auto zastavuje a poté nejde nastartovat
Moderátor: Arci
-
Re: auto zastavuje a poté nejde nastartovat
a jak moc složité to je?
co to obnáší.. Nevím totiž kde vzít ten zkušební? A jinak to může být cokoli jiného?

- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
No je to spíš o tom že ta závada se neprojevuje pořád, tzn. hned jak auto přestane jet tak se připojit na výstup toho snímače multimetrem měřit jestli z něj jdou impulzy když se startuje ovšem problém je v tom že než začneš měřit tak už se může chovat normálně... ještě mě napadlo nastartovat a za běhu motoru zkusit rozdělovač ohřát horkovzduškou na cca 80C jestli se to neprojeví... Jinak rozdělovač mám k dispozici na vyzkoušení... No u tvého motoru toho moc není co by mohlo odejít
ještě by to taky mohlo dělat relé palivového čerpadla ale to by nešlo ani nastartovat a určitě by se to neprojevilo při jízdě....

@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
-
-
-
Ahoj všichni tak jsem měl stejný problém.Přivez jsem na podvlu pro manželku Corsu protže neměla stk při koupi jsem jí projel vše ok když jsem vše doma udělal brzdy a podobně a chystal se na stk.Byl jsem jí projet v okolí vesnice,ale po cca 15km chcípla a nešla nastartovat.Po pročtení celého fora jsem usoudi že to risknu a obědnám nové čidlo kliky.Sice mi známej auto mechanik říkal že to bude něčím jiným prej to čidlo funguje nebo ne,ale pre se nestkal s tím že by takhle zlobylo.Po víměmě vše ok tak zítra hurá na stk,ale řeší tady ještě jedna věc že by čidlo němělo být od oleje.Což bylo jenže nevím jak to je u motoru 1.0 12v 40kw rv 1998 protože co jsem zjistil tak tam jsou rozvody řetězem a ten se musí mazat.Nevíte někdo jak to skutečně je?
-
- Kontaktovat uživatele:
cau psal jsem to tady ja když se motor zahřál nebo po chvilce ježdění auto chcíplo a nechtělo chytnout (motor x10xe 40 kw 1998) byl jsem v servise a vyměnili mi čidlo otáček klikové hřídele a řekli mi že bylo zaolejované a že to dlouho nevydrží protože mám prasklé gufero s opravou sem si ani nemusel lámat hlavu protože hned na druhý den mi to auto ukradli 
takže mohu potvrdit opět že to gufero je nejspíš špatné.

takže mohu potvrdit opět že to gufero je nejspíš špatné.
-
Já jsem čidlo kliky taky měnil a starý bylo normálně od oleje, vyndal jsem ho, vrazil nový, přišrouboval a chodí už půl roku bez problému. Je to zasunuté v motoru a tam každopádně je olej, takže bych to vůbec neřešil. předpokládám spíš, že FatriX měl ještě prasklé gufero u klikovky, ale jako další závadu nebo tak něco..... ta se ale už nedozvíme kvůli zlodějům... R.I.P. Corsa
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS
-
Jasmě bohužel zloději vše překazily,ale myslím si že nic vážného to není když je to čidlo od oleje.Už vírobce na to myslel a je opatřeno O kroužkem.A hlavně jeho umístění je v místech kde by olej měl být kvůli mazání motoru.Pokud by tam neměl byt olej tak by se to muselo začít projevovat bujto prolínáníl oleje mezi převodovkou a motorem nebo prokluzem spojky.To je jen má logická uvaha doufám že správná
.Já si to chtěl ověřit dokud mám auto v garáži a dělám přípravu na STK a hlavně je rozumné počasí.Nechce se mi dělat nějaké opravy na autě v mrazech v nevytápěné garáži.Tak v pátek už jen dodělám kompletní kontrolu brzd a v pondělí s podvalem hurá na STK pak jen vyzvednout SPZ z depozitu a konečně mi manželka nebude brát mého mazlíka.Vždy když někam jede tak trnu aby ho přivezla domů celého a neodřeného.Přece jenom je Ford Galaxy velké auto a občas mám i já hoňku někde zaparkovat 

- MAMBO
-
zezadu pod startérem. Pořádně si pročti tohle téma, je to tady i s obrázkami.......
Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS