Lakování, barvení a vše kolem...
Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
- pdk88
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
základ bejt nemusí- nemusíš to brousit ani na plech.. stačí rozbrousit původní lak (hlavně nenechat nikde lesklý místa), stříknout plničem (nebo nejdřív stříkačákem), přebrousit pod vodou, votrřít, vodmastit a můžeš stříkat metlu.. tu pak necháš zaschnout, přešudláš to scotchkou aby se ti ty třpytky porovnaly, pak eventuelně další vrstvy metly a nakonec přelakovat.. 

Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak takhle to vypadá dobře, jen mi prosim tě vysvětli co znamená tohlepdk88 píše:základ bejt nemusí- nemusíš to brousit ani na plech.. stačí rozbrousit původní lak (hlavně nenechat nikde lesklý místa), stříknout plničem (nebo nejdřív stříkačákem), přebrousit pod vodou, votrřít, vodmastit a můžeš stříkat metlu.. tu pak necháš zaschnout, přešudláš to scotchkou aby se ti ty třpytky porovnaly, pak eventuelně další vrstvy metly a nakonec přelakovat..

na to sem se svejma dosavadníma znalostma krátkej. Jo a díky za postup, takhle to fakt vypadá, že bych to mohl zvládnoutpdk88 píše:...přešudláš to scotchkou aby se ti ty třpytky porovnaly...

Opel, jedině OPEL!!!!
- pdk88
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahááá, tak to jo, já sem si řikal co to kruci může bejt, že by další sprej a vono prd, houbička to jepdk88 píše:"skočka" taková houbička na rozšudlání těch třpytek, antistatická mám za to(stojí to asi 17 korun)

Opel, jedině OPEL!!!!
- pdk88
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

Stříkačák teoreticky nepotřebuješ (když je ta kapota nepoťukaná) ale já jsem ho radši použil- zakreje drobný lavory atd..

a plnič je lepší šedivej než béžovej ptž by měl bejt tvrdší

Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak na stříkání plastů v interieru
Zdravím Corsáci
Pomalu ale jistě se pouštím do interieru vozidla. Mám černou Corsu (babičku r.v. 93) 1.2 . Tapecírunk a tak bude béžovou koženkou a plasty taky s kombinací červených proužků.
Má to ale háček. Nemám žádné zkušenosti se stříkáním plastů a proto by jsem Vás chtěl požádat o pomoc. Někdo kdo by mi byl schopen nějak podrobněji popsat postup .
Moc všem děkuji za pomoc
Edit: Přesunuto do totožného tématu . Prosím používejte fci hledat !!! Vaneon

Pomalu ale jistě se pouštím do interieru vozidla. Mám černou Corsu (babičku r.v. 93) 1.2 . Tapecírunk a tak bude béžovou koženkou a plasty taky s kombinací červených proužků.
Má to ale háček. Nemám žádné zkušenosti se stříkáním plastů a proto by jsem Vás chtěl požádat o pomoc. Někdo kdo by mi byl schopen nějak podrobněji popsat postup .

Moc všem děkuji za pomoc
Edit: Přesunuto do totožného tématu . Prosím používejte fci hledat !!! Vaneon
-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
sice jsem to už dával, ale ať je to tu vše pohromadě.
1) nastříkat základem na plasty (taková průhledná vodička, co ti ty plasty rozleptá a cca po 5 minutách můžeš začít přestříkávat),
2) v případě, že chceš mít rovnej produkt bez vroubků, tan nastříkat plničem (to je takový kit ve spreji),
3) nechat zaschnout a zbrousit jemným smirkem do hladka - tento postup opakovat do té doby dokud nedocílíš úplně hladkého povrchu,
4) přes vybroušený povrch přestříkáš barvou kterou chceš (já to bral 2 vrstvama a pod to jsem dal ještě vrstvou černý matný aby mi vynikla perleť)
5) aby nedošlo k poškrábání, je lepší to vzít ještě vrsvou (či několika vrsvama bezbarvého laku
6) nechat zaschnout a namotovat ;o)
sice jsem to už dával, ale ať je to tu vše pohromadě.
1) nastříkat základem na plasty (taková průhledná vodička, co ti ty plasty rozleptá a cca po 5 minutách můžeš začít přestříkávat),
2) v případě, že chceš mít rovnej produkt bez vroubků, tan nastříkat plničem (to je takový kit ve spreji),
3) nechat zaschnout a zbrousit jemným smirkem do hladka - tento postup opakovat do té doby dokud nedocílíš úplně hladkého povrchu,
4) přes vybroušený povrch přestříkáš barvou kterou chceš (já to bral 2 vrstvama a pod to jsem dal ještě vrstvou černý matný aby mi vynikla perleť)
5) aby nedošlo k poškrábání, je lepší to vzít ještě vrsvou (či několika vrsvama bezbarvého laku
6) nechat zaschnout a namotovat ;o)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)
ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
-
- Kontaktovat uživatele:
Díkec za odpověď , vím že to už někde bylo ale nenašel jsem to v žádnem topicu.
Vím že jsem možná otrava ale doporučená hrubost smirku ? A taky malý dotaz ohledně sehnání spreje. Chtěl by jsem totož béžovou což není moc standartní barevný odstín co jsem tak koukal . Je možné si barvu do spreje někde nechat namíchat ? Kolik se tak dá nastříkat jedním sprejem ?
Vím že je to otázek,ale radši se desetkrát zeptám než aby jsem to zbabral .
Takže díky
Vím že jsem možná otrava ale doporučená hrubost smirku ? A taky malý dotaz ohledně sehnání spreje. Chtěl by jsem totož béžovou což není moc standartní barevný odstín co jsem tak koukal . Je možné si barvu do spreje někde nechat namíchat ? Kolik se tak dá nastříkat jedním sprejem ?
Vím že je to otázek,ale radši se desetkrát zeptám než aby jsem to zbabral .

Takže díky
-
- Administrátoři
- Kontaktovat uživatele:
hrubost doporučuju tak 100 - 180 na základní zbroušení a na dobrušování do hladka tak 320 - 600
Béžovou najdeš ve vzorníku od Motipu např pro škodu - upřímě, jestli už budešmít béžovou koženku, dal bych k ní nějakou kontrastní barvu ;o)
Namíchat se nechá dát - tu perleť jsem měl míchanou - sprej vyjde na 400 kč a vydržel mi na jednu kapsu, dvoje madla a pár kravinek.. (čili nic moc..)
Béžovou najdeš ve vzorníku od Motipu např pro škodu - upřímě, jestli už budešmít béžovou koženku, dal bych k ní nějakou kontrastní barvu ;o)
Namíchat se nechá dát - tu perleť jsem měl míchanou - sprej vyjde na 400 kč a vydržel mi na jednu kapsu, dvoje madla a pár kravinek.. (čili nic moc..)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele: