grapherx - Corsa C 1.4 16V

2000-2006

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Bobek, Gooder

Odpovědět
grapherx

Příspěvek od grapherx »

frantaU: Díky za informace. Jediné co tam svítí při startování je upozornění na servis (nebo aspoň myslím, že je to ono. Auto s klíčem uvnitř), ale to hned po naskočení zhasne. Uvidím příští týden, nechám to napíchnout na diagnostiku. Snad se někam s tím problémem pohnu.
FrantaU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FrantaU »

Auto s klíčkem uvnitř je mám pocit imobilizér. Ale zas když zhasne po nastartování, tak by nemuselo znamenat že je "něco špatně." Určitě je dobrý nápad to nechat "napíchnout." Tak přeju ať to je nějaká prkotina.. :)
automatic
grapherx

Příspěvek od grapherx »

FrantaU: Díky. Silně doufám, že to bude jen nějaká prkotina. :) Jen pro zajímavost. Jakou míváš spotřebu s automatem? Já teď vyjel svou první nádrž a vyšlo mi 6,05l. To mě celkem překvapilo, protože jezdím město i krajinu a podle technického průkazu je kombinovaná spotřeba 8l..
grapherx

Příspěvek od grapherx »

Tak auto jsem dneska dával do servisu a zítra jde na diagnostiku + vyřízení evidenční prohlídky, abych Corsu mohl konečně na sebe přihlásit. Mechanik zjistil, ještě že bude potřeba vyměnit horní uložení tlumičů. Tak snad odtud vyleze už zdravá. :)
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Chlape jakou mas spotrebu s timhle motorem?
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
grapherx

Příspěvek od grapherx »

Berry: Spotřeba mě vycházela na něco přes 6 litrů. Tankoval jsem tam do už skoro do prázdny 30litrů a najel jsem na to cca 400km a to ještě nesvítila kontrolka. Uvidím až dám do plna a pak vyjedu celou nádrž kolik mě vyjde. Podle TP by měla být kombinovaná spotřeba 8litrů (za to asi bude moct hlavně automat). Já to jezdím tak 70% krajina 30% město.
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Ja se prave ptam jelikoz jsem dostal zajimavou nabidku na Corsu C 1.4 16V Comfort, tak premyslim jestli je tam znatelny rozdil ve spotrebe od 1.2 16V, kterou jsem idealne planoval, jako alternativu v hledacku k 1.0 12V, neco do mesta a ten countryside , tedy ty okresky :D
Obrázek
grapherx

Příspěvek od grapherx »

Zatím su s autem vcelku spokojený. Ale mám na něm najeto teprve necelých 500km, takže žádné závěry dělat nemůžu. Teď momentálně je v servise kvůli teplým startům, které mu dělali problém, naskočil většinou až na potřetí a mírnému cukání při nižších rychlostech (cca 50km/h).

Jedinou známou nevýhodu co vím u těchto motorů, oproti 1.2 je, že se musí měnit každých 60000km rozvody.
FrantaU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FrantaU »

Ahoj ahoj, no co se týče spotřeby, asi jezdíš opatrně já jezdim tak 7,5 pruměr a tak cca 9-10l LPG... Ale je fakt, že ja na spotřebu nekoukam, najedu tak průměrně 60 km denně takže kdo by se rozčiloval se spotřebou... mam vyzkošeno hodně trasu např do Brna a ikdyž jsem jel kolikrat i 180 tak spotřeba se da udržet do 10l při těžké noze:) Vmém případě ruce:)... Tak přeju at se Corsička uzdraví a at je futr tak "střídmá" ...
automatic
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak to jsem tak pocital oni to maji nakalibrovany v tech. udajich ze 1.0 12V 5,5L, 1.2 16V 6,5L a 1.4 16V 7,5L, ale tak proste realita je taky nekde jinde, treba s Audi A4 1.8T jezdim v prumer kolem 8L a to hlavne mesto a jinak mesto psano asi 10L
Obrázek
grapherx

Příspěvek od grapherx »

Tak Corsa je zpět ze servisu. Byli tam nějaké chyby na diagnostice, prý vše přehráli. Zjistili i nějakou chybičku na vstřikách, tak jsem dostal nějakou přísadu na pročištění do benzínu. A ještě vyměnili horní uložení tlumičů. A Cosička už startuje konečně na poprvé, a mírné cukání v nižších rychlostech taky částečně zmizelo.
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak hlavne ze je po servise a nemenili palivovy filtr, ten taky umi udelat peknou paseku :(
Kluci obcas dojeli nadrz a natankoval nekolik litru Shell Vpower racing a tim se to trosku pry procistilo, rikam jen co psali, ale nejaky sady na procisteni jsou dobre, ale dej si pozor nektere se pouzivaji pred vymenou oleje, aby jsi nepouzil a pak by se tam ty spiny dostaly do oleje, ktery by se mel u techto pripravku pak vypustit :D
Obrázek
grapherx

Příspěvek od grapherx »

To se ještě budu muset podívat co přesně mě k tomu dali. Ale i kdyby to bylo pro užití před výměnou oleje, tak by to ani tak nevadilo, stejně se na ni chystám. A třeba by mě to k ní aspoň popohnalo. :D Jinak palivový filtr neměnili.
grapherx

Re: grapherx - Corsa C 1.4 16V

Příspěvek od grapherx »

Zdravím, tak Corsa nezůstala moc dlouho bez problémů. :cry: Dnes při parkování se mi stalo, že mi vypadával posilovač řízení (jelikož řídím ze zdravotních důvodů pouze jednou rukou, tak to byla celkem makačka), chvíli posilovač jel poté zase vypnul. Kontrolka EPS se nerozsvítila. Když naskočil tak jsem zkusil cukat volantem a ozývalo se lupání. Když jsem motor vypnul a znovu zapnul EPS už zase jel. Neví někdo čím to může být? Díky
FrantaU
Kontaktovat uživatele:

Re: grapherx - Corsa C 1.4 16V

Příspěvek od FrantaU »

Zdravíčko, no měl jsem podobný problém jako ty s tím "neposilujícím" řízením, A S tim stylem řízení auta jsme na tom stejně, takže vím, jaký to je. Já jjel takhle z brna domů... Ale k věci u mě to kupodivu nebyl posilovač "EPS" ale samotný hřeben řízení, ale toho by si asi všimli když si to měl teď v servise. Ale i tak, měl jsem stejný problém, tak ti to tu píšu, třeba ti to pomůže. Jinak celé to řízení stalo mám pocit 6 tisic + práce asi 3, 4 tisice, to ti teď nepovim přesně. No každopadně přeju ať se to rychle vyřeší. A zas můžeš jezdit v klidku a pohodě.
automatic
Odpovědět