Prevodovka Corsa A B C D > tipy, rady, reseni problemu

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Jj, budou to synchrony, když jsou v prdeli tak se špatně srovnají rychlosti hnací a hnané hřídele v převodovce a tím jde špatně řadit :D
:sane: :roztleskavacka: :sane:
McJOHN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McJOHN »

kdyby to byla spojka, bude to dělat i u té zpátečky
stovi

Příspěvek od stovi »

Pívas píše:Jj, budou to synchrony, když jsou v prdeli tak se špatně srovnají rychlosti hnací a hnané hřídele v převodovce a tím jde špatně řadit :D
tyjo tak teď nevim,pepex mi psal že mu to dělalo to podobný a prej to bylo spojkou...ale přece synchrony nemůžou bejt po 80000km v prdeli ne? z čeho to teda dělaj :roll:
stovi

Příspěvek od stovi »

McJOHN píše:kdyby to byla spojka, bude to dělat i u té zpátečky
vždyť jo,zpátečka mi tam jde přes zuby většinou... :cry:
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Spojka to taky může být, je to větší pravděpodobnost než ty synchrony.Mechanik ti řekne co a jak :D
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

a vystavuje ti spojka dobře nebo ne, když máš sešláplou spojku a zařazenou rychlost nemá tendenci auto jet?
stovi

Příspěvek od stovi »

Pívas píše:a vystavuje ti spojka dobře nebo ne, když máš sešláplou spojku a zařazenou rychlost nemá tendenci auto jet?
právě že nemá no...ale ta spojka asi zase tak špatná ještě nebude,spíš je načatá...
stovi

Příspěvek od stovi »

jako ta jednička jde tak ztuha jen občas,spíš mě štve ta zpátečka,ta si škrtne skoro pokaždý... :cry:
drv.astor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drv.astor »

me takhle nesla radit 5...proste jsem ji tam musel vzdycky narvat....vymena silentbloku v motoru co drzi tahlo od radici paky to zpravila
Škoda Felicia 1.3 MPi 50kW
Škoda Octavia 2.0
Jorgeos

Příspěvek od Jorgeos »

Dnes jsem se pokusil vyměnit gufero v domečku řazení na převodovce, ale bohužel bezúspěšně. Po odšroubování 4 šroubů na domečku řazení a vyndání čepu, který spojuje hřídelku jdoucí z domečku s táhlem tyče od řadící páky jsem sundal víko domečku.
Bohužel hřídel tam drží takovým kolíkem (viz šipka na obrázku), který se mi nepovedlo vyrazit (a nechtěl jsem do něj mlátit moc, abych nezpůsobil víc škody než užitku). Je mi jasné že při vyrážení kolíku musí být proti té prohlubni, ale když jsem do něl mlátil, tak se ani nehnul.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Jeslti mě nic nenapadne, tak zajedu do Opela koupit ten kolík a starý odvrtám... :-/
Přesunuto.Havli
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Jorgeos dne 25 kvě 2008, 22:09, celkem upraveno 1 x.
Corsa B 1.4 X14SZ
Vasin

skube pri razeni

Příspěvek od Vasin »

Zdrawím mam takovej dotaz mam Corsu B r.v.97 1,2i a jak se prerazuje z 2 na 3 a z 3 na 4 tak mi to zacne skubat :roll: jak pustim spojku a jak podrazuju tak mi to dela taky a evim cim to muze byt a co ? muze nekdo poradit Díky :wink:
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

stovi píše:jako ta jednička jde tak ztuha jen občas,spíš mě štve ta zpátečka,ta si škrtne skoro pokaždý... :cry:
Stovi>> Mám poslední dobou stejnej problém a už mě to sere,když někam couvám všichni se votáčej ,co je to za píčuse :twisted: Ostatní kvalty jdou v pohodě,zpátečka přes zuby :cry:
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

K tomu kolíku, co tam vydím tak tam je prdlý nejt a ten nevyšroubuješ :lol: takže odvrtat ale nejdřív si zjisti zda ho seženeš :lol:
corela9

corsa b 1,5td - problém s dvojkou

Příspěvek od corela9 »

čau lidi tak už jsem konečne taky majitelem corsyčky.. super auto.. mám za sebou prvních pár set km a výdajů za nový olej, gumy a pár drobností..
Ale proč píšu.. na dvojku mi auto strašně cuká, jak za teplýho tak i studenýho motoru. na dvojku téměř nejde lehce polechtat plyn.. je to jak z amerikýho filmu - když přeřadim z jedničky na dvojku a nesešlápnu pořádně plyn tak s corsou skáču jak nějaká blondska v autoškole.. na jakýkoli přidání plynu pod 2500ot reaguje prudkým cuknutím.. na ostatní rychlostní stupně to jede jak má.. čim to může být? díky za rady..
napster
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od napster »

a to ti delalo uz kdyz si to koupil?potom teda nechapu proc sis to kupoval?!
Seat Arosa 1,8 D
Odpovědět