Gooder Corsa B 1.4 44kW -> 60kW -> nyní O1RS

Zde budou auta většinou bývalých majitelů Cors, kteří jsou stále věrní klubu.

Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Gooder, Bobek

Odpovědět
Gooder

Re: Gooder Corsa B 1.4 44kW

Příspěvek od Gooder »

Já vím, že 1500Kč není tolik, ale momentálně jsem bez práce a blíží se Vánoce, takže to pro mě je trochu víc :D ale snažím se teď prodat RC model, tak snad se zadaří. Hlavně po zimě bych toho chtěl na autě udělat trochu víc(rozvody, olej, spojka, brzdy, termostat), takže teď hlavně šetřím na to. Tyhle repro jsem bral, protože byly za slušnou cenu, jinak bych si vystačil s klasickými. Zvenku jsem s autem relativně spokojený, takže tam momentálně nic měnit nechci, pár věcí by to chtělo pořešit vevnitř(jak už si sám řekl), ale přednější je pro mě momentálně motor :)

Jinak Ti samozřejmě děkuju :)

Mimochodem, pochlub se tu s tou Corsou, rád se podívám ;)
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím -> Obrázek
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petanek192 »

Ten je nesmrtelnej hlavne jich vsude musi bejt mraky a kdyz to sectes tak za tu cenu bych vedel o x14xe po kompletni go najeto 1000km takze ?

Akorat kdyz nejni prace to je blbe neumim si to ani predstavit . Foto nahodim prozatim takhle pak to vymaz treba intros nemam na foto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON 8)
Gooder

Příspěvek od Gooder »

O X14SZ jsem už slyšel hodněkrát, že je nesmrtelný, ale za cenu výkonu :D O X14XE jsem přemýšlel, ale problém by byl s technickou atp(samozřejmě, dá se vyřešit i jinak), navíc bych asi musel upravit držáky motoru, že? Původně jsem ještě uvažoval o C14SE, tam držáky jsou stejné, ale nakonec by to vyšlo celkem draho, tak jsem od toho upustil. V tuhle dobu spíše ze zajímavosti, na kolik by vyšel? ;)

Koukám, to je 100 Edition, co v ní bylo navíc oproti klasické Corse? Takle zvenku vypadá hezky, navíc tahle modrá tomu sluší. To asi 16" nebudou, ne?
Prosím -> Obrázek
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Jo 16ky 215 40 16 . Je to edice 100eur ale je to socka s el. Posilovacem . Me nejak nebere barva je pecka to jo ale opc modra je lepsi . Ten motor by byl za 7500 sakum prask . A do technicaku napises bezproblemu pac to vyrabeli seriove a navic mas taky obsah 1400 . Ten drzak na xe je cajk jen prohodis motor pul dne prace max .
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Aha, jsem právě slyšel, že držáky to má mít jiné, proto jsem se bál výměny. A legalizace toho X14XE by možná takový problém nebyl, když jako typ auta mám v TP 16v, jen ten výkon nesedí... Ale nejdřív se musí sehnat práce, potom zábava :( :lol:

Přijde mi, že jsou veliký :D Tyhle Borbety tu měl někdo na C20XE v 15" a bílé barvě, se mi celkem líbily.
Prosím -> Obrázek
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Ty mel dany deny nevim a to byli taky 16ky myslim .

Nemusis drzaky jen jeden prevodovka muze zustat to pasuje vsecko to je pohoda . Dokonce mam pocit kdyz nad tim tak premyslim jelikoz blok motoru by mel byt stejny tak by se snad nemusel ani ten jeden predelavat . Ale ruku do ohne za to nedam .

Motor dobrej ja ho mel taky v corse ten jezdil jako krava . Kdyz tenkrat sme jeli amatery(rally) tak sme dojeli mezi 16kama P 106 , Saxo vts 16v atp . V tej dobe ta moje corsa lezela v zaludku spouste lidem ale hlavne protoze na to nikdo nemel a ma to uzasnej zvuk mel sem tam green konus a zvuk jako 5tivalec masaker . Kurna to byli casy :-)

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Hlavně u toho X14XE se dá docela dobře nahnat ještě nějaký výkon. Ještě mě tak napadlo, nestačí pouze vyměnit motor, ale i řídící jednotku, kabeláž atd, ne?
Prosím -> Obrázek
Kevin

Příspěvek od Kevin »

Gooder: bez komplet vnitřku to jest i včetně stropnice, plast. sloupků a zadních sedaček sem jezdil přes půl roku :wink: :mrgreen:
Moje Esmeralda neni slepá...
Gooder

Příspěvek od Gooder »

Tak mít v autě nějaký motor, co to rozhýbe, klidně bych toho vyházel ještě víc :D
Prosím -> Obrázek
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Jo jednotka jasna . Vsecko je to jen o tom jak rychle povolujes a utahujes srouby . Rikam prace max jeden den a to to muzes delat pred panelakem pomalu .

