Gooder Corsa B 1.4 44kW -> 60kW -> nyní O1RS
Moderátoři: pdk88, jamal.jefries, Bobek, Gooder
-
Re: Gooder Corsa B 1.4 44kW
Tak olej mi pořád ubývá
Celkem jsem naštvaný, když to auto kvůli tomu šlo do servisu. Olej tam byl cca v půlce rysek, teď je zároveň se spodní(jaké množství mi chybí?). Motor teda nikde zadělaný od oleje není, ale myslím si, že to jde do výfuku, protože mi přišlo, že to docela dost kouřilo v tomhle počasí. Takže to chce pístní kroužky?

Po silnicích se pohybuje pár řidičů a spousta držitelů řidičského oprávnění
Prosím ->
Prosím ->

- petanek192
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gooder Corsa B 1.4 44kW - Opět ubývá olej
Obavam se ze ano jestli je hlava udelana 

Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska
Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON

-
A nedá se to udělat zespodu, aby se nemusela sundavat hlava?
Prosím ->
Prosím ->

-
dá no, ale přeju pevný nervy při manipulaci s klikovkou
protožeprotože v tom motoru budou pořád tlaky když tam bude hlava 

- petanek192
- Člen Corsa Clubu
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli to lze s podem tak to nevim ale kdyz vyndas svice tak tlaky nebudou 

Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

-
tak mi hosi vysvetlete jak date krouzky od spodu,at uz tam zustane klika nebo ne...( jde mi o "priskrceni" krouuzku nez je tam pustis do valce
....Pokud tohle nak vymyslis, tak ok...zespoda v bloku totiz neni rovna plocha aby bylo "rozhrani" mezi skrtidlem krouzku a blokem.....leda ze by sis vyrobil
skrtidlo na miru, do oblouku
...to by slo ale bude to strasna pakarna
....no pude to ale tuze pevny nervy a 1000 pokusu na jeden valec aniz by se ti sekli krouzky nez je nacpes do valce..
a bude to chit druhej par rukou, jeden bude drzet skrtidlo pritisknuty zespoda na valec uzkym prostorem zbyvajicim mezi mezi natocenou klikou a bokem bloku, druhej bude tlacit na ojnici

skrtidlo na miru, do oblouku

a bude to chit druhej par rukou, jeden bude drzet skrtidlo pritisknuty zespoda na valec uzkym prostorem zbyvajicim mezi mezi natocenou klikou a bokem bloku, druhej bude tlacit na ojnici
- Hgi
přesně tak, vyměnit pístní kroužky, aniž bys nemusel sundávat hlavu musí bejt hrozná pakárna... Ani si to moc neumím představit, jestli to lze. Je to na houby, že člověk kvůli pístním kroužkům musí koupit nový těsnění pod hlavu + opět další šrouby.
Já bych nejdřív asi změřil tlaky válců a podle toho by člověk mohl bejt moudřejší. Ten olej může klidně unikat přes gufera ventilů, tzn. pokud by byly tlaky ok, tak bych se zaměřil spíš na tohle.
Já bych nejdřív asi změřil tlaky válců a podle toho by člověk mohl bejt moudřejší. Ten olej může klidně unikat přes gufera ventilů, tzn. pokud by byly tlaky ok, tak bych se zaměřil spíš na tohle.
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
-
Já se právě bál, aby se nemusela znovu rovnat hlava kvůli tomu
Tak jsem se na to radši zeptal.
Ty tlaky bych změřil rád, ale nemám na to ten přístroj. Budu ho muset někde sehnat.
Mimochodem, šípku, Ty to nemáš?
Jinak jsem počítal spotřebu, vyšla 7,5l/100km. Ovšem občas jsem to vytočil, takže věřím, že s normální jízdou se dá dostat na 7. A lépe to jede určitě, na pneu 195 jsem se dostal na rychlost 160km/h a kdybych to držel, ještě by to jelo. Předtím jsem z toho dostal sotva 140km/h. Zjistil jsem, že tam i nadále něco rezonuje, teĎ už ne u 3000 otáček, ale v 3750
Blbé je, že se vysralo všechno najednou: tlumiče, brzdy, výfuk, olej, lambda,...

Ty tlaky bych změřil rád, ale nemám na to ten přístroj. Budu ho muset někde sehnat.
Mimochodem, šípku, Ty to nemáš?

Jinak jsem počítal spotřebu, vyšla 7,5l/100km. Ovšem občas jsem to vytočil, takže věřím, že s normální jízdou se dá dostat na 7. A lépe to jede určitě, na pneu 195 jsem se dostal na rychlost 160km/h a kdybych to držel, ještě by to jelo. Předtím jsem z toho dostal sotva 140km/h. Zjistil jsem, že tam i nadále něco rezonuje, teĎ už ne u 3000 otáček, ale v 3750

Blbé je, že se vysralo všechno najednou: tlumiče, brzdy, výfuk, olej, lambda,...
Prosím ->
Prosím ->

- Bobek
- Kontaktovat uživatele:
Tyo měnit kroužky zespodu i se sundanou klikou musí být šílenost! Já se svýma nervama bych se do toho nepouštěl
A nic si z toho nedělej, mě čeká go přední nápravy, komplet přední brzdy a vypadá to, že je posilovač v prdeli..
Pokud bude oprava dražší než nějaká zachovalejší corsa, tak jde tuzex z baráku..

A nic si z toho nedělej, mě čeká go přední nápravy, komplet přední brzdy a vypadá to, že je posilovač v prdeli..

Pokud bude oprava dražší než nějaká zachovalejší corsa, tak jde tuzex z baráku..
Nálepky dle vlastního návrhu! Levně!
-
Přední brzdy mě čekají komplet taky, s tím bude souviset i výměna posilovače. Ale nejdřív bych rád dal do pořádku ten motor. Napadlo mě sehnat přinejhorším jiný motor, ale těchto motorů je málo + dělal bych vše znovu
Corsu kupovat jinou nechci, u téhle vím, v jakém je stavu atp. Navíc do nové Corsy by se hned na začátku vrazily další peníze(rozvody, olej, atd). Když už jinou Corsu, tak s C20NE nebo C20XE z Německa.

Corsu kupovat jinou nechci, u téhle vím, v jakém je stavu atp. Navíc do nové Corsy by se hned na začátku vrazily další peníze(rozvody, olej, atd). Když už jinou Corsu, tak s C20NE nebo C20XE z Německa.
Prosím ->
Prosím ->

-
čéče Láďo, docela mi je tě líto s timhle :-/ ale rovnat hlavu určitě nemusíš znova, když jí jen sundáš...spíš co s rozvodama, měl si je tam chvuilku, tak jestli by to nešlo tam nahodit znova...vím že se to nemá, ale nenajel si na nech ani 1000km ne?
-
- Kontaktovat uživatele:
jo ale pak platit tolik peníz za benzín?
vím jak mi žere x16xe 

-
Myslím si, že těch 1000km je tak max co to může mít najeto. Docela mě to štve, že to auto tam šlo kvůli tomu oleji, spíš mi přijde, že se více zabývali přestavbou té hlavy. Každopádně bych rád nechal změřit ty tlaky, abych zjistil, jestli to je těmi kroužky. Ale bojím se, aby to nebyl válec 
Těsnění u vačky i klikovky je nové(staré těsnění vačky mi vrátily). U té klikovky to teda předpokládám, protože se mi to nové těsnění nevrátilo, ale nevrátilo se ani to staré.
FatriX: Teď nějak nechápu na co reaguješ

Těsnění u vačky i klikovky je nové(staré těsnění vačky mi vrátily). U té klikovky to teda předpokládám, protože se mi to nové těsnění nevrátilo, ale nevrátilo se ani to staré.
FatriX: Teď nějak nechápu na co reaguješ

Prosím ->
Prosím ->

-
rozvody znova menit nemusis vubec...na tom automatickym napinaku rozvodaku je moznost nastavit novej vs. pouzitej....chce to jen tesneni a srouby. Jinak tlaky si nech zmerit, pak tam soupni krz diru po svickach panaka oleje a zmer znova...pokud to moc nepomuze tak muze byt v haji i blok a krouzky nepomuzou. nekoukej ani tak na absolutni hodnoty ale na rozdily mezi valcema..pokud boudou do 1 baru nejlepsi vs. nejhorsi tak ok....
-
- Kontaktovat uživatele:
reaguju na c20xe? nebo c20ne jestli myslis koupi