To, že ti auto jede na dva válce nemůže bejt způsobený váhou vzduchu. Spíš si myslím, že když odpojíš váhu vzduchu, tak ECO jednotka tlačí víc paliva do motoru (bohatší směs) a tím tak nějak eliminuje jinou závadu, která v tom autě je.
Může to být samozřejmě kombinace dvou závad. Načnutá váha vzduchu, která podává špatný informace o hodnotě proudícího vzduchu do motoru + ještě něco...
volnoběh za studena na 2 válce
Moderátoři: Lukkas, nezdvorak, Arci
- Hgi
Re: volnoběh za studena na 2 válce
Corsa 1.2i (33kW) -> upgrade: 1.4 16V (66kW) ... ->>> new upgrade: X16XE ... cca 130kW (zatím)
-
No ono jede na 2 válce jen při studeným motoru krátce po nastartování, a možná že jede na všechny 3, jen hádám podle zvuku ale rozhodně je po nastartování z nějakého důvodu špatná směs. Což se ale změní po pár minutách po zahřátí a auto jede normálně. Nebo mi to alespoň dřív připadalo že jede normálně ale co jsem odpojil tu váhu tak jede o mnoho líp. Jde vytočit do otáček do kterých jsem dřív motor nedostal. I spotřeba mi vždy připadala docela veliká .... s lehkou nohou pořád kolem 6l.
-
- Kontaktovat uživatele:
vyměň tu váhu zkus si půjčit od někoho ale poz. jen origo bosh taky sem měl stejný problém + taky čerpadlo moje špatné ale ty určo jen tu váhu
-
Tak se zdá že jsem problém vyřešil. Vyměnil jsem váhu vzduchu za orig. Bosch za cca 1900kč. Motor za studena šlape a není problém se rozjet hned po nastartování.