Zdar hoši, mam problém, nejde mi tachometer, totiz niekedy ide niekedy nie, najmä ked idem tých 90-100 tak zacne skackat az padne na 0 a zastaví sa aj kilometrovník. Moze to byt čidlo?poistky som kukal su v pohode, vsetko ostatne fachá otáčkomer tiez ale tachometer nie .
A potom sa mi rozsvieti diagnostika a ked podradujem tak mi to zdochýňa. uz mi to lezie krkom vzdy mi to klesne na 900 a potom stupi na 1100 a tych 1100 mam stale i na volnobehu.Mal niekto neaky podobný problém? dakujem krááásne.
Není umění si koupit nový auťák, ale vdechnout starému nový život !!!
Na 99% to bude snimac otaceni co je na prevodovce... Vysvetlovalo by to i tu kontrolku diagnostiky jelikoz RJ nema informace o pohybu auta... Jinak da se to take poznat ze se rozjedes na cca 100Km/h , pustis plyn pockas cca 3s a pak seslapnes spojiku a budes koukat na otackomer... Motor by mel mit tendenci jit do hodne nizkejch otacek az chcipnout... Pokud je to ok tak otacky spadnou na cca 1050 RPM a jak zastavis tak spadnout na cca 890 RPM (vse s seslaplou spojikou!!)... Pak hledej studenej spoj v budikach...
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
Tak vcera som rozobral cely karbec vycistil komplet vssetko
Potom som vybra čidlo cele zababrane od oleja vycistil som ho dal nazad a aj tak ten tachometer skace ba az nejde , kupit nove?alebo co by to este mohlo byt.
Tak karbec tam nemas ale to co jsi cistil bylo jednobodove vstrikovani ale to je jedno... V tom snimaci na prevodovce je jen magnet a haluv snimac takze cisteni nepomuze ale dej nove a budes mit po problemech.. Jo a skousel jsi ten postup co jsem ti psal??
@CorsaA1.2i8V@CorsaA1.6i8V@TigraA1.6i16V78kW@TigraTwintopSport1.8i16V92kW@ !!!Diagnostika vozů opel do r. 2013 adaptérem OP-COM!!! , 3D TISK + tvorba 3D objektů
JJ vlastne to 1bodove vstrekovanie )) to som dodedavna ani nevedel
Skusim nove čidlo snad pomoze, a ten postup som skusal a tie otacky klesli na 900 ale potom vysli na cca 1100 a rozsvietila sa ta diagnostika, lenze pokial ide tachometer tak to nerobí uvidím ked vymením to čidlo,
To vstrekovanie bolo dobre zasrate od oleja, som ho cele rozobral do srobika a vycistil tak uvidím
Já se taky poptám kecá mi tacho při 50ti ukazuje cca 60+-+- dělajá se nějaký překalibrování bo tak?
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up
Ahojte,
už od kedy corsu mám, nefunguje mi rýchlomer a obidve počítadlá km. Kedže zohnať tachometer pre turbo diesel s otáčkomerom po roku 1998 je nemožné, myslíte, že by šiel použiť tachometer z Tigry s elektrickým náhonom? Hlavne či by šiel zapojiť, lebo tigra má r.j. a ja nie.
ďakujem za reakcie
hele jestli chces jenom tachometr tak muzes pouzit i z benzina a prohodit jenom tachometr protoze ty jsou stejny na dieslu i na benzinu.jedinej rozdil je v otackomeru a ten pouzijes ten svuj
Corsa B 1.4 8v Corsa B 1.6 16v 78kw GSI under construction
Tak elektrický tachometer z Tigry namontovaný a s negatívnym výsledkom. S istotou by fungoval napr. na Corsu s motorom X12XE no na diesel bez rj nie. Nefungoval ani otáčkomer ani rýchlomer.
Tak ak by ste niekto mali origo tachometer z X15DT s el. náhonom sem s ním.