Zdravím.
Mojí Corsu (1994 - 1,5D Isuzu) jsem dnes nenastartoval. Do teď bylo vše v pořádku (na první otočení), ale dnes se po otočení klíčku nerozsvítí kontrolka žhavení a startér jede, ale motor nenaskočí. V některých případech kontrolka žhavení rychle problikne (takže pojistka to asi není)...
Zvládnu si to opravit sám? Jsou to žhavící svíčky (to bych asi vyměnit zvládnul)? Nebo to může být něco závažnějšího.
Děkuju za radu. Pěkný den.
žhavení corsa diesel
- nezdvorak
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
-
Re: žhavení corsa diesel
Ok. Zkusím pohledat.
Jako průměrně zručný, zvládnu vyměnit relé? Asi by stálo za to vyměnit i svíčky, ne? Mám auto půl roku a netuším, kdy je měnil předchozí majitel...
Děkuju za porady...!
Jako průměrně zručný, zvládnu vyměnit relé? Asi by stálo za to vyměnit i svíčky, ne? Mám auto půl roku a netuším, kdy je měnil předchozí majitel...
Děkuju za porady...!

- nezdvorak
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
netvrdim, ze to musi byt rele, jen odhaduju .... muze to byt cokoliv .... otazazkou je, kde to rele hledat .... tohle fakt newim ....
-
Což o to, to bych asi našel - děkuju. Jde o to, že mi jde spíše o diagnostiku. Předpokládal jsem, že ty symptomy povedou k jednoznačnému odhalení, co je špatně. Pokud by ještě někdo odhalil více, moc díky za další tipy.
-

Vyměnil jsem žhavičky, zkontroloval relé (zřejmě bylo měněné, vypadá jako nové, ale pro jistotu jsem přejel kontakty) a vyzkoušel... a nic.
Ze zoufalství jsem ještě postupně zkontroloval všechny pojistky pod volantem...
A vida - jedna 15A byla prasklá. Vyměnil jsem jí a znova vyzkoušel... No a kontrolka žhavení se rozvítila a pak autíčko chytlo, jako ještě nikdy, okamžitě po otočení klíčkem.
Takže mi zbytečné výměny svíček ani není líto, chytá to fakt výrazně lépe a asi lépe vyměnit teď v teple než se s tím mordovat v zimě... Stejně bych je měnil.
Mějte se fajn!