AutoHifi>>Sekce pro pacienty II.
- Robin
Ještě k tomu display..nejsem z toho moudrý, někomu po vyndání rádia nejde nic, někomu zase jen teplota a někomu snad jde všechno,ale jen někdy..
Ví tady někdo, jak je to u Corsy C ?
Já bych si přál,aby mě ukazovalo všechno, kromě stanice rádia, to nepotřebuju a aby to svítilo furt, jako ted, když je vypnuté rádio..
Já bych si přál,aby mě ukazovalo všechno, kromě stanice rádia, to nepotřebuju a aby to svítilo furt, jako ted, když je vypnuté rádio..
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
béčko bych ti napsal přesně, ale u céčka vimRobin píše:Tak jsem to téměř vše pročetl (je toho hodně) a nemůžu najít pro mě důležitou informaci, jaký průměr reproduktorů mám v Corse C ?
Ve dveřích a vzadu?
Chci koupit lepší a nevím, jestli jsou tam 13, nebo 16 cm?
Vzadu budou určitě menší než ve předu..
Dále pak nevím, kde je vyhybka na komponentní reproduktory?
Chtěl bych tam dát asi tu, kterou koupím spolu s novýma reprákama a nejdřív musím asi vyhodit tu starou.
Poslední věc, jak hluboké repro se vedje do dveří, bez úprav..?
Předem děkuju!

:::aktuální foto:::
http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php ... &start=225
-
radia sa neboj. display bude zobrazovat vsetko ok. mal som panasonci -ok a mam pioneer-ok. zobrazuje datum, hodiny, teplotu.. keby velmi chces mozno aj stanicu ak ma radio na to vYSTUP.Robin píše:Ještě k tomu display..nejsem z toho moudrý, někomu po vyndání rádia nejde nic, někomu zase jen teplota a někomu snad jde všechno,ale jen někdy..
predne repro su 16cm, zadne zrejme daky oval alebo daco male. 10cm.. netusim nehal som ich tam vypnute

Opel Corsa-C 1.7 DTi 16v r.2001
- Robin
[/quote]
radia sa neboj. display bude zobrazovat vsetko ok. mal som panasonci -ok a mam pioneer-ok. zobrazuje datum, hodiny, teplotu.. keby velmi chces mozno aj stanicu ak ma radio na to vYSTUP.
predne repro su 16cm, zadne zrejme daky oval alebo daco male. 10cm.. netusim nehal som ich tam vypnute
vyhybka tam nejak nebola externa.. . novu som dal do dvery.[/quote]
Díky moc za info!
Jen nechápu tu vyhybku. Já tam mám, asi stejně jako ty, komponenty, tedy výškový nahoře a středobas dole a tak tam tuším musí být někde vyhybka.
Chtěl jsem vědět kde je kvůli tomu,aby tam pak nebyly dvě,až tam budu dávat tu vyhybku k novým repro..
Dozadu zatím váhám,ale nechce se mi upravovat plato a tak asi koupím lepší ve stejném rozměru. Moje dvouletá holka sice hudbu miluje a na venkovních zábavách si ráda dává hlavu až k repro, odkud ji vyháním,
ale stejně kvůli ní pouštím dozadu tak 10-30% výkonu..
Moje zkušenost z minulých aut je taková, že vzadu moc nemá smysl dávat super aparaturu. Woofer ano, ale sebelepší repro jsem po stažení těch předních stejně moc dobře neslyšel..
radia sa neboj. display bude zobrazovat vsetko ok. mal som panasonci -ok a mam pioneer-ok. zobrazuje datum, hodiny, teplotu.. keby velmi chces mozno aj stanicu ak ma radio na to vYSTUP.

Díky moc za info!
Jen nechápu tu vyhybku. Já tam mám, asi stejně jako ty, komponenty, tedy výškový nahoře a středobas dole a tak tam tuším musí být někde vyhybka.
Chtěl jsem vědět kde je kvůli tomu,aby tam pak nebyly dvě,až tam budu dávat tu vyhybku k novým repro..
Dozadu zatím váhám,ale nechce se mi upravovat plato a tak asi koupím lepší ve stejném rozměru. Moje dvouletá holka sice hudbu miluje a na venkovních zábavách si ráda dává hlavu až k repro, odkud ji vyháním,
Moje zkušenost z minulých aut je taková, že vzadu moc nemá smysl dávat super aparaturu. Woofer ano, ale sebelepší repro jsem po stažení těch předních stejně moc dobře neslyšel..
-
radia sa neboj. display bude zobrazovat vsetko ok. mal som panasonci -ok a mam pioneer-ok. zobrazuje datum, hodiny, teplotu.. keby velmi chces mozno aj stanicu ak ma radio na to vYSTUP.Robin píše:

Díky moc za info!
Moje zkušenost z minulých aut je taková, že vzadu moc nemá smysl dávat super aparaturu. Woofer ano, ale sebelepší repro jsem po stažení těch předních stejně moc dobře neslyšel..[/quote]
pozri v clenove moje auto.. tam vidiet kde som dal vyhybku. ale origos vazne neviem kde je asi to je len tak zapojene no chapes