Petr_Corsa A+B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr_Corsa A+B »

Ahoj,
pardon, že se do toho vkládám a nechci odrazovat od výměny motoru, ale držáky, tedy silentbloky budou téměř na 99% jiné, na motoru 8v to bude totožné s 1.2 jkou, jenže x14xe to bude mít totožné s x16xe a c16xe a to je docela jinak, né, že by to nešlo předělat, pár svárů a je to tam, ale rozhodně to neuděláš před panelákem, bohužel. Potřebuješ mít motor s komplet el. svazkem a rozhodně jednotku, motoru nesmí chybět žádná čidla a nevím jistě jak výfuck, ale já mám na c16xe 4-2-1 čku...
Hodně lidí tady Ti řekne, že c16xe je hroznej motor, víc než 90% těch lidí ho nikdy neprovozovalo, ale upřímně, je to zase o level jinde než x14xe, pochybuju totiž o tom, že někdo udělá se sérií x14xe 210 km/h, to udělám já na c16xe, která bohužel vlivem předešlého majitele bere olej.
Každopádně, když přestavba, tak C20XE, tam budeš spokojený, dá se sehnat pořád ještě za hubičku a věř mi, jel jsem ho, sice jen jako spolujezdec, ale nebudeš z toho auta chtít už nikdy vystoupit.
Petr
Corsa A 1.2S 1986 READY TO GO // Corsa B C16XE GSI 1994 READY TO GO AS WELL
---My Cars---
Obrázek Obrázek
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Petre musis vzit v potaz ze bloky motoru jsou stejne aspoň zvenku mimo 1.0 a 1.2 16v takze nevidim problem pouzit na xe puvodni drzak z 8V akorat nebude hlinkovej ale plechovej . Ten vyfuk sem drobet podcenil ale myslim si ze by to taky melo byt stejne . Corsa je lego !

A ujistuji te ze x14xe 210 jede sice je to asi 3otacky pred omezovacem ale jede . Sic te rychlosti tezko dosahne ale z kopce v pohodě

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Ahoj Petře, jsem rád za každý názor a vyjádření se k tématu. Svody budou na 100% jiné, ve výfuku jako takovém už asi takový rozdíl nebude. C20XE mě láká, ale tam je problém se zápisem do TP, já bych to chtěl legálně, což s X14XE by přes Opel mělo jít, jelikož se do Corsy tenhle motor dával. Stejně tak by to šlo i s X16XE. V obou případech bych musel mít i papíry k autu atp, to už jsem si zjišťoval. Případně mě s C20XE napadlo ho dovézt od sousedů, ale ceny tam jsou o pár desítek tisíc vyšší.

Do otázky ohledně držáků se zapojovat nebudu, tomu prd rozumím :lol:

Tohle je teda otázka budoucnosti, jelikož bez práce by se to skládalo těžko :D Jinak k té poruchovosti motorů, věřím, že u spousty motorů se tomu dá předejít správným a kvalitním servisem, výměnou oleje a nic nezanedbávat.
Prosím -> Obrázek
Petr_Corsa A+B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr_Corsa A+B »

Ahoj,

no já vím na 100%, že 1.2 má silentbloky jinak přichycené ke kastli než c16xe, to je to, co můžu říct na 100%, pak už jen odhaduji. Tím, že x14xe je téměř to samé jako c16xe, jenom jiný vložky a jinak elektrika... Jediný, jak to posoudit je podle vlastního pohledu, sežeň někoho s x14xe a porovnej to pohledem, pak máš jistotu.

Petr
Corsa A 1.2S 1986 READY TO GO // Corsa B C16XE GSI 1994 READY TO GO AS WELL
---My Cars---
Obrázek Obrázek
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Nechci se hadat ale za svim nazorem si stojim .

Odpovědět