Dneska jsem šel řešit rez na autě. Odstrojil jsem zadní nárazník, zadní světla, zadní lemy a strhl zbylý práh(ten u řidiče). Následně jsem vlezl pod auto, ale tam jsem nic neviděl, stále tam je původní plastový nátěr a moc se mi do něj dloubat nechtělo, tak jsem na to radši nesahal a doufám, že to pod tím nerezne. U prahů jsem začal dloubat šroubovákem do nátěru a na několika místech jsem objevil rez(podle toho, jak to vypadá, tak rez se nacházela v místech, kde by práh nějak ohnutý. Kde je práh rovný, tak zde jsem taky moc na původní nátěr nesahal). Je to vidět na druhé fotce.
Potom jsem orezlá místa obrousil, ale šlo to špatně, tak jsem na to nanesl Loctite 7505, párkrát jsem ho ještě přetřel a do zítřejšího večera to nechám zaschnout. Pokud se mi bude chtít po denní, tak bych pokračoval zinkovým nátěrem.
Myslíte, že mám ten zinek dát i přes původní nátěr? Přijde mi to zbytečné, asi bych ho nanesl jen na místa, kde jsem odhalil plech(možná bych ho ještě dal po celé délce prahu a na to Tectyl. Co myslíte?
Odstrojení zadku
Řidičova strana
Zadek po ošetření Loctitem
Zadní lem a Loctite
Řidičova strana s Loctitem
A spolujezdec a Loctite