Lakování, barvení a vše kolem...

O všem a všech Corsách.

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci

Odpovědět
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

Ne na plech.... to se jen zbrousí pod vodou, jakoby zmatuje
I German Style !
Single
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Single »

Svoby píše:Ne na plech.... to se jen zbrousí pod vodou, jakoby zmatuje
OK a jakou tak drsnost toho šmiglu? A jakou základovku byste doporučili?
Opel, jedině OPEL!!!!
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

tam se snad základ ani dávat nemusí..... Teď si nejsem jistej, navečer se zeptám kámoše na všechno jeho táta má lakovvnu...
Pak ti to sem písnu
I German Style !
Single
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Single »

Svoby píše:tam se snad základ ani dávat nemusí..... Teď si nejsem jistej, navečer se zeptám kámoše na všechno jeho táta má lakovvnu...
Pak ti to sem písnu
Nooo, :wink: to sem chtěl slyšet, díky díky díky, kdybysme se někdy viděli máš u mě pivo ;)
Opel, jedině OPEL!!!!
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

základ bejt nemusí- nemusíš to brousit ani na plech.. stačí rozbrousit původní lak (hlavně nenechat nikde lesklý místa), stříknout plničem (nebo nejdřív stříkačákem), přebrousit pod vodou, votrřít, vodmastit a můžeš stříkat metlu.. tu pak necháš zaschnout, přešudláš to scotchkou aby se ti ty třpytky porovnaly, pak eventuelně další vrstvy metly a nakonec přelakovat.. :wink:
Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
Single
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Single »

pdk88 píše:základ bejt nemusí- nemusíš to brousit ani na plech.. stačí rozbrousit původní lak (hlavně nenechat nikde lesklý místa), stříknout plničem (nebo nejdřív stříkačákem), přebrousit pod vodou, votrřít, vodmastit a můžeš stříkat metlu.. tu pak necháš zaschnout, přešudláš to scotchkou aby se ti ty třpytky porovnaly, pak eventuelně další vrstvy metly a nakonec přelakovat.. :wink:
No tak takhle to vypadá dobře, jen mi prosim tě vysvětli co znamená tohle ;)
pdk88 píše:...přešudláš to scotchkou aby se ti ty třpytky porovnaly...
na to sem se svejma dosavadníma znalostma krátkej. Jo a díky za postup, takhle to fakt vypadá, že bych to mohl zvládnout ;)
Opel, jedině OPEL!!!!
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

"skočka" taková houbička na rozšudlání těch třpytek, antistatická mám za to 8) (stojí to asi 17 korun)
Single
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Single »

pdk88 píše:"skočka" taková houbička na rozšudlání těch třpytek, antistatická mám za to 8) (stojí to asi 17 korun)
Ahááá, tak to jo, já sem si řikal co to kruci může bejt, že by další sprej a vono prd, houbička to je :-D, doufám, že jí tady seženu, zatim co sem koukal tak bych tady všechno sehnal, jak plnič, tak i stříkač. Teď ještě dokopat tátu k tomu aby nechal namíchat tu barvu, kámoše dokopat k tomu aby mi půjčil vybavení a prostory, nějakej ten čásek a budu šťastnej a Astřička už nebude mít hnusnou prorezlou kapotu jako teď ;) :-D
Opel, jedině OPEL!!!!
pdk88
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pdk88 »

:D měli by jí mít v každým lakýr shopu, možná půjde sehnat i v nějaký lepší drogérce. :wink:
Stříkačák teoreticky nepotřebuješ (když je ta kapota nepoťukaná) ale já jsem ho radši použil- zakreje drobný lavory atd.. :D 8)
a plnič je lepší šedivej než béžovej ptž by měl bejt tvrdší :wink:
lucanito85
Kontaktovat uživatele:

Jak na stříkání plastů v interieru

Příspěvek od lucanito85 »

Zdravím Corsáci 8)

Pomalu ale jistě se pouštím do interieru vozidla. Mám černou Corsu (babičku r.v. 93) 1.2 . Tapecírunk a tak bude béžovou koženkou a plasty taky s kombinací červených proužků.

Má to ale háček. Nemám žádné zkušenosti se stříkáním plastů a proto by jsem Vás chtěl požádat o pomoc. Někdo kdo by mi byl schopen nějak podrobněji popsat postup . :lol:

Moc všem děkuji za pomoc

Edit: Přesunuto do totožného tématu . Prosím používejte fci hledat !!! Vaneon
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Zdravím,

sice jsem to už dával, ale ať je to tu vše pohromadě.

1) nastříkat základem na plasty (taková průhledná vodička, co ti ty plasty rozleptá a cca po 5 minutách můžeš začít přestříkávat),

2) v případě, že chceš mít rovnej produkt bez vroubků, tan nastříkat plničem (to je takový kit ve spreji),

3) nechat zaschnout a zbrousit jemným smirkem do hladka - tento postup opakovat do té doby dokud nedocílíš úplně hladkého povrchu,

4) přes vybroušený povrch přestříkáš barvou kterou chceš (já to bral 2 vrstvama a pod to jsem dal ještě vrstvou černý matný aby mi vynikla perleť)

5) aby nedošlo k poškrábání, je lepší to vzít ještě vrsvou (či několika vrsvama bezbarvého laku

6) nechat zaschnout a namotovat ;o)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
lucanito85
Kontaktovat uživatele:

Díkec za odpověď , vím že to už někde bylo ale nenašel jsem to v žádnem topicu.
Vím že jsem možná otrava ale doporučená hrubost smirku ? A taky malý dotaz ohledně sehnání spreje. Chtěl by jsem totož béžovou což není moc standartní barevný odstín co jsem tak koukal . Je možné si barvu do spreje někde nechat namíchat ? Kolik se tak dá nastříkat jedním sprejem ?

Vím že je to otázek,ale radši se desetkrát zeptám než aby jsem to zbabral . :oops:

Takže díky
Velbloud
Administrátoři
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

hrubost doporučuju tak 100 - 180 na základní zbroušení a na dobrušování do hladka tak 320 - 600

Béžovou najdeš ve vzorníku od Motipu např pro škodu - upřímě, jestli už budešmít béžovou koženku, dal bych k ní nějakou kontrastní barvu ;o)

Namíchat se nechá dát - tu perleť jsem měl míchanou - sprej vyjde na 400 kč a vydržel mi na jednu kapsu, dvoje madla a pár kravinek.. (čili nic moc..)
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF
lucanito85
Kontaktovat uživatele:

Neboj ..... bude to s červenou ... repspektive to v sobě bude mít červené nebo modré perloťové pruhy =D

Myslím že to bude dobrý :lol: ale to ukáže čas,představy a realita je něco odlišného :lol: Bohužel :?
lucanito85
Kontaktovat uživatele:

Blbost..... myslím na něco a píšu něco jiného.... plasty budou buď červené nebo modré s perleťí s béžovýma pruhama
Odpovědět