AutoHifi>>Sekce pro pacienty II.

Pacienti přes muziku se konečně dočkali
Odpovědět
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

podle mě jen hodil jiskru. znám to z kondíků ze školy. jiskra -vybití a to bylo vždycky vše... ale to bylo třebas jen 4700uF

jo, od jakých hodnot (třebas výkonu zesů) má smysl kond(capacitátor)
music is my life
zatím 160km/h :-)
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

cyna: myslim, že by to byla sakra jiskra 10F :D
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

určitě by to trochu ožahlo izolaci a nechalo trochu stopy po jiskře ale to je asi vše. schválně to někdo skuste:-D
music is my life
Dudu

Příspěvek od Dudu »

chyna: prostě jen nechápu ten tvůj napájecí vodič když mluvíš o tom, že žiješ v low endu.
Vtomas: to je vše teorie - nejsem sice elektrikář ale myslím si, že i na 1-2kW výkonu je 50 předimenzovaná... Ale v Bravu jsem jí měl taky 8)
Dopořučení na mé kamarády: www.lestimekola.cz
Nejen leštění ale také chromování a zlacení :-)
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

co nechápeš?
music is my life
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

chyna: vždyť co je CAP = kondenzátor - hele já nevim, ale mám strach, že ten CAP bouchne a vyhodit 10F CAP :roll: :lol:
možná kdybych měl ňákej 1F za 500,- tak to z prdele zkusim :wink:

chyna: ty si vystudoval nebo ještě studuješ ňákou elektrotechniku? ty se máš :wink:
já jí jen okrajově probíral ve škole a v tu dobu mě to vůbec nebavilo :( to sem byl hoooodně blbej a teď mě to kurevsky mrzí, že jsem nešel na takovou školu
...ale pokud se jedná o tenhle obor- dost rád se teď učim a baví mě to 8)
Dudu píše:chyna: prostě jen nechápu ten tvůj napájecí vodič když mluvíš o tom, že žiješ v low endu.
Vtomas: to je vše teorie - nejsem sice elektrikář ale myslím si, že i na 1-2kW výkonu je 50 předimenzovaná... Ale v Bravu jsem jí měl taky 8)
dudu: já právě myslim, že na 1,5kW je tak akorát ta 50qmm - to je můj názor - čím silnější kabel tím menší ztráty vlivem tepla jestli se nepletu :roll: :lol:
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

Dudu píše:chyna: prostě jen nechápu ten tvůj napájecí vodič když mluvíš o tom, že žiješ v low endu.
dudu: já právě myslim, že na 1,5kW je tak akorát ta 50qmm - to je můj názor - čím silnější kabel tím menší ztráty vlivem tepla jestli se nepletu :roll: :lol:
Dudu

Příspěvek od Dudu »

ale to je jasný. Jenže myslím, že ten tvůj monoblok není taky analog, ne? Je to taky digitál takže odběr je podstatně menší.
chyna: psal si někde, že máš 50mm nebo si to blbě pamatuju?
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

opravil bych Vtomas- čím větší průřez tím menší odpor vodiče a tím bude menší tepelný namáhání. ale taky vzniká docela velký magnetický pole, který by mohl ovlivnit signálovou cestu...

vystudoval jsem elektrikáře slaboproudaře. teď studuju maturitní obor(denní nástavbu) podnikání v oboru.

cap,k(c)apacitátor,capcitátorkondenzátor,kondík,kond,... všechno je to jedno a to samý akorád že jiným způsobem vyrobený ale pracující na stejným principu- uchování elektrickýho náboje(faradu)

takový prachy na 50qmm nemám a kdybych je měl tak je spíš investuju do jiný části audiořetězce(repra,zes,..)
na ty moje zesíky co mám používám 10qmm na 4 kanál a v úterý du koupit 20qmm na dvoukanál k subu
Naposledy upravil(a) chyna.cz dne 05 led 2008, 21:22, celkem upraveno 2 x.
music is my life
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

Dudu píše:ale to je jasný. Jenže myslím, že ten tvůj monoblok není taky analog, ne? Je to taky digitál takže odběr je podstatně menší.
chyna: psal si někde, že máš 50mm nebo si to blbě pamatuju?
dudu: jjjj to už sem psal v jednom tom románu, že mám digitál = menší odběr = menší terminály :lol: :lol: :lol: :lol:
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

chyna.cz píše:opravil bych Vtomas- čím větší průřez tím menší odpor vodiče a tím bude menší tepelný namáhání. ale taky vzniká docela velký magnetický pole, který by mohl ovlivnit signálovou cestu...

vystudoval jsem elektrikáře slaboproudaře. teď studuju maturitní obor(denní nástavbu) podnikání v oboru.

cap,k(c)apacitátor,capcitátorkondenzátor,kondík,kond,... všechno je to jedno a to samý akorád že jiným způsobem vyrobený ale pracující na stejným principu- uchování elektrickýho náboje(faradu)

takový prachy na 50qmm nemám a kdybych je měl tak je spíš investuju do jiný části audiořetězce(repra,zes,..)
na ty moje zesíky co mám používám 10qmm na 4 kanál a v úterý du koupit 20qmm na dvoukanál k subu
jo ani 50qmm nekupuj - nemá to cenu - lepší je víc 20qmm
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

chyna: tak to ti jen tiše závidim ten vystudovanej obor :wink:
Dudu

Příspěvek od Dudu »

chyna: aha tak to sorry, nevím proč sem si myslel že máš 50mm
Vtomas: 50 už je fakt extrém. Ale vím, že to máš taky kvůli pravidlům emmy...
chyna.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chyna.cz »

díky, docela mě to i bavilo :-) ale audio sme tam moc neřešili, vše tak nějak okrajově. na podrobný probírání jsou jiný školy...
Vtomas- no psal si to jaksi divně ale v podstatě si měl taky pravdu, s rostoucí teplotou vzrůstá odpor vodiče ale mluvili sme o průřezu :-)
music is my life
Vtomas
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vtomas »

Dudu píše:chyna: aha tak to sorry, nevím proč sem si myslel že máš 50mm
Vtomas: 50 už je fakt extrém. Ale vím, že to máš taky kvůli pravidlům emmy...
dudu:jjjjjj a hlavně kvůli sobě, abych ze všeho dostal maximum :wink:
chyna.cz píše:díky, docela mě to i bavilo :-) ale audio sme tam moc neřešili, vše tak nějak okrajově. na podrobný probírání jsou jiný školy...
Vtomas- no psal si to jaksi divně ale v podstatě si měl taky pravdu, s rostoucí teplotou vzrůstá odpor vodiče ale mluvili sme o průřezu :-)
chyna: jjjjj já o KOZE a ty o VOZE - nakonec jsme se pochopili :wink:

chyna: no právě sem nemyslel ani autohifi - ale čistě všechno, co souvisí s elektrikou - to mě začíná dost bavit :Wink:
Odpovědět