Kromě výbrusu a nových pístů jsem dělal komplet všechno. Výbrus nebyl potřeba. Měřili sme ovalitu a ta žádná nebyla + ve válcích žádný rýhy taky nebyly, takže by byl výbrus zbytečnej.
Pro představu jsem dělal tohle: Komplet hlava (nový gufera, zabroušený sedla ventilů, vodítka, nový hydroštely, měření tlaku, zbroušení hlavy aby byla rovná), leštění výfukových kanálů, nový šálky na klikovce a na ojnicích (ojniční čepy byly naprosto bez vůle, takže nebylo potřeba měnit), nový pístní kroužky. Zbroušení bloku motoru o cca 0,1mm, aby se srovnal. Nový gufera na klikovce a na vačkách, všechny o-kroužky kolem vany a olejovýho čerpadla. Nový těsnění komplet všude na motoru (víko, vana, olejová pumpa atd...). Nový šrouby hlavy, samozřejmě těsnění (elring), rozvody komplet (contitech), nový gufera na difecu, nová náplň v převodovce, komplet nová spojka (lamela, přitlačák a loziško), zaslepenej EGR a sekundární vzduch + hromada hovadin, který si už nepamatuju.
Samozřejmě všechno jsem pečlivě vyčistil od starýho oleja a různých usazenin (hlavně ve vaně a olejové pumpě). Každej díl byl vyčištěnej jako kdyby vyjel z továrny, a to především písty. No, víc mě toho už nenapadá, bylo té práce hrozně moc... Takže dobře, dejme tomu, že jsem dělal "malý GO" motoru
Novej poznatek: hydroštely cvakaj chvílu jenom když je motor studenej, jak se trošku zahřeje (cca 10-20s), tak cvakat přestanou...