Prevodovka Corsa A B C D > tipy, rady, reseni problemu

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Já bych měl také jeden dotaz - vadu.
Když jezdím po městě, často zastavuji a opět se rozjíždím, přestane jít volně řadit jednička (a veškeré kvalty krom zpátečky) - na stojícím autě. Zařazení jedničky (či ostatních rychlostí krom zpátečky) jde příšerně ztuha a musí se tam dosti rvát. Když zařadím zpátečku a přeřadím zpět na jedničku, jde to již lehoučce.
Pokud jezdím mimo město, tento jev nepozoruji.
Vůle v mechanismu se mi nezdá, auto má najeto 63 000Km.
Corsa B 1.0 12V r.v.98 ..... Corsa B 1.0 12V 100edition ..... VAZ 2101 r.v.78 ..... VAZ 2103 r.v.73 ..... Triumph GT6 mkIII r.v.73 ..... Tři sestry <III> Lada gang
http://www.classic-oldtimer.cz
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Stejný auto, stejnej problém. Akorát jsem příspěvek napsal do jinýho tématu :oops: . Ovšem já tento jev pozoruji jen když jezdím po městě. Při delší cestě je vše v pořádku.
Corsa B 1.0 12V r.v.98 ..... Corsa B 1.0 12V 100edition ..... VAZ 2101 r.v.78 ..... VAZ 2103 r.v.73 ..... Triumph GT6 mkIII r.v.73 ..... Tři sestry <III> Lada gang
Paolo
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paolo »

Že by lamely? :wink:
Ford 2.0i DOHC EFI
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

spojka, synchrony,málo oleje, špatně seřízené řezení..

Tahle věci rešit okamžitě!!

Já měnil převodovku..
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

pepex píše:spojka, synchrony,málo oleje, špatně seřízené řezení..

Tahle věci rešit okamžitě!!
Spojka v naprostém pořádku,
synchrony no ... řazení přes zuby nejde, navíc na jedničce synchron není, ne?
oleje dostatek
leda špatně seřízené řazení. Což se mi ale moc nepozdává, protože se toto projevuje pouze při delším cestování po městě. Jinak ne.

Jen ještě jeden postřeh - když nejde jednička zlehka zařadit, stačí napůl zařadit zpátečku, zuby přes sebe lehounce škrknou (cvaknou) a pak již jde řazení jedničky bez sebemenšího problému.

Od kamaráda co dělal v půjčovně aut jsem slyšel, že prý je toto u Corsy B celkem běžná záležitost.
Nikdo tu podobný problém nemá?

P.S.Vím, že se toto netýká přímo motoru, ovšem téma je o motoru 1.0 12V a všeho okolo, tak snad nebude můj dotaz brán nějak negativně :)
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

V pohodě, spojka k motoru patří,né. Jinak mě třeba po Práglu v létě v koloně od Argentinský až na Vinohrady a ten samej problém. Jednička tam před operou už pomalu nešla. Se kurwa nějak ohřála :lol: :lol:
eksn

razeni

Příspěvek od eksn »

Koukam ze problemy s zarezim jsem asi omylem strkal do kose ala Opel. Vsechny Oply kteryma jsem jezdil mely ponekud tuhe razeni.
Ma Corsa C (X10XE, rok 2000) taky vyznamne ztuha radi, nevenuji tomu moc ,ale radeji bych chtel vedet, da se to resit? Nebo cekat az rozsekam prevodovku a pak to vymenit :-) ?
Vašátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vašátor »

Havli píše:Se kurwa nějak ohřála :lol: :lol:
Tomu říkám odhalení problému :lol:

To Eksn: pokud Ti jde řazení ztuha, asi bych omrkl veškeré pohyblivé mechanismy na páce řazení. Mohou být zatuhlé, kdy problém nastává přímo v nich či naopak vyglajdané, kdy díky nepřesnosti táhla nezapadají správně kolečka v převodovce. A nebo prostě špatně seřízené, jak tu tuším někdo psal.
stovi

Příspěvek od stovi »

pepex mi psal že to bude asi spojkou,už to má asi za sebou...
Vašátor píše:Stejný auto, stejnej problém. Akorát jsem příspěvek napsal do jinýho tématu :oops: . Ovšem já tento jev pozoruji jen když jezdím po městě. Při delší cestě je vše v pořádku.
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Jojo spojka bude hin,po tom pražskym vejletě loni v letě jsem jí musel taky měnit. Byla už načatá a tohle jí dorazilo :wink:
stovi

Příspěvek od stovi »

náhodou asi nevíte kolik práce by bylo do 1,0 12V napasovat spojku z 1,4 16V,náhodou se mi tady valí tak bych ji rád využil když je ta moje kaput,prej sou ale trochu jiný...
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Nesmysl, mají jiný výstupní hřídele převodovky, ale co sem koukal tak je to o desetiny milimetru :D
:sane: :roztleskavacka: :sane:
stovi

Příspěvek od stovi »

Pívas píše:Nesmysl, mají jiný výstupní hřídele převodovky, ale co sem koukal tak je to o desetiny milimetru :D
škoda no :cry: to zase bude peněz za novou... :roll:
McJOHN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McJOHN »

Pokud nejde ředit při nastartovaném motoru, tak to poukazuje na synchrony......
stovi

Příspěvek od stovi »

McJOHN píše:Pokud nejde ředit při nastartovaném motoru, tak to poukazuje na synchrony......
ta jednička a zpátečka mi tam nejde hlavně při rozjezdu(volnoběžné otáčky),spíš bych věřil té spojce...
Odpovědět