X12SZ >>> X14SZ ???

Témata zabývající se úpravami/tuningem motoru a výfuku
Berry
Corsa forever
Příspěvky: 2009
Registrován: 15 led 2007 07:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry » 16 kvě 2007 09:28

Bloude a Ondro to co jsem napslal mam od kluka ktery je mechanik a dela s opelama a zna je hooooodne dobre a jak jsme i napsal jky je rozdil mezi X14XE a X16XE tak je to ve zdviho a v objemu pistu, pokud nekdo enco vic nez lide od opelu rad se poucim :wink:
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek

Reklama
 

tomert23
Příspěvky: 100
Registrován: 24 úno 2007 15:50
Bydliště: Galanta

Příspěvek od tomert23 » 16 kvě 2007 11:09

X14XE a X16XE je rozdiel aj v zdvihu tak by ste museli prehodit aj klukový hriadel a veci s tým suvisiace. Berry ma pravdu.
corsa b 1.4 I Sport

Mike Mad
Corsa forever
Příspěvky: 328
Registrován: 06 pro 2006 08:30
Bydliště: Sleepy Hollow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad » 16 kvě 2007 12:29

tak vrtani se resi jinejma vlozkama? prece nebudu vrtat blok :roll: to je blbost, blok je stejny u obou motoru, takze zadny vrtani?
Opel Corsa B ... PRODANO
VW Jetta 2 Coupe

Uživatelský avatar
BALI
Příspěvky: 8
Registrován: 16 dub 2007 23:37
Bydliště: mám

Příspěvek od BALI » 16 kvě 2007 12:35

jsem miku čekal kdy to přijde :sofa_fuck: :gayfight:
Těžká provokace :D

Velbloud
Administrátoři
Příspěvky: 2531
Registrován: 06 pro 2006 08:08
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud » 16 kvě 2007 13:02

Berry, tomert... souhlasím.. prostěoběm válce je o dvě decky větší... ale všechno ostatní zůstává jako např. vačky, víko ventilů, atd.
Corsa B X14XE - Mantzel PB, Výfuk sk. A, odlehčený setrvák, ad. - 0-400m 16,62s (zatím)

ZÁVAZNÁ PRAVIDLA CHOVÁNÍ NA CF

Berry
Corsa forever
Příspěvky: 2009
Registrován: 15 led 2007 07:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry » 16 kvě 2007 13:27

Velbloud píše:Berry, tomert... souhlasím.. prostěoběm válce je o dvě decky větší... ale všechno ostatní zůstává jako např. vačky, víko ventilů, atd.
Ano to zustava stejny to jsem psal uz o nekolik prispevku dal co se tyce motoru X14XE a X16XE, ale u te zmeny X12Sz na X14SZ, tam mylsim ze to jen vlozky nevyresi, tam by to chtelo vybrus a ruzne dlasi veci, fakt se vyplati dat jiny motor nebo se na to vyßrat :wink:

EDIT: Berry pozor na pusu. :wink: Upraveno poslední slovo. Suby
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek

Mike Mad
Corsa forever
Příspěvky: 328
Registrován: 06 pro 2006 08:30
Bydliště: Sleepy Hollow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad » 16 kvě 2007 13:34

Berry píše:Ano to zustava stejny to jsem psal uz o nekolik prispevku dal co se tyce motoru X14XE a X16XE, ale u te zmeny X12Sz na X14SZ, tam mylsim ze to jen vlozky nevyresi, tam by to chtelo vybrus a ruzne dlasi veci, fakt se vyplati dat jiny motor nebo se na to vysrat :wink:
tak to asi dopadne :roll:
Opel Corsa B ... PRODANO
VW Jetta 2 Coupe

Berry
Corsa forever
Příspěvky: 2009
Registrován: 15 led 2007 07:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry » 16 kvě 2007 14:06

