Nerad vás otravuji ale mam menší problémek. Samozřejmě jsem před vytvořením tohoto tématu prolez ostatní abych tu zbytečně neděla duplicitu. (viewtopic.php?t=247&postdays=0&postorder=asc&start=0 a viewtopic.php?f=21&t=693&hilit=kod+na+radio)
Tak teď popíšu můj problém. Přítelkyně si pořídila z autobazaru opel corsa 2002 (myslím že má motor 1,7 diesel). Když si chtěla pustit radio samozřejmě zablokované, v autobazaru to neuměli odblokovat ale dali ji všechny potřebné věci (kod, manulal atd) tedy si myslela jak si to doma ona nebo někdo udělá.
Teď ten problém: Přečetl jsem si několik postupu návodu a typu jak na to :1) vypnout rádio podržet AS zapnout radio a čekat dokud to nepípne nebo se na displeji neoběví místo (safe) code a pak pomlčky bohužel nic AS jsem držel přes deset minut a nic
2) vypnout radio a najednou zmačkknout AS a ON na radiu a opět čekat zase nic
3) zapnout radio a zmáčknout AS opět čekat
Nevím jestli jsem takové nemehlo nebo nevím, ale pořád mi svítí jen a jen safe (jestli dělam něco špatně budu rád za opravení)
Jenže já když se do něčeho zaberu musím to vyřešit tak jsem lítal i po anglických forech atd, kde jsem se dočetl že by mohl být problém v zapojení radia , tedy jsem s boži vule radio vyndal a naštěsti jsem vyučen eletrikářem ( ne autoeletrikář ale základy jsou stejné) tedy jsem začal měřit jednotlivé napajeni (odsppinaci skříňky a napajeni na "stálo) a zde jsem našel malý problémek. Na napajecím bloki mezi piny 7-8 jsem opravdu po otočeni klíčku n aměřil cca 12V tedy správně (podle mě) ale mezi piny 4-8 kde by mělo být 12 na stálo je nula (myslím napajeni paměti?). Muže to být spojen s tím že se ani nedostanu do režimu odblokováni radia? prosím o radu.
A další jestli ano má to vlil první bych samozřejmě šel po pojistce ale bohužel nevím kde radio má svojí pojistku nenašel jsem nikde poppis jednotlivých pojistek. Tak prosim hodnou bitost aby mi když tak poradila.
Děkuji za každý návrh, postup, doporučení.
Nerad jsem otravoval, ale už si nevím rady.