Kde a co tankujete-zkušenosti

O všem a všech Corsách.

Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci

Odpovědět
Gooder

Re: Kde a co tankujete-zkušenosti

Příspěvek od Gooder »

Smithy: A s tím FS95 není problém?
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
tony

Příspěvek od tony »

Ahpj pánové a dámy. musím říci, že mne nikdy neuajímalo, za kolik auto jede, ale kupuju benzin na ONO. je levný a auto jede jako drak. žádný problém. co se týká nafty, taky jsem měl AVII a když jsem natankoval v Německu topnou naftu, tak auto jelo lépe, než na tu naší normální. tím jsem chtěl říci, že u nás prodávají sračky.
Samozřejmě je tu otázka, jak dlouho mi to auto vydrží na ta levná paliva. spotřeba je vyšší, ale výkon je stejný. řídící jednotka si sama vyhodnotí poměr. některé corsy mají čidlo které zjistí hodnotu octanu, pak je to lepší.
cena dnes 32.50 kč_ nafta 33.50 kč
pajaofi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaofi »

Zdravím, tankujeme u Agipu (DieselTech - 34,20) ale taky u obyč ani nevím jak se to jmenuje (nafta - 33,60), přidávám super diesel aditiv, ať už tankuju kdekoli. Výkon stále stejný... Jen u Sheel trošičku vyšší výkon (nepatrný rozdíl za dost patrnou cenu)
duskov

Příspěvek od duskov »

Tankuji Benzinu TopQ + pridavam VIF a jsem spokojen. Vykon vyssi (subjektivne), zvuk motoru stejny, spotreba nizsi, cena obstojna. Porovnavam tedy s TopQ.
Zkousel jsem
- Benzina Verva Diesel - vykon lepsi, lepsi zvuk motoru, nizsi spotreba, vysoka cena
- Agip Diesel Tech - vykon stejny, motor poblazneny (houpajici volnobeh!!!), spotreba stejna, cena vyssi
- EuroOil, cerpacky u supermarketu apod. - vykon subjektivne nizsi, zvuk motoru asi stejny, spotreba vyssi, cena stejna
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

tankuju v hostivicích za 34,50... ale poslední dobou jsem neslyšel dobré ohlasy a navíc mi přišlo že auto vůbec netáhne a zvedla se mi razantně spotřeba (ale to bude asi zimou ) tak jsem se naštval a koupil na kladně u OMV za 35,50... ujel jsem kousek a nevypadalo to špatně, tak pak ohlásím resumé :)
Svoboda David

Příspěvek od Svoboda David »

Jedině na shell.
Kubina
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubina »

Tankuju na rock oil kousek od Loun za 33.40 :-) problemy jsem žadný neměl
Za oknem padá sníh,v garaži smrdí líh.Všechno odmastit vyleštit motor,přemýšlim nad tim,jak udělat prostor.Všechno je venku,leští se leští,venku zas snih pěkně sviští.To je teda vděk,už se šteluje podvozek.Chybí dodělat pár vad,už mě čeká Tuning kap..:-D
shanti

Příspěvek od shanti »

Globus - (ultra Natural 95) - největší kentus co jsem kdy v autě měl, auto je bez výkonu, vysoká spotřeba

(Agip,Benzina,OMV,Shell - běžná spotřeba s běžným výkonem)

Shell V power - u jednolitru jsem měl pocit že to jde líp do otáček, spotřeba stejná jako s normálním benzínem

Jenom mám takový podezření, že u shellky trochu přetáčí budíky.
C 1,0 12V
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

Ja bych u shelky dobrovolne netankoval... Sou to zlodeji a vcechach natankujete upne normalni benzin co privezou z rafinerky... Jezdite na placebo ;)
Robin

Příspěvek od Robin »

Já jsem žádný rozdíl za poslední dobu nezaznamenal, pořád mě to hodně kouří a hodně jede.
Všichni to pokud vím berou z jedné rafinerie a tak se to liší jen aditivy.
Drahý pumpy tam ( možná ) lejou něco proti pěnivosti a vyššícmu cetan. číslu, ale na to jim kašlu, protože
používám VIF.
U levných pump a cisteren v JZD zase hrozí, že tam někdo naleje vodu, tak se snažím vyhýbat oboum variantám a už léta spokojeně tankuju u Globusu ve Zličíně.
Mají známku pečetě kvality a cena je podstatně lepší, než jinde, kromě toho občas je za nákup v obchodě sleva.
Naposledy jsem ale tankoval u nově otevřené pumpy bez obsluhy, která je vedle McD a tam mají ještě lepší cenu a je to bez čekání, zatím.. než si lidi zvyknou strkat kartu do stojanu.
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

kolik to stojí na zličíně? 35,5 sem snad koukal ne? za to sem teď tankoval u omv a to radši dám stejný prachy tam než do globus benzínky... kde je ta bez obsluhy a ceny ?
Kubina
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubina »

Všechno,je to drahý jak kráva,zlatý časy krize,když jsem jezdil za dvacku
Za oknem padá sníh,v garaži smrdí líh.Všechno odmastit vyleštit motor,přemýšlim nad tim,jak udělat prostor.Všechno je venku,leští se leští,venku zas snih pěkně sviští.To je teda vděk,už se šteluje podvozek.Chybí dodělat pár vad,už mě čeká Tuning kap..:-D
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

přesně tak, taky sem řikal zlatá krize... ale to sem ještě neměl řidičák :D :evil:
Robin

Příspěvek od Robin »

http://www.way24.cz/
To je ona. Nafta dnes 34.50 . To samé u OMW,Benziny a Shell je za 35.90 .
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

škoda že nejde platit hotově..
Odpovědět