Miku asi jo, hele je s timmoc prace a tolik penze kolik by jsi do toho vrazil tak by to nestalo za to :wink:

omlouvam se za to neslusne slovo, ale plne vystihuje vyznam jak nedelat upravy v tomto pripade :wink:
Je to sice dál, ale o to horší cesta :-)
Obrázek

tomert23
Příspěvky: 100
Registrován: 24 úno 2007 15:50
Bydliště: Galanta

Příspěvek od tomert23 » 16 kvě 2007 14:30

Mike Mad píše:tak vrtani se resi jinejma vlozkama? prece nebudu vrtat blok :roll: to je blbost, blok je stejny u obou motoru, takze zadny vrtani?
No nemam presné info o konštr.bloku ale vložky možu byt mokre suche alebo žiadne.ako napr.VAZ. Keby tam boli suché vložky tak pochybujem že by mali rovnake osadenie. preto nemusi byt také jednoduché vymenit vložky a hotovo.
corsa b 1.4 I Sport

sladas opc
Příspěvky: 547
Registrován: 24 pro 2006 12:34
Bydliště: Hradčany 467
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sladas opc » 16 kvě 2007 15:57

to jsem taky psal že rozdíl mezi x14xe a x16xe je vrtání a zdvihu,ale mezi x12sz a x14sz je jen ve vrtání tam stačí jen ty vložky vyměnit,jinak je vše stejný a asi hlavu válců,protože z 1.2 by to asi nešlo,protože 1.4 bude o ty 2 decky větší.

Scheni
Příspěvky: 36
Registrován: 06 čer 2007 13:31
Bydliště: Ostrava

Příspěvek od Scheni » 07 čer 2007 09:06

CHlapi, jsem tu novej, Corsu mam od 10/2006, ale...

1)Co řidici jednotka na takovou upravu motoru ?
2)Cislo motoru se v technicku vymaze za 10 Kč, ne ? (nebo to plati jenom u vozu Skoda ?)

Osobne si myslim, ze nejlepsi je koupit:
1)jine auto, puvodni prodat
(jelikoz je mame radi, slatne se prodavaji)
2)sehnat auto bez papiru s lepsim motorem, a prehodit elektriku+motor do sveho auta

Upravovat puvodni motory na jine typy je vice prace+peněz, než užitku....
CORSA 1,2 rv.97-33kW + HONDA CBR 900RR Fireblade

Uživatelský avatar
Pívas
Člen Corsa Clubu
Příspěvky: 1260
Registrován: 08 srp 2007 20:38
Bydliště: Jablonné v p.
Kontaktovat uživatele:

Přestavba-X12SZ>>X14SZ

Příspěvek od Pívas » 24 srp 2008 14:44

Kucí nevíte někdo jak je to s řídící jednotkou u X14SZ a X12SZ jestli stačí jenom prohodit motor? :)
:sane: :roztleskavacka: :sane:

Havli
Corsa forever
Příspěvky: 2468
Registrován: 08 dub 2007 01:52
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli » 24 srp 2008 14:49

Asi lepší by bylo mít všechno najednou motor +ŘJ+imobilizér a klíče
konstrukce motoru je stejná jen obsah je jinej,tak by to jít mohlo,
Erik nebo Paluš budou vědět :wink:

Uživatelský avatar
Pívas
Člen Corsa Clubu
Příspěvky: 1260
Registrován: 08 srp 2007 20:38
Bydliště: Jablonné v p.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas » 24 srp 2008 17:05

No já mám naštěstí bez imobilizéru, jde mi jen o to zda stačí jen prohodit motory.Ta 1.4 má jenom větší vrtání a to díky vyššímu obsahu, nevím no
:sane: :roztleskavacka: :sane:

Uživatelský avatar
Pívas
Člen Corsa Clubu
Příspěvky: 1260
Registrován: 08 srp 2007 20:38
Bydliště: Jablonné v p.
Kontaktovat uživatele:

Změna- rozdělovač>> DIS modul

Příspěvek od Pívas » 31 srp 2008 22:44

Jelikož sem sehnal motor s rozdělovačem a já mám DIS modul, tak bych potřeboval poradit zda tam můžu fouknot Dis modul, pač rozdělovač fakt nee, nechci to mít jak Škoda 120 :D
:sane: :roztleskavacka: :sane:

Odpovědět