Chtěl bych požádat o radu. Mám Corsu B 1.0. Poslední 2 dny zpátky se rozsvěcuje oranžová kontrolka (chyba v eletrice), kterou asi všichni známe. Ale jenom při volnoběhu, když jedu tak to zhasne, když zastavím na semaforu a motor jede na volnoběh, rozsvítí se to. Pokud je motor v otáčkách, nesvítí to....EGR ventil jsem měnil přes 2 měsící za novej..Nalil jsem tam 5 litrů etanolu, ale ten už by měl bejt vyjetej (možná to jsou zbytky?)
Díky za radu, Petr
Oranžová kontrolka (chyba) při volnoběhu
Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci
-
-
Re: Oranžová kontrolka (chyba) při volnoběhu
Vyblikej si chybovy kod a budes moudrejsi.
edit: Pravda, na 1.0 nejde vyblikat. Takze na diagnostiku.
edit: Pravda, na 1.0 nejde vyblikat. Takze na diagnostiku.
Naposledy upravil(a) duskov dne 07 srp 2011, 14:28, celkem upraveno 1 x.
-
na jednotru si myslim že nevybliká, zajeď na diag, tohle by asi spíš bylo věštění z koule
This is madness.
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
Madness?
No, this is Corsaaaaaa
-
Mám taky 1.0 12V, minulý týden jsem řešil též oranžovou kontrolku, svítila i během jízdy prakticky neustále. A řešení bylo až neuvěřitelně jednoduché. Chyběl mi olej
Ačkoliv kontrolku oleje znám jen při startování, skutečně po dolití 2 litrů mazadla už oranžová ani neblikne:-)
Přeju ti ať je to i u tebe takováto banalita.

Přeju ti ať je to i u tebe takováto banalita.
-
a ta oranž. kontrolka muže blikat (svítit) i při přehřívání motoru? ... u mě 1.2i a když jedu v létě a je hodně vedro a nezapínám saharu tak to po nějaké době začne svitit zmíněná kontrolka a když vypnu a zapnu motor tak vše ok 

Daves - Corsa B 1.2i 33kW - PRĎOCH
- NoX
pokud ti sviti kontrolka jen na volnobeh, tka je mozna zavada lambda, taky nam to na corse delalo
a hlavne v zime, prislo mi, ze jak je ta lambda nevyhrivana, tak ji asi bylo kosa
za jizdy fungovalo ok

-
nee to mě sviti jen pokud je fakt vedro a když jedu pomalejc nebo rychlejc a jak vypnu motor a zachvilku zapnu tak ok 

Daves - Corsa B 1.2i 33kW - PRĎOCH