Corsa B>Nestartuje
-
Cukání při zahřátém motoru 1.2 16v
Zdravím vás! Tak mne včera v noci Corsa poprvé zradila. Už dřív, co jsem ji koupil, tak dělala to, že když se motor zahřál, tak si občas cukla. Většinou cukala, když měl jít motor z nízkých otáček do vyšších. Např při řazení, nebo když jsem vyjížděl na pětku nějaký větší kopec a tak. Za studena jela jak fík, ale jak se motor zahřál, tak si prostě občas cukla. Měnil jsem kvůli temu svíčky, palivovej filtr a nic nepomohlo. No a včera jsem jel delší trasu, po zahřání motoru cukala opravdu nehorázně. A pak jsem vypnul na benzínce motor, nakoupil a milej motůrek už nešel nastartovat. Startér měl zdravej zvuk, točil dobře, ale nenaskočilo to prostě. Napadlo mne, že to má třeba spojitost s tím cukáním, tak jsem nechal vychladnout motor, pak nastartoval a hle, naskočilo to jedna radost. Nevím, čím to je, nikdy jsem se s tím nesetkal. Nemůže bejt nějaká chyba v počítači? Že bych musel zajet na diagnostiku? Co si o tem myslíte, nesetkal jste se s tím někdo? 

- Pívas
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
Tady str.3 příspěvky od Jirouna,stejný příznaky>čidlo klikovky
Něco k tématu je i tady
viewtopic.php?t=341&start=0&postdays=0& ... highlight=
Něco k tématu je i tady

viewtopic.php?t=341&start=0&postdays=0& ... highlight=
- Kubina
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
-
Taky si myslím, že čerpadlem to nebude. Ale nevím. Prostě, než se to zahřeje, tak to jede jak ďas. Pak to cukne a cuká to už permanentně. A taky to zpožděně reaguje na jakejkoliv pohyb pedálu. Např, vždycky, když byť jen malinko sešlápnu pedál, reaguje to s nepatrným zpožděním. Jak kdyby mu chvilku trvalo, než zjistí, že jsem přidal plyn.
-
- Corsa forever
- Kontaktovat uživatele:
-
-
-
-
Corsa B > občas nenastartuje, problémy s rozjezdy.
Zdědil jsem po tátovi "žabu" a on byl zvyklý při rozjezdu přidávat plyn, ale já to chci opravit. Při rozjezdu když nepřidám prvně plyn to většinou chcípne a jedno jestli studený/teplý motor. Těžko se to popisuje ale jako by se zahltil - po rozjetí to už na vyšší stupně není nijak citelné. Až jsem ji zdědil se navíc přidal další problém. Zcela náhodně jsem ji několikrát nenastartoval - za studena je to OK, ale po jízdě to už párkrát nechytlo a musel jsem počkat až motor zchladne. Na diagnostice první problém nevyřešili. Můžete mi poradit jak postupovat ?
OPEL Corsa 1.2 16V X12XE 48kW r.v.1998
- Haniz
- Kontaktovat uživatele:
Corsa B 1.4 44KW nechce startovat!!
cau lidi nemate zkusenost nekdo s tim?jak chci nastartovat tak to strasne dloho docela toci motorem nez to chytne vubec obces pri tom startovani to taky blafne do vyfuku.pak jak to naskoci tak na volnobeh to vynechava ale jak se to dostane do vyssich otacek tak to prestane delat....poradte prosim vas.....diky Haniz 

- toxik-q
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
staci hledat
viewtopic.php?t=857 jinak dle meho nazoru je normalni pri rozjezdu pridavat plyn a povolovat spojku 

Opel Corsa 1.2i X12SZ
ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
-
HA HA. No tak zas tak normální to není.... Jak říkám těžko se to popisuje. Samozřejmě plyn přidám společně se spouštěním spojky - ono to ale vypadá jako-by jste se začal rozjíždět a někdo vás chytnul a zabrzdil - motor zakucká. Normální není, že nejdříve přidám plyn¨, aby se dostal do vyšších otáček a pak teprve můžu pouštět spojku.
Teď je Corsa znovu v servisu na diagnostice, tak uvidíme co řeknou.
Teď je Corsa znovu v servisu na diagnostice, tak uvidíme co řeknou.
OPEL Corsa 1.2 16V X12XE 48kW r.v.1998
- Pívas
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele: