Tak ja tam lejem Mobil 1 new life 0W-40. Dolezite je ze splna normu General motors a nemozem sa stazovat, medzi vymenami nemusim nic dolievat, co nalejem, to aj vypustim.
Davam prednost drahsim olejom koli chipu a vymenny interval ma skrateny na 8-10tis km.
Zdarec, hloupá otázka, můžu použít olej C3 specifikace, když výrobce doporučuje A3/B3 odpovím si sám logicky že NE, ale co když jsem ho použil? Mám ho vylít? Nebo to motor zchroupne... (Z1OXEP) podle oleje.cz je určen pro použití s DPF s TWC...
Bylo: Corsa C 1.0 2005-easytronic
Je: Honda Jazz 1.2
Nevím jak tvůj olej, ale běžně oleje splňují více norem současně.Tedy A3,B3,B4 i C3..
To "C" znamená že je bezpopelný a uškodit by rozhodně neměl.
V podstatě mnohem důležitější než jaký olej, je kdy se vylije.
lidi dotaz, nevíte jakej je rozdíl mezi mogul sae40 a 15w40. Jde mi o to že toho prvního mám celkem ještě dost v garáži a nepřišli mi nějak rozdílný maximálně má možná větší viskozitu, takže co myslíte má to smysl lejt do x10xe?
to zalezi jak to rozpalujes a jak casto chces menit olej ja tam mam 15w-40 menim asi po 6-7tkm a nemel bych to trvale prehrivat ale mam jen 8 ventil ty mas 12 ventil tak bych mozna zvolil ten kvalitnejsi
corsa B c12nz sport, zběsilých 45PS + KN filter ;-D
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
astra G 1.7 DTi-ex; astra H caravan 1.7 cdti-ex;
GIV kombík TDI-PD, Honda VTR 1000 Firestorm V2 90°
knedlik: hmm tak tos mě nepotěšil sem myslel že to je taky 15w40, už proto že na obale píší, že je to pro starší auta
system: mno právě proto to řešim, se bojim že mi někde začne chcát olej
no ja v zime myslel když jsem startoval že mi olej někdo ukradl:-D, ale jak sem psal bojim se aby to nežralo olej, někde nezačalo stříkat a nějaký usazeniny se neuvolnili
mno asi to zkusim, dyštak budu muset koupit jinej olej no