Prevodovka Corsa A B C D > tipy, rady, reseni problemu

Témata týkající se motoru, převodovky, výfuku a palivové soustavy
Odpovědět
corsaSi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od corsaSi »

tak jsem se na to koukal a zjistil jsem ze to predtim opravoval nejaky zajimavy clovek protoze jak je takovy ten kloub, ktery se pohybuje podle radicky nez vede do motoru tak byl asi zlomeny a je stahnuty eska paskou ktera uz dobre nedrzi takze kdyz chci dat 5ku tak se protaci a tutiz nejde zaradit, nevite prosim kde bych mo koupil jestli se vubec prodava , protoze mi nejde do hlavy proc to predchozi majitel opravil takhle :roll: je to hned pred tim nez to jde do prevodovky diky
Havli
Corsa forever
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Havli »

Protože předchozí majitel byl ču**k jako ten můj předchozí :lol: :lol: Já měnil motor,byl zbastlenej a rozvody držely silou vůle,a navíc tam byla kladka ze 1.6 ,bylo to potkaný a udělaný tak ,aby se to dalo prodat. Což bude asi i u tvý převodovky :wink:
pacho

Zatuhlé řazení> Kvalty

Příspěvek od pacho »

Ahoj,
mam Crosu B 1,5 TD a ked postoji jeden den tak sa neda vyradit rychlost . Musim bud trosku potlacit auto so zaradenou rychlostou alebo pri nastartovanom motore popustit spojku a vtedy rychlost vyskoci. Proste po dlhsom stati sa mi zasekne. Neriesili ste niekot tento problem ? Dakujem
cache

Příspěvek od cache »

Nebude to stary/spinavy olej v prevodovke? Ak je chladno moze stuhnut a vdaka spine posobit trocha ako lepidlo..
Opel Corsa B, r.v. 97, 1.2 33kW
pepex
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepex »

to může být i přidřený řazení na voliči(nahoře ty páky)nebo tálho, nebo málo oleje..
nostromo

Příspěvek od nostromo »

Zdravim, v poesledni dobe se mi na Corse C s timhle motorem strasne blbe radi dvojka, z jednicky i ze ctyrky. Mam najeto asi 106 tisic. Muze to byt jen vymlety ten plastovy prevod do radicky k prevodovce, nebo muzu cekat neco horsiho?
Corsa C - 1.0 12V rok 2000
Yamaha FZS600 Fazer - rok 2003
Pívas
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pívas »

nostromo píše:Zdravim, v poesledni dobe se mi na Corse C s timhle motorem strasne blbe radi dvojka, z jednicky i ze ctyrky. Mam najeto asi 106 tisic. Muze to byt jen vymlety ten plastovy prevod do radicky k prevodovce, nebo muzu cekat neco horsiho?
To říkaj no, že do roku 2002 měli plastový přepákování.Takže asi vyměnit.Steinmetz psal že si to teď taky nechal vyměnit :?
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Prosim o radu..

Příspěvek od petanek192 »

potrebuju zjistit jestli ma 1.2 a 1.4 16V stejnou prevodovku diky moc taky spojka by mohla byt stejna diky moc chlapi
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

Saab 2,3Turbo AERO 250ps audio HARMAN KARDON 8)
Antoan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antoan »

na opli pasuje všechno ze všeho já třeba mam převodovku na ce20xe z 1.6 diesela má větší tah sice končí ve 200km/h ale je to tam hned!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a silnější poloosy
petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosim o radu..

petanek192 píše:potrebuju zjistit jestli ma 1.2 a 1.4 16V stejnou prevodovku diky moc taky spojka by mohla byt stejna diky moc chlapi
tak sem koumal tu spojku tak jamela je stejna jako u 1.2 ale je prumer mensi ma 190mm na 1.4 16V je pumer 200mm. to same je na pritlacaku . lozisko je uplne stejne jeste jestli nemate jekdo skusenost s setrvakem se hledal badal a nasel sem prd... diky moc
Definice saabu:Bez rychlosti není adrenalin,a bez adrenalinu není odvaha,bez odvahy není láska

petanek192
Člen Corsa Clubu
Kontaktovat uživatele:

nikdo nevi nic ????

opel1.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od opel1.0 »

uz ste sa dopatraly ako sa da demontovat ta riadiaca cast hore na prevodovke mne tam nieco bucha ale rychlosti idu vsetky ked pritlacim paku prestane to buchatt ale neviem ako sa to da dat dole povolil som stoby a stale to nejde von je tam neaka ticka a nechcem to pokazit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
celych 998 CCm a aj 12 ventilov
Svoby
Moderátor

Příspěvek od Svoby »

Mě zase celá drnčí když mam nastartováno na volnoběh....ale už mám sehnaný všechny ty silony a kloubky
I German Style !
opel1.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od opel1.0 »

tie mam ok ale drnci nieco vnej hadam sa nerozpadne
celych 998 CCm a aj 12 ventilov
stovi

Příspěvek od stovi »

mám problém s řazením jedničky,když motor neběží tak tam jde jak po másle ale jakmile nastartuju tak jí tam musim fakt cpát silou,nepomáhá ani když zkusím povolit a znovu sešlápnout spojku,trochu hůř mi tam jde taky zpátečka,při její řazení to jde občas přes zuby...myslel sem že jen nevypíná dostatečně spojka ale koukal sem na to a seřízená je dobře,nevíte co by s tím mohlo bejt?
Odpovědět