takže pokračujeme v práci, na řadě je příprava nově zakoupeného motoru, odpůrci C16XE si budou klepat na čelo, ale mě ten motor prostě baví.
V plánu je:
1/ kompletní vyčištění, jak se říká: "čistota, základ zdraví"
2/ rozebrání a opravy na úrovni vybavení dílny (rozvody, spojka, sundat palici, výměna dříků ventilů, hydroštělů, kompletně přetěsnit, atp.), pokud odvaha dovolí, tak i překroužkování, jen nevím, zda se dá použít sada kroužků z X16XE a nebo také z X16XEL... Je mi jasné, že řeknete, že jsem srab, ale vyndavat kliku se mi fakt nechce, takže zase bohužel jen pologenerálka...
3/ poskládaz z5
4/ úpravy (brzdí mě vysoké ceny jednotlivých položek jako jsou nové nerezové svody, čip jednotky, vačky s odlišným úhlem, lexmaul RAMka, otevřené sání, nemluvě o jiných pístech atd....), takže se obávám, že na úpravy se dostanu až časem.
To vše je odvislé, jak na tom bude můj nový krasavec na vložkách, jestli budou mít patrné rýhy, tak se na to vykašlu a dodělám si původní motor, který je teď v autě.
Každému, kdo mi alespoň trochu fandí, držte palce.
Petr
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Corsa A 1.2S 1986 READY TO GO // Corsa B C16XE GSI 1994 READY TO GO AS WELL ---My Cars---
Pokud budou ok steny valcu (tj. bez ryh a hlavne nahore nebude "hrana" vydrena od krouzku , tak 100 procentne
kliku ven(10 sroubu srabe plus 2 male na olejovem cerpadle, fakt je to lego, nelze ani snad slozit spatne )
a nechat orovnat blok (tj. to same co se dela u hlavy, ale proste vezmes ten holej blok a oni ti zbrousi tu dosedaci
plochu u tesneni pod hlavou ). Co se krouzku tyce, dodrzet velikost "diry" - premerovat u kazdeho valce!
tj. pekne feeler gauge, krouzek nacpat do valce a pomalu obrusovat na danou specifikaci.
Domacim mechanikum zdar, pseudomotorarum zmar
servus
Já bych letos chtěl taky něco vymyslet s motorem, ale nejdřív ho budu muset dát taky do nějakýho slušnýho stavu. Ale myslím si, že když ho dáš do top stavu, tak změny pocítíš i bez nějakých úprav. Koukal jsem, že zmiňuješ chip jednotky. Podle mě to moc nemá smysl, spíš bych ji nechal upravit
Postup dokumentuj, rád se podívám. A neboj se, nezapomněl jsem na Tebe s tím druhým vrakovištěm, ale bohužel ani tam interiéry nemají, všechno vyhazují
Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění Prosím ->
čau taky to dělám (čekám díly) určo kliku ven počistit profouknout kanálky a když už tak vyměň hlavní ložiska + ojniční potom se to hůř dělá před spodek.
a můžeš si i vyčistit vnitřek bloku od přilepeného hnusného starého oleje pak jak naliješ bude krásně čistý