Problem s vysouváním poloosy
Moderátor: Arci
- Cross27
- Kontaktovat uživatele:
Problem s vysouváním poloosy
Nevite nahodou v cem muze byt zrada? Jel jsem cca 50km/h a najednou se mi rozlamal vnitrni kloub leve poloosy a zustal sem stat na ceste, nasledny odtah, vymena poloosy za novou jetou. Problem je v tom ze se vysouva porad ven, nejdriv znamemu v servise pri nahozeni, pak uz drzela a ted mi zase pri jizde po cca 130km se vysunula ven. ted se jen vysunuje, prevodovka v pohode, stupne jdou krasne zaradit. nevite nekdo proc se porad vysouva? rikal ze je načnutá i pravá poloosa a dela to i kraval pri pomale jizde cca 40km jakoby zvuk klepani tycky uvnitr kloubu i pri dobrzdovani a cele se to prenasi do volantu. pri 70-80km/h nejde udrzet volant. prava pujde taky vymenit, ale cim je ovlivneno to vysouvani? premyslel nad silentbllokama jestli nemam nahly motor ze by se vysunovala. muzete nekdo poradit? cepy jsou OK, tyc rizeni menena pred pul rokem, geometrie OK, podvozek JOM -60/-60 štelung skoro na max. dolu. dik za rady
Corsa B 1.2i C12NZ >Moje Corsa<
- NoX
Re: Problem s vysouváním poloosy
nemuze byt problem v podvozku -60mm? pac to uplne zmeni uhel, pod jakym jdou poloosy do prevodovky... a poloosa se ven vyklepava, tak pak mozna staci rana nekde na ceste, a ten kloub pod uhlem radostne vyskoci ven...
-
- Kontaktovat uživatele:
souhlasím s noxem zvedni to troch .. Za zkoušku to stojí 

89´Corsa A Sport (motor nebudu psát
)
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
C20XE IN STOCK :pifko:

01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
C20XE IN STOCK :pifko:
- Cross27
- Kontaktovat uživatele:
jako moznost to je, prave chci vedet kdyz ma tady plno lidi tyto podvozky s priblizne stejnymi koly jestli se jim to nestalo neco podobneho. podvozek mam rok uz na aute a nikdy problem nebyl az ted, ale to sem poradne najebal do velke diry hned jak slezl snih, nebyla oznacena a byla blbe videt, to byla fakt rana ale tezk orict ze by to udelalo az ted. neni mozne ze jak je nacnuta ta prava a klepe v tom tak e kdyz ta leva je vymenena ale trepe se volant tou pravou tak ze to ma na to vliv? ze by se vysunula temi otresy? rikal at nejezdim nad 70 jak zacnou poradne viubrace do volantu ale je to poznat i kdyz jedes 40 a v zatackach v tom klepe. tak ze se vysouva bo to kurvi ta prava. a to nemam uplne dole na max zavitu 85mm ale tech 6, 85 je fakt moc. jasne ze je tam sklon trochu ale je na to mnajete neco cca 10 000km za rok tak v tom bych to moc nevidel, ale nerikam ze to nemuze byt pravda
jako moznost to je, prave chci vedet kdyz ma tady plno lidi tyto podvozky s priblizne stejnymi koly jestli se jim to nestalo neco podobneho. podvozek mam rok uz na aute a nikdy problem nebyl az ted, ale to sem poradne najebal do velke diry hned jak slezl snih, nebyla oznacena a byla blbe videt, to byla fakt rana ale tezk orict ze by to udelalo az ted. neni mozne ze jak je nacnuta ta prava a klepe v tom tak e kdyz ta leva je vymenena ale trepe se volant tou pravou tak ze to ma na to vliv? ze by se vysunula temi otresy? rikal at nejezdim nad 70 jak zacnou poradne viubrace do volantu ale je to poznat i kdyz jedes 40 a v zatackach v tom klepe. tak ze se vysouva bo to kurvi ta prava. a to nemam uplne dole na max zavitu 85mm ale tech 6, 85 je fakt moc. jasne ze je tam sklon trochu ale je na to mnajete neco cca 10 000km za rok tak v tom bych to moc nevidel, ale nerikam ze to nemuze byt pravda
- patnous
- Kontaktovat uživatele:
cauky tak jsem na tom to sami jako ty mam kola 7x15 gumy 195/50R15 a lizem u gsi narazniku jsem skoro dole a vcera mi pri normalni jizde vysunula leva poloosa ale nevypadla jako vim ze to muze byt tim podvozkem ale jak to ze ostatni clenove zde nemaji problem a maji to jeste niz diky za rady Honza
Jaro už se blíží všechno kvete a moje auto není pozadu

- corpi18
tak mě se stalo uplně to samí, ale už 2x
mam podvozek předek -60 ale jezdim na něm taky už dlouho, přes rok pružiny -60 a ted skoro půl roku komplet podvozek, celou dobu nic, pak 3 týdny spatky se mi rozletěl vnitřní homokineťák na starý poloose při levotočivý zatáčce, koupil sem novou i new silentbloky motoru a teďka znova se roztrhl ten kloub na ty novy při pravotočivý zatáčce. už sem z toho na prášky, pokud to dělá i snížení, tak nechápu že se to začalo srát až teď po takový dlouhý době snížení..

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
sice 55 koní, ale už jsem z ní 174km/h vymáčknul, ale byla to fuška 

-
- Člen Corsa Clubu
nemusi to delat treba snizeni, mam na aute podvozek skoro 4 roky a nic
ex Blitz C'Mon B
ex Bimmer E46 Coupe
now Cinquecento 0,9T
ex Bimmer E46 Coupe
now Cinquecento 0,9T
- corpi18
ale čím jiným by to potom mohlo být? i ti další 2 mají stejný problém a mají taky podvozek dole.. ja už fakt newim čim by to mohlo bejt, nechci kupovat 2x do mesice furt poloosy, to raděju kozu hodim do šrotu 

sice 55 koní, ale už jsem z ní 174km/h vymáčknul, ale byla to fuška 

- Cross27
- Kontaktovat uživatele:
Vyřešeno, sice píšu po půl roce, ale vzpomel jsem si. I když byla poloosa nová a stejně se mi zase vysunula a dělala problémy tak to bylo v tom, že jsem měl dost koplé přední kola, v servisu už si nevěděl rady a napadlo ho jak bylo auto na rampě pustit motor a jak se kola točily tak bylo krásně vidět jak hází kola nahoru dolů, a to prý vyhazovalo vibracema tu polosu ven, a po prvním problému před výměnou se úplně rozjebal homokineták. Alu sem nechal srovnat a od te doby klid krasna jizda i když to mám skoro na max. dole. Už tak jezdim pul roku a žadné problémy
- yeti
- Kontaktovat uživatele:
takže chceš říct že to bylo bouchlejma kolama?
- Cross27
- Kontaktovat uživatele:
Jo, bo v servisu uz fakt nevedel co by to mohlo dělat vsecko bylo dobre jinak, zatim nez sem mel opravene kola tak sem jedil na plechacich a v pohodě. už mi to nikdy neudělalo. pravě se mu nezdalo že by to dělal ten podvozek bo sem jezdil rok na stělovaku skoro dole a nic, až jak se mi zacal klepat volant pri 80km/h jak sem jebnul do dury nekde tak pak se to zaclo vysouvat. vysunula se mi 2x stejně po vyjíždění z pravotočivé zatáčky
- Arci
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Toto může delat jaky koliv problém s podvozkem (i na volantu nepostrehnutelny a pokud je jeste snizeny podvozek tak je to o to nachylnejisi ale pokud je vse OK tak by snizeni nemelo mit vliv jelikoz ten kloub si musi poradit s koncovýma polohama origo podvozku a ty se pri snizeni nemenej a jsou stale stejne)... Driv mel kamarad kadetta a co 500km tak KO homokinetak (pokazde prasknul)... nakonec zjistili na geometrii ze to nejde seridit a je hnutá kastle (na rizeni nabvylo nic poznat) a bylo to jasne... Tzn. staci projet spatnou diru a je na problem zadelano... Bohuzel se to neda 100% diagnostikovat a nejlepe je to patrne pri serizovani geometrie (na laserech a hned je videt kde to nesedi)... Jinak tim ze hazi kolo by to take mohlo byt ale muzu rici ze jsem jezdil jednu zimu na kolech co strasne hazeli (pri 75Km/h volant kmital cca +-1cm) a zadny problem nebyl a to tam byl i snizeny podvozek (o kolik nevim) a prevodovka z astry a puvodni poloosy z corsy... Jeste me napadlo zkontrolovat vrchni ulozeni tlumicu jesli neni vymackane ale to by snad nemelo takove nasledky i kdyz se snizenym podvozkem tezko rict... Popripade bych zmeril vzdalenost mezy nabojem tehlice (tisicihranu) a osazenim na prevodovce a to nejlepe porovnat s corsou co nema problem a verim ze to bude hned jasne....
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů