PORADNA - co je povolené a co ne, aneb náhled POLICIE:-)
Moderátoři: Arci, Svoby, Vtomas
-
Re: PORADNA - co je povolené a co ne, aneb náhled POLICIE:-)
Řekl bych, že 99% aut dneska má zadní SPZ osvětlenou, možná nějaký supersport ne, ale to nevím. Každopádně Corsa jo 

Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím ->
Prosím ->

- knedlik
- Člen Corsa Clubu
v CR tam musis mit svetlo je to jako s zadni mlhovkou pokud si auto dovezes od nekud kde nemusi byt tak ji tam pro provoz v CR musis dodat
corsa B c12nz sport, zběsilých 45PS + KN filter ;-D
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
astra G 1.7 DTi-ex; astra H caravan 1.7 cdti-ex;
GIV kombík TDI-PD, Honda VTR 1000 Firestorm V2 90°
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
- pdk88
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
řekl bych že 100% aut ji má osvětlenou.. Homologace a tak 

Corsa A GSi C20XE "Orangeer"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
Corsa A C20XE "Terrorschlumpf"
neu: Corsa C GSi Z18XE
ex: Corsa B combi X14XE "Bublina"
- yeti
- Kontaktovat uživatele:
mě 2 roky nesvítí SPZ a stavěli mě asi 8x a nikdy nic neřekli, hlavně mě nejde ani vyměnit 

- System
taky osvětlení (zase) nemam...a nepyskuje nikdo. Hlvaníé je tam mít sklíčko, aby to vypadalo a jestli tam fakt je funkční žárovka si nikdo nevšimne:)
i s malým autem jde zahrát velký divadlo
- winn
Zdravím, prosím o radu, sic nejsem majitelem vozidla opel 
Mám dva dotazy:
1) na voze mám namontované přední světlomety devil eyes pro renault mégane ph1, na skle světel je vyražena homologace E4 a E11 stejně jako na originálních světlech výrobce vozu, domontoval jsem i elektrické naklápění, světla jsou seřízená, neoslňují, nemám instalované H.I.D a ani na STK neřekli ani popel a přesto jsem tři dny zpět dostal pokutu od policisty středního věku p. Skřivánka (Ústí nad Labem), neustále mi tvrdil, že tam ty světla nemají co dělat, že nesmí svítit led pásky při zapnutých potkávacích světlech atd., dle mých informací se jedná o běžnou náhradu za originální světla, jsou homologovaná a tedy by se mělo jednat o běžný ND, jedná se v tomto případě o "šikanu" ze strany policie? Díky

2) na voze mám alu 7,5"x16 na přední ose a 9"x16" na zadní ose, pneu jsou na celém voze stejné, 195/45/16, jsou úplně nové, tuto velikost nicméně nemám zapsanou v TP a naprosto souhlasím s tím, že tam nemají dle zákona co dělat (příští měsíc hodlám koupit zcela nové disky vč. typového listu, abych měl klid na duši) nicméně jiný policista mi začal tvrdit, že na celém voze musí být disky stejné šíře a tedy i stejného ET, jak to je? Nebo se jedná o další ukázku "buzerace" ? Přidávám obrázek pro představu. Předem děkuji za odpověď

Mám dva dotazy:
1) na voze mám namontované přední světlomety devil eyes pro renault mégane ph1, na skle světel je vyražena homologace E4 a E11 stejně jako na originálních světlech výrobce vozu, domontoval jsem i elektrické naklápění, světla jsou seřízená, neoslňují, nemám instalované H.I.D a ani na STK neřekli ani popel a přesto jsem tři dny zpět dostal pokutu od policisty středního věku p. Skřivánka (Ústí nad Labem), neustále mi tvrdil, že tam ty světla nemají co dělat, že nesmí svítit led pásky při zapnutých potkávacích světlech atd., dle mých informací se jedná o běžnou náhradu za originální světla, jsou homologovaná a tedy by se mělo jednat o běžný ND, jedná se v tomto případě o "šikanu" ze strany policie? Díky

2) na voze mám alu 7,5"x16 na přední ose a 9"x16" na zadní ose, pneu jsou na celém voze stejné, 195/45/16, jsou úplně nové, tuto velikost nicméně nemám zapsanou v TP a naprosto souhlasím s tím, že tam nemají dle zákona co dělat (příští měsíc hodlám koupit zcela nové disky vč. typového listu, abych měl klid na duši) nicméně jiný policista mi začal tvrdit, že na celém voze musí být disky stejné šíře a tedy i stejného ET, jak to je? Nebo se jedná o další ukázku "buzerace" ? Přidávám obrázek pro představu. Předem děkuji za odpověď

Renault Mégane ČR www.renault-megane.cz
-
No homologace pro ČR je myslím E8 a s těmi paskámi. Jestli to je jako denní svícení, tak by ti to společně svítit nemělo, buď denní nebo potkávací.
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím ->
Prosím ->

- winn
Neslouží jako denní svícení, pouze jako parkovačky. Co se E týče, tak i originální světla mají vyražené E4 a E11, nehledě na to, že tento fakt nehraje žádnou roli, protože dle platných ratifikací EU je tato homologace platná na celém území EU, tedy i v ČR, ikdyž u nás člověk nikdy neví. Kdyby jsme šli do důsledku, tak vozidlo je koupené v SRN a E4 (nizozemsko) E11 (VB) což už samo o sobě moc nedává smysl...
- knedlik
- Člen Corsa Clubu
pokud jsi prosel technickou tak bych se ohradil ze te tam maji poslat, jelikoz policista neni opravnen posuzovat co tam smi byt a co ne, to je na technicich z stk 

-
- Kontaktovat uživatele:
jakékoli E je EVROPSKÁ HOMOLOGACE platná v celé EU !! klidně bych si došel na pčr 

89´Corsa A Sport (motor nebudu psát
)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
C20XE IN STOCK :pifko:

01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
C20XE IN STOCK :pifko:
- knedlik
- Člen Corsa Clubu
a ta kola musi byt stejne na stejne naprave 

- winn
takže dotyčný policista ani neví, co, co znamená, chápu to tedy správně tak, že on pochybil a já jsem v právu? Nejde mi o tu pokutu, už jsem ji zaplatil, ale o princip, tzn. že v případě příštích kontrol bych měl reagovat jak? Vyhrožoval mi ohlášením magistrátu a možnou ztrátou řp
add knedlik: tzn. opět plácal nesmysly, je tedy možné mít na každé ose jinak široké disky a např. i jiné pneu pokud jsou zapsané v tp?
add knedlik: tzn. opět plácal nesmysly, je tedy možné mít na každé ose jinak široké disky a např. i jiné pneu pokud jsou zapsané v tp?
- Fugy
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
normálně kola maj být všechny 4 stejný, vyjímku má jen smart a pár takovejhle vozítek, jinak musí být všechny 4 disky stejné, pneu musí být stejný taky ale můžou bejt jiný značky vepředu a vzádu(třeba 195/50) ale jedny nankang a druhý duplom
jinak za ty světla bych tě zastřelil, proč tam nenecháš originální, tyhle stojej za
ale chválím že za stretch na kolech
jinak za ty světla bych tě zastřelil, proč tam nenecháš originální, tyhle stojej za

Opel Corsa B r.v.1999 1.0 12V>> http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php?t=3100 uvedena do nomálního provozu
Opel Corsa B r.v.2000 1.6 16V>> http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php?t=4716 pokračujeme
Opel Corsa B r.v.2000 1.6 16V>> http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php?t=4716 pokračujeme
- winn
mě se ty devily líbí, škoda, že se nedělají orig. s čirou optikou, to by bylo panečku
už jsem si říkal, že bych si to zkusil vyrobit, ale nevím, kde by mi udělali čirá skla a jestli tam není jiný konstrukční háček, tedy pokud by stačilo sundat orig. sklo a přelepit nové - čiré a světla by plnily účel.

ono to nevypadá v konstrastu s celým autem tak špatně, mám černou kapotu i střechu

ono to nevypadá v konstrastu s celým autem tak špatně, mám černou kapotu i střechu
- Fugy
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
to neni problem, nech normálně vybrousit origo světla, dej tam čočku a problem s policajtama bude pryč(homologace) a bude to vypadat líp než tyhle Debil eyes... btw kup stavitelnej podvozek a dej to dolu taklen to je offroad
jo a ještě dotaz, TO(nevím jestli nějakej plastovej bazmek nebo opravdový nasávání) na tý kapotě má jakou fukci?

Opel Corsa B r.v.1999 1.0 12V>> http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php?t=3100 uvedena do nomálního provozu