Tachometr

Témata týkající se podvozku, brzd, řízení a chlazení. Tato sekce zahrnuje i úpravy těchto částí vozidel.
Odpovědět
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

hmm :roll:
Máš prosím tě ten link na ty rafičky?
25DT
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

co to je rafičky?
to nejsou moje budíky
I German Style !
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

:lol:
Kde jsi přišel k těm polepům,co si sem dal?na jaký stránce?
25DT
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

já už jsem psal, že nevim kde....já to mam vypálený na CD, stahoval jsem to tak před rokem
I German Style !
Berry
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak raficky z tigry jsou moc pekne, takove tlustejsi a koupit ty plazmove budiky tak je to parada 8)
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek
charlie

Příspěvek od charlie »

jak jsem se vracel dnes z prace asi po 700metrech lup a rafika na tachometru mrtva pak aby to nebylo malo tak jak jsem skocil pres jednu zatacku(bez tachometru jsem nevedel ze jedu tak rychle:)) se rozla kontrolka s bleskem plus pri volnobehu klesli otacky pod 1k a dvakrat to jeste zdechlo. Cetl jsem tema s diagnostikou ale asi to ac nerad necham na servisu musim jit stejne tento mesic na MOT(technicka v UK) tak ze cekam ze to bude masakr a dopadne to tak ze auto bude sedet doma.

Otazka tedy:

Co delat kdyz nefunguje rafika u tachometru ?

Dekuji
Hanesek

Příspěvek od Hanesek »

čau lidi když se tu tak bavíte o tachometrech nevíte kde by se dalo objednat to lanko k tachometru?To origoš co tam bylo se mi "podělalo" a když sem se koupil nějaky obyč tak mi to dost rachoti při vyššich otáčkách :( Na originále je ta koncovka k zaklapnuti kovová zatim co já ji tam mám plastovou :( Nevim si s tim už rady.Budu vděčnej za každou radu nebo odkaz kde by se dalo nějaky to lanko sehnat.Pořád hledám ale furt nic :cry:
DaveP.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveP. »

charlie píše:jak jsem se vracel dnes z prace asi po 700metrech lup a rafika na tachometru mrtva pak aby to nebylo malo tak jak jsem skocil pres jednu zatacku(bez tachometru jsem nevedel ze jedu tak rychle:)) se rozla kontrolka s bleskem plus pri volnobehu klesli otacky pod 1k a dvakrat to jeste zdechlo. Cetl jsem tema s diagnostikou ale asi to ac nerad necham na servisu musim jit stejne tento mesic na MOT(technicka v UK) tak ze cekam ze to bude masakr a dopadne to tak ze auto bude sedet doma.

Otazka tedy:

Co delat kdyz nefunguje rafika u tachometru ?

Dekuji
Ahoj, jestli ti nejde z budíků jenom tacháč, tak může být jenom prasklá pojistka (jestli máš el. náhon). Myslím, že je to žlutá (20A), ale zkontroluj radši všechny.
Corsa B X12SZ aneb 33kW pro ekonomickou jízdu.
Hanesek

Příspěvek od Hanesek »

No já mám mechanickej takže pojistkou to asi nebude :(
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

Hanesek>> mno so jsme na tom podobně páč mi taky rachotí :roll: ale myslim že to bude tim že je tam třeba blbě daný to laso- třeba je někde víc zvohnutý než má bejt a to se mu nelíbí.. :?
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
Hanesek

Příspěvek od Hanesek »

No tak já už sem problém vyřešil.Zajel sem na vrakáč a koupil jak budiky tak i origoš lanko a je to už bez problémů.Už sem měl asi i podělanej ten budik tachometru protože to někdy bylo fakt hlasity rachoceni.I po vyměně lanka to dělalo takže sem koupil oboje a je to v klidu :)
Hanesek

Příspěvek od Hanesek »

Zdravím vás mám takovej možná ne uplně souvislej dotaz s tématem.Mám corsu z 95 roku a jsou tam předepsány 13 kola ale jdou tam i 14ky podle toho doporučení ale zajímalo by mě když u 13tek tachometr ukazuje správnou rychlost tak jak je to u těch 14tek?To se někde něco přenastavuje?Nějak nevim jak bych to řešil aby mi tachometr ukazoval správně i s těma 14kama.Předem díky za rady...
DaveP.
Kontaktovat uživatele:

Kola

Příspěvek od DaveP. »

Ahoj, na tachometru máš napsanou kalibraci K=xxxx. Ta je právě (mj.) podle velikosti kol, takže (podle mě) by to znamenalo vyměnit budík.

Když máš větší kola, tak ti budíky kalibrovaný na 13" budou s 14" kolama ukazovat nižší rychlost...

Ale protože jsou všechny budíky dělaný tak, aby ukazovaly o něco víc, tak ti to se 14" kolama bude možná ukazovat přesně :P
Corsa B X12SZ aneb 33kW pro ekonomickou jízdu.
toxik-q
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toxik-q »

jeste jinak receno :lol: vetsina z nas tu ma jiny profil pneu jak na zimu tak na leto z toho vyplyva ze to ma taky jiny prumer a jinak to ukazuje :lol: a dale na 14 disku pravdepodobne nebude davat nikdo profil stejny jako na 13 a tim se to relativne vykompenzuje :wink: jen pro predstavu prikladam odkaz pro porovnani velikosti rafku a pneu docela uzitecna vecicka :wink: http://www.vltava2000.cz/shops/7022/htm ... lator.html
kdyz sem kupoval kozu mel sem tam 145/80/13 ted tam mam na leto 185/60/14 a na zimu 165/70/14 a zadny problem ale to tu potvrdi vsici :lol: na auto muzes hodit bez problemu vse co mas v technicaku uz s tim pocitali pani z NDR :lol:
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Přesně tak na 13" máš malej ráfek a vyšší gumu,na 14" máš větší průměr ráfku ale dáš tam nižší gumu a je to v podstatě stený kolo :lol:
Odpovědět