Opel Corsa-C 1.7 DTi 16v r.2001
- Robin
Ted jsem to prohlížel, máš to parádní a jsi šikovný, hlavně na to tahání kabelů..port777 píše: pozri v clenove moje auto.. tam vidiet kde som dal vyhybku. ale origos vazne neviem kde je asi to je len tak zapojene no chapes
Jen nechápu, proč 2 zesilovače? Mě se doma válí podobný černý Magnat, který jsem měl v minulém autě a zvládl repro i velký woofer.
Já se ho bojím do auta dát kvůli váze. Měl jsem ho před tím v Alfě 156 a vzadu ty repro, zes. a woofer byly hodně znát, jak to bylo za zadní nápravou, tak to odlehčilo přední a jízdní vlastnosti byly takové, že jsem se s tím bál jezdit.

- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
já myslim, že u origa repra není výhybka, ale jen dělící dělící kondenzátor přímo ve vejšce (ale není to potvrzený)port777 píše:musel som 2 zosiky 4kanal na 4 repro a druhy na subac.. no tak vazi to cosi je to pravda .. ale co narobis
napr Vtomas uz chodi max 60kmh s tym co ma v kufri:D
jinak jak píše Port tak má dva zesilovče (mám taky) - je to na z toho důvodu pokud koupíš repro (né typu Taiwan) ale za dobré peníze se nechá sehnat např. Crunch nebo Hertz
.....já mám Hifonics kompa - udávají 2x100Wrms 450wrms ve špičce....rádio by si nima vůbec nehlo a zesilovač v rádiu by hned zkresloval.Dříve sem jel na zesilovač Magnat 4ch 4x65Wrms na 4ohmech a i to bylo dost málo
proto jsem zmůstkoval 4ch na 2ch 2x170Wrms a na ty repra je to tak akorát

takže pokud koupim ještě jeden pár komp tak jsemv prdeli jelikož musim sehnat pořádnej 4ch a cena bude někde u 15tis. za starší

jinak jestli budeš chtít repra na rádio mrkni se po něčem reálném s malou zatížitelností nebo vysokou citlivostí
....k té citlivosti nad 90dbW/1m je dobrej reprák a znamená to když máš např. dva různé subwoofery (je to stejné i u komponentů)
jeden Sw výkon 800Wrms citlivost 88dB druhý 1000Wrms citlivost 94dB
nebudeš tomu věřit ale do toho prvního budeš muset pustit víc Wattů než do toho druhého aby si se dostal na stejnou účinnost subwoofera
....jednoduše řečeno --------první potřebuje víc nakrmit

Porte

jinak je určitě znát když vozim v kufru skoro pořád dva pitle cementu
....někdy vyfotim ty moje zadní pružiny (štelovák alias z pružiny placka posazeno na dorazech)

Lukas to včera viděl

- Robin
Aha, kondenzátor ve vejšce, to jsem nečekal, to by bylo fajn. Hlavně at není něco zašité pod palubkou...Vtomas píše: já myslim, že u origa repra není výhybka, ale jen dělící dělící kondenzátor přímo ve vejšce (ale není to potvrzený)
jinak jak píše Port tak má dva zesilovče (mám taky) - je to na z toho důvodu pokud koupíš repro (né typu Taiwan) ale za dobré peníze se nechá sehnat např. Crunch nebo Hertz
.....já mám Hifonics kompa - udávají 2x100Wrms 450wrms ve špičce....rádio by si nima vůbec nehlo a zesilovač v rádiu by hned zkresloval.Dříve sem jel na zesilovač Magnat 4ch 4x65Wrms na 4ohmech a i to bylo dost málo
proto jsem zmůstkoval 4ch na 2ch 2x170Wrms a na ty repra je to tak akorát![]()
takže pokud koupim ještě jeden pár komp tak jsemv prdeli jelikož musim sehnat pořádnej 4ch a cena bude někde u 15tis. za starší
jinak jestli budeš chtít repra na rádio mrkni se po něčem reálném s malou zatížitelností nebo vysokou citlivostí
....k té citlivosti nad 90dbW/1m je dobrej reprák a znamená to když máš např. dva různé subwoofery (je to stejné i u komponentů)
nebudeš tomu věřit ale do toho prvního budeš muset pustit víc Wattů než do toho druhého aby si se dostal na stejnou účinnost subwoofera
....jednoduše řečeno --------první potřebuje víc nakrmit![]()
V Alfě jem měl přední repro krmené z rádia a zadní repro + bass ze zesilovače.
Je to šílený, vůbec by mě nenapadlo, že nemusí stačit mít jeden zesilovač

O těch dB jsem už něco četl, původně jsem myslel, že vyjadřují max. hlasitost,ale je to citlivost. Čím se tedy vyjadřuje výkon repro? Ty W prý nejde brát vážně..
Byl jsem v Praze v prodejně, kde měli velký panel a prodavač mě ukazoval rozdíly v repro. Přepínal knoflíky a fakt je v tom velký rozdíl.
Od Sony ani neprodávají,jen Axon, Infinity a pár dalších.
Nejlépe hrály ty Infinity Kappa, prý je to špička. Mají 95 dB a stojí přes 5 tis. kč. Byly by i silnější,ale tohle bylo maximum, co v pohodě utáhne rádio a já použití zes. a wooferu plánuju až do druhého většího auta..
Corsičku asi za 2 roky nechám ženě .
Ještě musím vybrat rádio. Chci zůstat věrný Sony, vzhledově mě taky sedí,ale na webu Sony jsem našel spoustu rádií, které snad ani nemůžou současně vyrábět..? Asi jsou tam i staré modely..?
- Vtomas
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
....hehe napsal jsem to trochu s nadsázkou ber repro:Robin píše:Aha, kondenzátor ve vejšce, to jsem nečekal, to by bylo fajn. Hlavně at není něco zašité pod palubkou...Vtomas píše: já myslim, že u origa repra není výhybka, ale jen dělící dělící kondenzátor přímo ve vejšce (ale není to potvrzený)
proto jsem zmůstkoval 4ch na 2ch 2x170Wrms a na ty repra je to tak akorát![]()
....jednoduše řečeno --------první potřebuje víc nakrmit![]()
V Alfě jem měl přední repro krmené z rádia a zadní repro + bass ze zesilovače.
Je to šílený, vůbec by mě nenapadlo, že nemusí stačit mít jeden zesilovač![]()
O těch dB jsem už něco četl, původně jsem myslel, že vyjadřují max. hlasitost,ale je to citlivost. Čím se tedy vyjadřuje výkon repro? Ty W prý nejde brát vážně..
Byl jsem v Praze v prodejně, kde měli velký panel a prodavač mě ukazoval rozdíly v repro. Přepínal knoflíky a fakt je v tom velký rozdíl.
Od Sony ani neprodávají,jen Axon, Infinity a pár dalších.
Nejlépe hrály ty Infinity Kappa, prý je to špička. Mají 95 dB a stojí přes 5 tis. kč. Byly by i silnější,ale tohle bylo maximum, co v pohodě utáhne rádio a já použití zes. a wooferu plánuju až do druhého většího auta..
Corsičku asi za 2 roky nechám ženě .
Ještě musím vybrat rádio. Chci zůstat věrný Sony, vzhledově mě taky sedí,ale na webu Sony jsem našel spoustu rádií, které snad ani nemůžou současně vyrábět..? Asi jsou tam i staré modely..?
oba kusy např. 1kW
jeden citlivost 88dB
a druhej 94 dB
v tom prvnim případě potřebuje větší výkon aby hrál stejně hlasitě
já beru výkon celé aparatury jako druhou podstatnou věc, ale co mě zajímá je akustickej tlak v dB
napříkald autohifi jako je Sony tak jsou nereálné výkony oproti DLS
takže jak sisi vybrakl infinity - hodně dobrá volba co se týká SQ a ta citlivost je

Sony bych nechtěl ani rádio, ale to je věc vkusu a zvuku
kdybych si měl vybrat z několika rádiíí tak bych skočil jedině do Alpine, protože ten zvuk dostane každýho
-
- Robin
Věřím, že je Alpine super,ale vzhledově tedy nic pro mě.
Pioneer je slušný až za 14 tis. kč.
Zatím mám vybráno tohle Sony: http://www.ahifi.cz/autoradia/sony-mex-bt5100.html
Někde jsem ho našel i za 7 tis.kč..
Co mě ale překvapilo na webu Sony, zjistil jsem, že kromě toho výkonu 4x 52 W píší i DIN výkon a ten je téměř u všech jen 4x27 W.
Tohle Sony viz. link a snad ještě jedno má DIN 4x 52 W.
Sice nevím co to znamená,ale asi to bude dost důležitý...?
Pioneer je slušný až za 14 tis. kč.
Zatím mám vybráno tohle Sony: http://www.ahifi.cz/autoradia/sony-mex-bt5100.html
Někde jsem ho našel i za 7 tis.kč..
Co mě ale překvapilo na webu Sony, zjistil jsem, že kromě toho výkonu 4x 52 W píší i DIN výkon a ten je téměř u všech jen 4x27 W.
Tohle Sony viz. link a snad ještě jedno má DIN 4x 52 W.
Sice nevím co to znamená,ale asi to bude dost důležitý...?

- Robin
Taky jsem si myslel, že mají rádia cca stejný výkon,ale podívej na tohle srovnání:port777 píše:ten sonak nieje zly. a co do vykonu na tom su radia v priemere aj tak rovnako vidim to tak na v rms tych 22-28W na kanal .. radsej pioneer napr 5000UB/6000UB lacne celkom a slusne
http://www.sony.cz/product/CompareProdu ... MEX-BT5100
Vlevo info o zesilovači. Max 4x52 a DIN 4x27 a u druhého 4x52
Nevím, jestli je DIN to samé jako RMS, nebo co to je,ale rozdíl je to velký.
Tento údaj je hlavní důvod, proč chci zrovna to BT5100, které je bohužel nejdražší z CD-MP3 rádií.