Mahdy - Kozička B, 1.4, 44kW

1993-2004

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Gooder, Bobek

Odpovědět
maahdypetr

Re: Mahdy - Kozička B, 1.4, 44kW

Příspěvek od maahdypetr »

Takže řešení závady se škubáním:

:arrow: Auto škube dále, nastartuji, jede jakoby na 3 válce (špatně pálí) z výfuku větší kouřivost a cítit benzin. Nechám zahřát a chod se postupně uklidní. Při jízdě škube a netáhne. Po zahřátí na 90 a výše se jízdní vlastnosti zlepší ale stále je tam ta lenivost.
Podle mě moc bohatá směs (žeby termo-čidlo?)

:arrow: Natankoval jsem plnou nádrž u Agip s přídavkem pro zlepšení kvality paliva. Vyčistil svíčky (3. svíčka mírně zaolejovaná) ostatní cihlovo-šedé.
Měněna lambda sonda za nějakou levnou náhradu - při jízdě sem tam házela chybu (rozsvítila se kontrolka motoru a zhasla) a diag chyba:
P0170 - Lean Exhaust
(02) - Present
Tak jsem dal původní a zatím ok.
Také vyměněn krokový motorek volnoběhu, poněvadž dlouho padal dolů při vyřazení.

:arrow: Teď budu měnit vodu v chladiči a přitom dám nové teplotní čidlo a termospínač pro ventilátory. Také mě čeká výměna oleje v převodovce a seřízení (jde těžko řadit).
Ještě mrknu do nádrže na čerpadlo a sítko.

:arrow: Pokud ani toto nepomůže, házím auto do škarpy a budu jezdit na babetě - už na to nemám nervy, čas a hlavně tiskárnu na bankovky.
maahdypetr

Přidávám nějaký foto

P.S.: v kufru mám udělanou podlahu - sololitová deska oboustranně potažená kobercem - dělená, aby se dalo dostat v pohodě k rezervnímu kolu a nářadí.
Na levou stranu příjde umístit subwoofer
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Ohledně toho škubání... jakou hodnotu odporu má to teplotní čidlo když ho změříš? Dej si ho na multimetr a zahřívej.. jestli hodnoty budou skákat od nejvyššího po nejmenší (2Kohm - nejspíš k 200 ohmům nebo nule ted nevím) .. tak je čidlo v pořádku .. a nové tam nemusíš dávat..
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Ještě bych zmínil.. že to máš podle mě chudé. Mrkni na svíčky jak vypadají. Jestli jsou bílé nebo ne. Kolik ti tlačí čerpadlo? pokud nemáš měřák, půjč si někde v servise a nebo at ti to změří.
maahdypetr

Svíčky jsou cihlovo šedé (elektrody) a okolo černé suché. 3. válec je mírně mokrý. Svíčky jsou nové od Boshe.

Čerpadlo tlačí 2 bary - je tam silnější (dle manuálu má tlačit něco okolo 0,8 b), ale toto čerpadlo tam je už od doby co to neškubalo.

Chudé se mi to nezdá, protože to dost žere 6-8l na dálnici, klasická jízda město, venkov 8-12l

Co se týče toho čidla, tak to vyměním, protože budu vypouštět chladič a dávat novou kapalinu. Když už to bude rozdělané, tak to vyměním.
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Nemyslím čidlo na chladiči, které spíná saharu.. ale teplotní čidlo, které ti určuje bohatost směsi, které je na termostatu nejspíš...

Neuvařil předešlý majitel ten motor?

Mrkni na svody jestli někde nejsou popraskané... jak je na tom lambda?
maahdypetr

ano vím co myslíš, na sacích parohách vzadu je to čidlo - 2 vývody. Motor byl v bezvadném stavu - po mém dědovi, tetě a nějakém pánovi, o historii vím, ta je v cajku. Svody jsou také v cajku, lambda je původní, sice má nějaký zkreslený průběh, ale když jsem tam dal novou, nějakou obyč značku, tak se mi po chvíli rozsvítila kontrolka a dle diag. její hodnota napětí spadla k nule, po chvíli zase ok a kontrolka zhasla, ta jsem tam dal původní sondu.
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Tak potom nechápu proč ti motor dělá to co dělá... když je všechno v pořádku, aspon podle toho co říkáš..
maahdypetr

Jo to je nás víc, kdo to nechápe..

Možná má alergii na palivo, které mu dávám. Pokud tankuji na nějaké obyč benzině za 300kč (vyjedu až do rezervy a pak tankuji) tak to dělá paseku.

Pokud ale natankuji např u agip a naleju aditivum pro zlepšení kvality paliva, tak problémy vymizí a zaškube to sem tam.

Taky je pravda že motor už má něco za sebou 203 tis km.
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

Zkus rozdělovač.. nedávno jsem ho měnil u jednoho.. kterému to cukalo občas.. a dal jsem mu svuj a bylo po problémech.
Co-RS-ák

Příspěvek od Co-RS-ák »

ta první čísla spotřeby bych řekl že jsou ok, těch 8-12 zas tolik ok neni... jinak to čidlo teploty na paroží by mělo mít jen jeden kablík, pokud vím a nemáš to jinak.. ;)
jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries »

dělaj se dva druhy....s jednim vývodem a pak se dvěma ;-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
Maro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maro »

jamal.jefries: bacha.. tohle má i BMW atd.... neplet si to.. jde o čidlo teploty a detonační čidlo (čidlo klepání)
jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries »

tady na to můžeš mrknout na oba typy http://autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjh ... zdh9gtvJBX ;-)
Obrázek
Corsa B 1.4 8v
Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
maahdypetr

odkaz nefunguje
Odpovědět