Corsa-D: airbag, stahování oken - závada

Máte problém či závadu a potřebujete poradit? Pak jste ve správné sekci...

Moderátor: Arci

Odpovědět
Frantík

Corsa-D: airbag, stahování oken - závada

Příspěvek od Frantík »

Zdravím, mám asi menší problém.
Nedávno jsem jel s Corsou D diesel a vše makalo. Na chvíli jsem zastavil, nevystoupil, vypnul motor, klíček zůstal v zapalování otočený na vypnuto. Po asi pěti minutách jsem nastartoval a rozblikaly se mi žluté kontrolky airbag a na přístrojovce se rozsvítila červená. S žádnou sedačkou se nehýbalo, ničím jsem nemanipuloval, jen jsem klidně seděl a čekal. Pak jsem zjistil, že mi také přestaly makat okna. Když podržím tlačítko na stahování okna, tak okno jede, ale když jsem ho předtím podržel trochu déle, tak jelo samo až na doraz. To nyní nefachá. Nemaká mi také otvírání a zavírání oken dálkovým ovladačem. Při podržení tlačítka na ovladači při zamčení nebo odemčení mi okna makaly a nyní nic. Dostal jsem radu, že mám odpojit autobaterii alespoň na deset minut. Odpojil jsem ji skoro na hodinu, ale nic se po připojení nezměnilo. Co dál nemaká, nevím, ale auto zatím jede normálně.

Byla by nějaká radá?

Konektory pod sedačkama jsou zapojeny, se sedačkou se nehýbalo.

:nervi!:
Frantík

Re: Corsa-D: airbag, stahování oken - závada

Příspěvek od Frantík »

Žádná rada?

Má někdo kompletní elektr. schéma na Corsu r.v. 2010; 1,3 diesel Eco; 55 kW; třídveřák ?

??? :oops:
Frantík

Příspěvek od Frantík »

Tak funkci oken jsem už zprovoznil podle následujícího postupu:

Porucha:
Jestliže nemohou být okna otevřena nebo zavřena automaticky, aktivujte elektroniku oken následovně:

1. Zavřete dveře.
2. Zapněte zapalování.
3. Zcela zavřete okno a použijte tlačítko po dalších 5 sekund.
4. Zcela otevřete okno a použijte tlačítko po další 1 sekundu.
5. Tento postup zopakujte pro každé okno.

Poradil jsem si sám :vyplazni:

Zbývá jen ta kontrola airbag, ale nevím, který to je (pokud to je skutečně závada). Nevíte náhodou jestli se to dá vyblikat? Na fóru se to řešilo, ale byl problém v konektorech - počet pinů, jak to dopadlo a jestli to funguje, nevím. A ještě, ví někdo jestli při odpojení baterie se všechno maže v paměti a platí to pro Corsu D 2010?

To elektr. schéma bych stejně potřeboval. :urcite?:
duskov

Příspěvek od duskov »

Pokud mas zavadu na airbagu, tak Ti odpojeni baterky nepomuze. Musis na diagnostiku a smazat to pres ni.

Jinak elektricka schemata neni problem sehnat, ale musis vedet ceho schemata :-). Co jsem koukal, tak pokud jde o airbag, tak ze schemat toho moc nevyctes - proste konektor u airbagu a vede to k ridici jednotce airbagu. Maximalne je mezi tim jeste nejaky konektor. A pokud Te zajimaji komplet schemata pro cele auto, tak to Ti pak doporucim - sezen si program TIS2000 (verze aspon 2010), tam to vse najdes.
Opel Corsa C 1,7 DTi Sport, 2000
Obrázek
Odpovědět