Změna podsvícení>Palubovka,topení,budíky ,TID

Sekce šílenců,díky nímž se starej Adam Opel obrací v hrobě !!!

Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas

Odpovědět
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo_Joe »

Tak jsem se o to dneska taky pokusil..
Docela to ujde (samozrejmne na poprve jsem mel ty didoy naopak, to bych nebyl ja), ale jeste by to asi par diod chtelo, nekde to neni uplne dobre

Obrázek
Corsa B 1.0 12V 1998
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Gringo>Pecka,svítí to gut :wink:
dolomit

Příspěvek od dolomit »

JJ svieti to pekne ale rovnako ako u mna je vidiet jednotlive umiestnenie diod co neposoby prilis esteticky preto som sa nakoniec rozhodol vratit naspät ziarovky :D .Ta folia cio tam je nieje robena na svetlo z diod jedina pomoc by bola vyriesit to pomocou smd diod ale stym je moc piplacky :D
1.4i – 8W
styxxy
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od styxxy »

ahoj chci se zeptat jaky typ zarovky patri do osvetleni spinace naklapeni svetel a jake parametry ma zarovka. muzu tam nacpat klasickou micro? rozmerove ji tam narvat zvladnu ale nevim zda ma stejny watt atd jako origo co jsou davane diky za radu...
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Obrázek
Tak TID uz je taky modry
Corsa B 1.0 12V 1998
Honz@
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ »

gringo - máš to pěkný, nečetl sem to celý tady. Dal jsi tam diody jak pa?
Fabia Rs
Corsa C 1,3 CDTI + Chip -prodáno
moje felda
Matezzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matezzz »

Hoodně hezké. Taky sem to na svojí krasavici přehazoval. A taky na modrou. A to na tom přepínači těch světel....to je moc hezké. To, že svítí vždycky jenom jedna věc bylo už defalut nebo to je tvůj upgrade?
kopsik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopsik »

matezzz: Od výroby je uvnitř jedna žárovka a záslepta jež se pohybuje (ovšem výsledek je takový, že vždy svítí vše, jen něco míň a něco víc), takže jedná se ubgrade pomocí třech diod a pár plíšků... cenově když víš co potřebuješ se vlezeš do 50,- a časově tak do dvou hodin práce
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

No z plisku mam fobii, jak jsem to rozdelal ja (ten spinac svetel), tak se mi to rozpadlo, jsem to skladal jak hlavolam, pruzinku, dve kulicky.. A nakonec mi to stejne nesviti, takze to budu muset absolvovat znovu:-D
Corsa B 1.0 12V 1998
Joe80

Příspěvek od Joe80 »

Ja mam v prepinaci jednu modru LED namiesto povodnej ziarovky. Svieti to pekne. Tiez som zapasil s gulickami a pruzinkou :D
TID podsvieteny na modro vymenou ziaroviek za modre LED s takou istou paticou, takze len jednoducha vymena.
Stredovy panel zatial len dvomi modrymi LED namiesto povodnych ziaroviek, ale nesvieti to nejak dostatocne (ale aspon vidno, lebo som tam mal vypalene ziarovky). Pribudne tam ste jeden 5 cm modry LED pasik.
Na strope mam osvetlenie poriesene dvoma 5 cm bielymi LED pasikmi, namieto sufitky a tiez je to pekne a hlavne funkcne...
Corsa B 1,2 16V 48kW X12XE 1999
Matezzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matezzz »

kopsik: Aha...takže áčko to má očividně jiné....Zajímalo by mě jestli ty spínače jsou navzájem zaměnitelé, jelikož se od sebe očividně moc neliší... Na Ačku mi totiž svítí všechny
kopsik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopsik »

Matezz: tak to netuším, ale možné to je... jinak to provedení co v tom mám není zase tak složité, mám to i někde nafocené jak sem to dělal... fungue to už půl roku a to s tím přepínám tak 8x denně...
Palito&LilDevil

Příspěvek od Palito&LilDevil »

Zdravim vas,
som hrdym majitelom korzicky uz takmer 3 roky. Hned po kupe som chcel zmenit podsvietenie celeho interieru do modro-cervenej farby, ale ked som videl, ake je zlozite rozobrat palubovku, tak som sa do toho doteraz nepustil. Ale prave som sa odhodlal, lebo mi uz v prostrednej pristrojovej doske nesvieti ani jedna ziarovka :D

Uz tyzden tu vselico citam po fore a "nasavam fluidum" a tuto temu citam 4 hodiny ale nedocital som sa, ci je mozne po zmene na LED menit intenzitu osvetlenia palubovky pomocou otocneho kolieska, ktore sa nachadza pod zapinanim svetiel nalavo od volantu? Ako funguje to koliesko? Meni napatie, ktore napaja ziarovky a tym meni ich intenzitu?

A kedze som tak vela cital, tak som z toho riadne zblbnuty. Vase dlhorocne skusenosti by mi odporucali nasledovne??

1) Vysokosvietive LED? Ako silne? Zrezanu hlavicku?
2) Na kazdu dat odpor a zapajat paralelne alebo zapajat bez odporov do serie?
3) Je potrebne stabilizovat napatie pomocu stabilizatora?
3) Dat viac kusov, nez bolo povodnych ziaroviek?
4) LED lepit tavnym lepidlom?
5) Cim by som mal na skusku zacinat? Pristorojovou doskou - strednym ovladacim panelom?

Strasne mi tu chyba nejake zhrnutie, takze by som sa pokusil vsetko fotit, pisat a spravil by som nejaky obrazkovy manual (na ktore som ako IT zvyknuty :? ), ktory tu chyba. Dakujem velmi pekne za pomoc!
Gringo_Joe
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

hned na prvni strance je par obrazku, ale pokud chces udelat hezci manual, fantazii se meze nekladou..

K tvym dotazum:

Otocne kolecko meni intenzitu, konstrukcne je to potenciometr, jestli budes rozebirat i spinac svetel, muzes si ho pekne prohlednout..

1) Vysokosvitive ano, ale rekneme ze ne uplne ty nejsilnejsi.. Hlavicku prejet smirkem, at se svetlo z nich dobre rozptyluje.. Pokud pouzijes vylozene takove ty "bodove", tak to nebude vypadat dobre
2) Paralelne na odpory
3) Pokud si spocitas dobre odpory, tak to neni treba..
4) Hodne lidi to tady delalo tavnym lepidle, ja jsem vzal obyc izolacku, s tim, ze to co neni videt preci nebudu nejak prehanet;-)
5) Zkus zacit TIDem, ten se da relativne snadno rozebrat, staci tam dve diody a vysledek uvidis hnedka.

A jen tak BTW: Slozite to je, kdyz to delas prvne, pak uz je to hracka:-D
Corsa B 1.0 12V 1998
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

K té dvojce..

Já bych to dal i seriově..spočítáš si kolik ohmu ma mít danej odpor a hotovo. Když to dáš paraelně každou diodu zvlást.. tak budeš mit střesně moc kabelů.
Odpovědět