Slaby vykon v nizkych otackach Opel Corsa C 1.2 16V

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
wlk

Slaby vykon v nizkych otackach Opel Corsa C 1.2 16V

Příspěvek od wlk »

Zdravim,
pred nedavnem jsem zakoupil Corsu C v paketu sport s motorem Z12XE a pri kazde jizde zkoumam, zda je normalni, ze tento motor netahne z nizkych otacek. Zda se mi, ze odpovidajici zatah ma motor az od 4000 otacek a to nemluvim o jizde se zapnutou klimatizaci. Na momentove krivce je videt narust ve 3000, ale jen o nejakych 20Nm a proto se mi to stale nezda. Vim, ze je to jen 1.2l motor a nemuzu od nej cekat zazraky, ale mam celkem dost najezdeno s fabii 1.2 40KW a ta jde mnohem rychleji do otacek. Samozrejme hned po zakoupeni jsem byl na prohlidce u opelu, kde vsak nezjistili absolutne nic, diagnostika nic neukazala, vzduchovy a benzinovy filter pry neni potreba menit a auto je pry v naprostem poradku. Jeste mam pocit, jakoby po pridani plynu chtelo zdrhat, ale pak mu neco dojde, vduch, benzin nebo ucpany katalizator. Co si o tom myslite?

http://i155.photobucket.com/albums/s314 ... 12i16v.gif
wlk

Re: Slaby vykon v nizkych otackach Opel Corsa C 1.2 16V

Příspěvek od wlk »

No tak hej lidi, jezdite nekdo s timhle motorem? Je to normalni nebo to je jen muj pocit?
Jinak po precteni spouty prispevku okolo sekani egr ventilu jsem se rozhodnul jej odpojit a hle zmena nastala nejen v rozsviceni kontrolky servisu, ktera svitila jeste 3 starty, ale i v tom, ze motor zacal byt liny i ve vysokych otackach. Nevite v jake poloze muze byt ventil pri odpojeni rizeni?
NoX

Příspěvek od NoX »

jak mas siroky gumy? ty maly motory jsou dost haklivy na "tunink" rozmery gum.... uplne je to oblbne, je to pak strasne liny
wlk

Příspěvek od wlk »

No, original urcite nejsou... koupil jsem to se 185/55 R15. To muze delat az takovy rozdil?
Flai
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flai »

To pozoruji u sve Corsy taky,hlavně je to auto zdechle při rozjezdu... už sme vymenil kde co takže si myslím že je to asi normální.
SniperDave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SniperDave »

Jelikoz mas takle velky rozmer,coz podle TK muze byt (mam stejny motor), tak na takovyhle motor je to moc,opravdu, ja tam mam 165/14 a jeste to jede slusne,ale pokud chces silu musis do slabsich 145/13 :). A jestli chces spotrebu tak to nafoukej treba na 2.8,ale mej na pameti,ze podstane snizis jizdni vlastnosti... ale garantuju ti, že budes mit odpoch jak s GSi:)
ted Opel Corsa 1.2 16V ,Van, rv. 2001, BA/LPG, tazne, cca 216 000km nalitano, jinak mam v zaloze a naprodej ten samy motor i s klimou.
Je to kopac,ale jsem spokojenej!
NoX

Příspěvek od NoX »

ja byt tebou bych sel do nejakych gum s 165 sirkou... idealni kompromis :-)
wlk

Příspěvek od wlk »

Ajajaj, jedna z veci proc jsem to auto vzal byla i ta, ze je na uplne novych gumach, takze mensi mozna az tak za 3 roky. Jeste se chystam kupovat zimni, ale tam se mi do 165 moc nechce. A prehustovat pneumatiky do bezneho provozu taky ne.
Take jsem jiz stihnul investovat par kkc do noveho oleje, filtru, svicek a hlavne vymnena vzduchoveho filtru hodne pomohla. Vymnenu prevodoveho oleje mi v opelu rozmuluvili, pry by to bylo hodne drahe :urcite?:, ale stejne stale uvazuju jestli se do toho nepustim sam. Muzu tim neco pokazit?
SniperDave
Kontaktovat uživatele:

Prevodovy olej mam mnohem delsi vydrz protoze nedela to co motorovy, takze vymena nebude dulezita, sam olej neni tak drahy a v prevodovce ho bude tak dva litry myslim,ale nejsem si jisty jestli je tam kontrolni sroub na mnozstvi.
ted Opel Corsa 1.2 16V ,Van, rv. 2001, BA/LPG, tazne, cca 216 000km nalitano, jinak mam v zaloze a naprodej ten samy motor i s klimou.
wlk

Příspěvek od wlk »

Vyreseno... vycisteni sani a vahy vzduchu pomohlo vyresit rozjezd z nizkych otacek a cipem jsem z nej dostal 63kW/124Nm coz s prehledem pokrylo vetsi rozmer pneu a klimu. Upravu vsem doporucuji i pro tak maly objem, jsem nyni velice spokojen s autem se da jezdit 50km/h na 4. coz verim, ze se i priznive projevi na spotrebe.
SniperDave
Kontaktovat uživatele:

CHIP mam take v merku,ale nechce se mi do toho vrazet cca 5000,navic koupi lepsiho saciho ustroji a vyndanim katalizatoru,vykon poleze jete nahoru. Kde sis to nechal Chipnout? A ja se svoji orig. 1,2 jezdim 50 na 5. ,bez skubani atd.ale delam to jen kdyz jedu sam nebo ve dvou a po rovine:)
wlk

Příspěvek od wlk »

A co radis na konci dediny, kdyz pred tebou jede nejaka brzda? Ja tam ted v klidu nechavam 4 a krasne to ten motor vytahne i s prijemnym zvukem. Jinak nechal jsem to cipnout v Brne u autocip "jen" za 3,4kkc maj tam nekonecnou "akci" na 25% slevu.
SniperDave
Kontaktovat uživatele:

Kazdy radi jinak,ale ja tam pokud mam teplej motor tam nakopu petku a jedu. Brzdu předjedu hned jak to je jen mozne:). Nekdy si asi udelam vylet do Brna a zkusim to chipnout,ale nejdriv musim poladit opravu motoru
Odpovědět