olej, ale osobně budu kupovet 80W/90 (značku asi Mogul).
Pánové (a dámo/y
), nemáte někdo zkušenosti s výměnou gufera v domečku řazení? Teče mi olej kolem tyče od řazení. Už jsem koupil to gufero (originál v Opelu za 166,50,-! Jsou to vydřiduši, za kus pryže s pružinkou...
) a o víkendu se na to snad vrhnu. Mělo by stačit vyšroubovat 4 šrouby z toho "domečku" řazení a odpojit tyč řazení od táhla řazení, které je spojené čepem. Ale prý není úplně lehké vyrazit kolík, který drží tu tyčku řazení tak, abych mohl vyměnit gufero.
Viz http://www.opelastra.cz/forum/read.php? ... #msg-52119
Mimochodem, dneska jsem se v Opelu ptal na cenu převodového oleje a řekli mi 215,- za litr, bohužel jsem nebyl z láhve schopný zjistit jaký to je olej, ale osobně budu kupovet 80W/90 (značku asi Mogul).
Pánové (a dámo/y

Naposledy upravil(a) Jorgeos dne 22 kvě 2008, 11:32, celkem upraveno 1 x.
Corsa B 1.4 X14SZ
- stovi
takže z boku u poloosy by měl být nějaký kontrolní šroub,je to tak?Erik píše:Vypouštěcí šroub tam neni no. Olej tam muze furt zustat, to se prej nemusi zmenit. Ale kdyz ja to zmenim, tak vipada to tak akorat v case.
Ja to jen delam kdyz montuju jinou prevodovka.
Ale jinak musis odschroubyt cele ten dekl co je dole, asi 12 schroubu nebo kolik, tam te vse vytice. Potrebujes jen novou tesneni a to poradne odmastit a das ten dekl zpet.
Pak normalne s vrchu nalijes nove olej, jnak 1,3 litr (zalezi na typ prevodovky) Pres ten schroub s tim plast na tom.
S boku, u poloose, tam je schroub, ten vytahnes, a pak musis dolit nes to vytece. Anebo to mas nalit 1 cm pod tim, ale to zase zalezi na typ prevodovky.
Napis jakou mas a podivam se ti
- opel1.0
- Kontaktovat uživatele:
kontrolny srob nie je a do prevodovky ide 1.6l oleja f13 myslim a olej je to specialny produkt stoji 800 liter tak som pouzil 80w90 od castrolu olej som odcerpal pomocov cerpadla po demontazi volicu rychlosti drzia to 4 skrutky ps olej tzv celozivotny bol ako vazelina najvisi cas ho vymenit
celych 998 CCm a aj 12 ventilov
- dodci
- Kontaktovat uživatele:
- opel1.0
- Kontaktovat uživatele: