Corsa C 1.7DI nejde nastartovat
Moderátor: Arci
-
Corsa C 1.7DI nejde nastartovat
Zdravim, pred casem jsem koupil Corsu C 1.7DI 2001 najeto 114000 a vsechno v pohode, ale zacala mi sviti kontrolka Auta a pres nej klic, nekdy sviti hned po startu, nekdy se rozne zajizdy a ted svitila vzdy postartu, ale auto jsem vzdy nastartoval a jelo bez problemu. Dnes jsem chtel jet na diagnostiku, otocim klickem a kontrolka se nerozla a jeste jsem si vsiml ze se nerozla kontrolka cervena olejnicka, motor normalne toci, ale nenastartuje. Tohle se mi stalo jeste jednou vcera, ale po chvily se ty dve kontrolky zase rozly a normalne jsem nastartoval. Dnes uz ne. Nevite kde by mohl byt problem? Diky za odpovedi.
- knedlik
- Člen Corsa Clubu
Re: Corsa C 1.7DI nejde nastartovat
to vypada na imobilizer 

corsa B c12nz sport, zběsilých 45PS + KN filter ;-D
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
astra G 1.7 DTi-ex; astra H caravan 1.7 cdti-ex;
GIV kombík TDI-PD, Honda VTR 1000 Firestorm V2 90°
astra F x17dtl + IC-75PS, astra F 1.7 tds combi německo-japonskej pracant- zůstaly v rodině;;
astra G 1.7 DTi-ex; astra H caravan 1.7 cdti-ex;
GIV kombík TDI-PD, Honda VTR 1000 Firestorm V2 90°
-
Je to mozne, je fakt ze pred tim nez to poprve neslo nastartovat, tak pritelkyni spadl klicek na zem a cetl jsem recenzi o corse a tam psali, ze je bezne kdyz spadne klic na zem, tak prestane fungovat imobilizer. Ale nadruhou stranu ta kontrolka uz svitila predtim, nekdy jo nekdy ne nebo se rozla za jizdy a zase zhasla, takze tam musi byt chyba jeste v necem jinem. 

-
Muze to delat dost veci - imobilizer, jednotka cerpadla, cidlo otacek klikovky, ...
Vyblikej si chybu zavady - stlac brzdu a plyn, zapni zapalovani (nestartovat!) a pocitej blikani kontrolky s klicem - 10 bliknuti je 0, jinak normalne. Mezi kazdym cislem to da delsi pauzu. Jakmile to vyblika vsechny zavady, tak to zacne blikat od zacatku. Cisla si zapis a je to. Pak uz zavadu dohledame. Pokud bude kontrolka blikat porad, je to bez zavad a hledani bude hnus...
Idealne je fakt diagnostika - mas moznost? Odkud jsi?
Vyblikej si chybu zavady - stlac brzdu a plyn, zapni zapalovani (nestartovat!) a pocitej blikani kontrolky s klicem - 10 bliknuti je 0, jinak normalne. Mezi kazdym cislem to da delsi pauzu. Jakmile to vyblika vsechny zavady, tak to zacne blikat od zacatku. Cisla si zapis a je to. Pak uz zavadu dohledame. Pokud bude kontrolka blikat porad, je to bez zavad a hledani bude hnus...
Idealne je fakt diagnostika - mas moznost? Odkud jsi?
-
Ja jsem z Olomouce.
-
Kdyby se Ti to podarilo nastartovat, tak dojet do Brna - www.carteam.cz . Pokud Ti nepomuze tam, tak uz nikde
.
Zkus to vyblikat. Pak sem hod cisla a muze se to resit dal.
Nestavalo se Ti, ze by jsi za jizdy mel treba vypadky motoru? Nebo za ohrateho motoru to zdechlo a neslo nastartovat? Nemas nahradni klic?

Zkus to vyblikat. Pak sem hod cisla a muze se to resit dal.
Nestavalo se Ti, ze by jsi za jizdy mel treba vypadky motoru? Nebo za ohrateho motoru to zdechlo a neslo nastartovat? Nemas nahradni klic?
-
Tak jsem zkousel to vyblikani a nic to nedela, stlacim brzu a plyn, otocim klickem a zadna kontrolka neblika. A je divne, ze se vubec nerozne kontrolka mazani oleje, ta se vzdy rozla a ted zaroven s tou oranzovou s tim montaznim klicem nesviti. A nahradni klic prave nemam.
-
A rozhnou se vubec nejake kontrolky? Stlacit brzdu a plyn musis az na doraz (to jen pro info, asi jsi to tak udelal). Muzes zkusit prekontrolovat pripojeni jednotky, mrknout na konektory, prekontrolovat stav baterie...
-
Kontrolky se roznou vsechny co se vzdy roznou, teda ted krom te olejnicky a toho auta s montaznim klicem pres nej. A pedaly jsem stlacil nadoraz. Baterka jinak toci dobre a i jsem ji odpojil a zapojil a nic.
-
Tak to pak uz opravdu diagnostika.
-
Asi ta diagnostika no, ale bude me tam muset nekdo odtahnout. A ted byl u me znamej, taky ma Corsu, a zkouseli jsme jeste palivove cerpadlo, proud do nej jde, ale nedela zadny zvuk, takze mozna odeslo, tak bych zkusil pujcit z vrakoviste. A potom tam nasel dalsi problem a to, ze v nadobce chladici kapaliny je takovej bylej maz, on rikal ze je to olej motoru a ze to bude chtit vymenit tesneni pod hlavou a ze to bude tak 10tis. Takze jestli to tak je, tak to auto muzu hodit ze skaly 

-
Podivej se do palivoveho filtru, zda je tam nafta. Pokud odeslo palivove cerpadlo, tak bude sucho (aspon myslim, kdyztak me nekdo opravte).
Pokud muzu, tak Ti dam jednu radu - nekupuj nahradni dily, pokud nevis cim to je. Odtahni to na diagnostiku a uvidi se.
Moznosti cim to je, je fakt hodne. A pokud nekdo nevi kde hledat problem, bude se menit pul auta. Takze si dej fakt bacha.
Ohledne emulze v nadobce na chladici kapalinu - jsou dve moznosti. Bud mas v haji tesneni pod hlavou, nebo tesnici krouzky kolem vlozek vstriku. Mel by Ti mizet i olej a pribyvat chladici kapalina (nebo opacne). Oboje je celkem palka na opravu. Kolem 10k to bude, bohuzel.
Pokud chces vedet nejake rady, tak zkus astracke forum (https://www.astra-g.cz/forum). Odpovidaji tam asi 2 nejlepsi mechanici v CR na Oply (jeden z nich je viz www adresa, co jsem Ti sem daval).
Pokud muzu, tak Ti dam jednu radu - nekupuj nahradni dily, pokud nevis cim to je. Odtahni to na diagnostiku a uvidi se.
Moznosti cim to je, je fakt hodne. A pokud nekdo nevi kde hledat problem, bude se menit pul auta. Takze si dej fakt bacha.
Ohledne emulze v nadobce na chladici kapalinu - jsou dve moznosti. Bud mas v haji tesneni pod hlavou, nebo tesnici krouzky kolem vlozek vstriku. Mel by Ti mizet i olej a pribyvat chladici kapalina (nebo opacne). Oboje je celkem palka na opravu. Kolem 10k to bude, bohuzel.
Pokud chces vedet nejake rady, tak zkus astracke forum (https://www.astra-g.cz/forum). Odpovidaji tam asi 2 nejlepsi mechanici v CR na Oply (jeden z nich je viz www adresa, co jsem Ti sem daval).
-
Ta byla vazelina je jen kolem vicka chladici kapaliny, ale kolem vicka oleje ani na merce oleje neni nic a olej je cisty. Voda se presto ztraci. To je zajimave.. Asi jsem koupil zajice v pytly, ale i tak jsem myslel, ze tenhle motor je celkem spolehlivej a nekazi se 

-
A jak dluho to auto mas? Je to z bazaru? Pokud to je do pul roku, tak mas narok na reklamaci skrytych vad. A jinak, tenhle problem auto nepotka po najetych 100 tisicich. Ale tak po 160 a vic. Takze to mas stocene
.
Pokud se Ti straci voda, tak to budou ty vlozky vstriku. Na oleji to moc poznat neni, jen ho bude vic. Mel jsem to podobne - zadna emulze, jen mi mizela voda a pribyval olej.
Než auto koupíš čti všemožné opel corsa recenze a budeš aspoň teoreticky znát problémy případné

Pokud se Ti straci voda, tak to budou ty vlozky vstriku. Na oleji to moc poznat neni, jen ho bude vic. Mel jsem to podobne - zadna emulze, jen mi mizela voda a pribyval olej.
Než auto koupíš čti všemožné opel corsa recenze a budeš aspoň teoreticky znát problémy případné

- Robin
duskov: jak vypadají ty vložky vstřiku, kolik stojí výměna? Vůbec jsem netušil, že je kolem vstřiku voda..