Corsa B>Nestartuje

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
Lorrenzo-lorry

Cukání při zahřátém motoru 1.2 16v

Příspěvek od Lorrenzo-lorry »

Zdravím vás! Tak mne včera v noci Corsa poprvé zradila. Už dřív, co jsem ji koupil, tak dělala to, že když se motor zahřál, tak si občas cukla. Většinou cukala, když měl jít motor z nízkých otáček do vyšších. Např při řazení, nebo když jsem vyjížděl na pětku nějaký větší kopec a tak. Za studena jela jak fík, ale jak se motor zahřál, tak si prostě občas cukla. Měnil jsem kvůli temu svíčky, palivovej filtr a nic nepomohlo. No a včera jsem jel delší trasu, po zahřání motoru cukala opravdu nehorázně. A pak jsem vypnul na benzínce motor, nakoupil a milej motůrek už nešel nastartovat. Startér měl zdravej zvuk, točil dobře, ale nenaskočilo to prostě. Napadlo mne, že to má třeba spojitost s tím cukáním, tak jsem nechal vychladnout motor, pak nastartoval a hle, naskočilo to jedna radost. Nevím, čím to je, nikdy jsem se s tím nesetkal. Nemůže bejt nějaká chyba v počítači? Že bych musel zajet na diagnostiku? Co si o tem myslíte, nesetkal jste se s tím někdo? :(
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Určitě diagnostiku.Tam ti řeknou že máš v prdel..... váhu vzduchu která stojí 6 tku a pak možná i čidlo teploty motoru protože ti to nechtělo chytit teplý :D
:sane: :roztleskavacka: :sane:
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Tady str.3 příspěvky od Jirouna,stejný příznaky>čidlo klikovky
Něco k tématu je i tady :arrow: :arrow:
viewtopic.php?t=341&start=0&postdays=0& ... highlight=
Kubina
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubina »

a nemůže to bejt pal.čerpadlo?
Za oknem padá sníh,v garaži smrdí líh.Všechno odmastit vyleštit motor,přemýšlim nad tim,jak udělat prostor.Všechno je venku,leští se leští,venku zas snih pěkně sviští.To je teda vděk,už se šteluje podvozek.Chybí dodělat pár vad,už mě čeká Tuning kap..:-D
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

je to jedna varianta,ale zase by to nejelo vůbec
Lorrenzo-lorry

Taky si myslím, že čerpadlem to nebude. Ale nevím. Prostě, než se to zahřeje, tak to jede jak ďas. Pak to cukne a cuká to už permanentně. A taky to zpožděně reaguje na jakejkoliv pohyb pedálu. Např, vždycky, když byť jen malinko sešlápnu pedál, reaguje to s nepatrným zpožděním. Jak kdyby mu chvilku trvalo, než zjistí, že jsem přidal plyn.
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Tak to vypadá na váhu,ale nenapsal jsi co máš za motor :wink:
Nejlepší to bude hodit na diagnostiku,abys věděl co přesně je v pr.....
Lorrenzo-lorry

Je to tam napsaný v nadpisu=o) 1.2 16v vyrobenej v roce 99. No, někdy se objednám na diagnostiku a uvidíme co dál.
Lorrenzo-lorry

Teď mi někdo poradil, že podle mých popisovaných příčin by to taky mohl dělat EGR ventil a že bych ho měl zaslepit, co si o tem myslíte vy?
jardaobolecky

Příspěvek od jardaobolecky »

muze to bej teplotni cidlo nebo sitic mozna i vysipanej katik zajet na diagnostiku tam ti reknou jinak na tenhle motor mam vsechni dily skladem starsiza super ceni
pevara

Corsa B > občas nenastartuje, problémy s rozjezdy.

Příspěvek od pevara »

Zdědil jsem po tátovi "žabu" a on byl zvyklý při rozjezdu přidávat plyn, ale já to chci opravit. Při rozjezdu když nepřidám prvně plyn to většinou chcípne a jedno jestli studený/teplý motor. Těžko se to popisuje ale jako by se zahltil - po rozjetí to už na vyšší stupně není nijak citelné. Až jsem ji zdědil se navíc přidal další problém. Zcela náhodně jsem ji několikrát nenastartoval - za studena je to OK, ale po jízdě to už párkrát nechytlo a musel jsem počkat až motor zchladne. Na diagnostice první problém nevyřešili. Můžete mi poradit jak postupovat ?
OPEL Corsa 1.2 16V X12XE 48kW r.v.1998
Haniz
Kontaktovat uživatele:

Corsa B 1.4 44KW nechce startovat!!

Příspěvek od Haniz »

cau lidi nemate zkusenost nekdo s tim?jak chci nastartovat tak to strasne dloho docela toci motorem nez to chytne vubec obces pri tom startovani to taky blafne do vyfuku.pak jak to naskoci tak na volnobeh to vynechava ale jak se to dostane do vyssich otacek tak to prestane delat....poradte prosim vas.....diky Haniz :cry:
toxik-q
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toxik-q »

staci hledat :wink: viewtopic.php?t=857 jinak dle meho nazoru je normalni pri rozjezdu pridavat plyn a povolovat spojku :D
pevara

Příspěvek od pevara »

HA HA. No tak zas tak normální to není.... Jak říkám těžko se to popisuje. Samozřejmě plyn přidám společně se spouštěním spojky - ono to ale vypadá jako-by jste se začal rozjíždět a někdo vás chytnul a zabrzdil - motor zakucká. Normální není, že nejdříve přidám plyn¨, aby se dostal do vyšších otáček a pak teprve můžu pouštět spojku.

Teď je Corsa znovu v servisu na diagnostice, tak uvidíme co řeknou.
OPEL Corsa 1.2 16V X12XE 48kW r.v.1998
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

Já nevím v kolika to je topikách toto téma, ale nedávno sem tady psal že, pokud jde blbě nastartovat teplý motor tak je to čidlem teploty motoru :D
:sane: :roztleskavacka: :sane:
Odpovědět